profile
register
facebook
youtube
twitter instagram
baneris-aix-2-5445-4514-2008.gif

Aizraujošā folkreisa finālā noskaidroti Vidzemes un Zemgales kausa ieguvēji

Go4speed 18.09.2011 - 12:30 Aizraujošā folkreisa finālā noskaidroti Vidzemes un Zemgales kausa ieguvēji
Foto: Gints Bērziņš/Go4speed

Par LAF Folkreisa Vidzemes kausa uzvarētāju vakar tika kronēts Raivis Riekstiņš, bet LAF Folkreisa Zemgales kausu savā īpašumā ieguva Renārs Ēķis.

Lai arī tikai pirms nedēļas noslēdzās LAF Folkreisa Vasaras kausa izcīņas finālposms, jau šajās brīvdienās fokreisa karuselis turpinājās 333 trasē, kur tika aizvadīts pēdējais posms Vidzemes un Zemgales reģionu kausa izcīņā.

Kā atzina LAF preses sekretārs Viesturs Saukāns, tad šis esot bijis viens no interesantākajiem un sportiskākajiem fināliem, kāds šogad ir bijis, jo līdz pat brauciena beigām nebija zināms, ne kurš uzvarēs, ne kurš kāps uz goda pjedestāla. Finālā pēc starta esot bijusi sajūta, ka vai nu viss beigsies laimīgi, vai arī puse no dalībniekiem būs ārā, jo starp braucējiem bija vērojamas īsta spēku cīņas. No starta kā pirmie divi aizgāja kartinga absolventi Renārs Ēķis („Opel Astra") un Henrijs Grūbe „VW Golf II", no kuriem pēdējais kalna galā gandrīz izlidoja no trases. Trešais tobrīd bija Rūdolfs Bogens („VW Golf I"), taču nedaudz vēlāk viņā apmeta kūleni un izstājās.

Finišā interesantā un sīvā cīņā pārāks tomēr bija šī gada LAF Folkreisa Vasaras kausa izcīņas ieguvējs Ēķis. Otrais palika Grūbe, bet trešais - Reinis Pelēnis („Opel Astra"), kuram šīs bija tikai trešās sacīkstes. Taču, kā vēlāk noskaidrojās, tad Reinis neiebrauca Joker aplī, kā rezultātā pēc tiesnešu lēmuma sportists atkrita uz pašām beigām. Līdz ar to uz trešo vietu pakāpās Ivo Gabrāns („VW Golf I"). Jāatzīmē, ka visu goda pjedestālu aizņēma O!kartes Autosporta Akadēmijas pārstāvji.

Raivis Riekstiņš („Nissan NX100") uzlecot tramplīnā, pārsita karteri un bija spiests izstāties. Taču arī bez Riekstiņa vēl daži sportisti pārsita automašīnas karteri. Šo braucēju vidū bija arī Ivars Kerns („BMW 318"), kurš arī sākotnēji pretendēja uz augstu vietu. Kā atzina Saukāns, tad šajā posmā neviena automašīna netika pārdota.

Līdz ar to folkreisa kalendārā atlicis vēl tikai Kurzemes kausa posms, taču, cik noprotams, tad daudzi sportisti izteikuši gatavību braukt šajā posmā, kurš solās būt gana interesants. Paralēli folkreisam šajā trasē (Ugālē) būs arī autokrosa klase.

Folkreisa Zemgales kausa kopvērtējums:

1

Renārs Ēķis

Opel Astra

78

2

Rūdolfs Bogens

VW Golf II/I

57

3

Henrijs Grūbe

VW Golf II

51

4

Ivo Gabrāns

VW Golf I

43


Folkreisa Vidzemes kausa kopvērtējums:

1

Raivis Riekstiņš

Mazda MX3/MX6

57

2

Renārs Ēķis

Opel Astra

54

3

Rihards Dainis

VW Golf II/Mazda MX3

54

4

Henrijs Grūbe

VW Golf II

37




Komentāri
Pašlaik komentāru nav!
Autorizējies vai reģistrējies, lai komentētu
Partneri:
aix-copy-2837-1940.png motul-partner-3110.png nrs-4325.png batcc-0816.png ar-4809.png vagi-2128.png srt-5914.png bmp2-1740.png