profile
register
facebook
youtube
twitter instagram
baneris-aix-2-5445-4514-2008.gif

Neste dinamiskais ātrumposms – izaicinājums pat rūdītākajiem braucējiem

Go4speed 21.05.2019 - 13:13 Neste dinamiskais ātrumposms – izaicinājums pat rūdītākajiem braucējiem
Foto: Mārtiņš Vanags, Egita Upīte (MV Foto)

Jau šajā nedēļas nogalē, 25. un 26. maijā, ''Rally Liepāja'' pulcēs ātrākos Eiropas Rallija čempionāta braucējus, lai cīnītos par Latvijas posma uzvarētāja titulu. Līdzās rallija sporta auto, šogad trasē dosies un sacentīsies arī vēsturiskās regularitātes rallija ekipāžas. Par īpašu izaicinājumu rūdītākajiem autobraucējiem parūpēsies Neste dinamiskais ātrumposms, liekot ekipāžām pielāgoties ļoti mainīgiem braukšanas apstākļiem un ceļa platumam. Viena no ekipāžām saņems sacensību speciālo balvu no rallija ilggadējā atbalstītāja – uzņēmuma Neste Latvija.

Šogad šis ātrumposms radīs braucējiem papildu izaicinājumu – ekipāžām, pielāgojoties ceļa konfigurācijai, spēkrati tiks pakļauti dinamiskiem braukšanas apstākļiem. Ātrumposms sāksies uz plata un ātra ceļa posma, kas pāriet šaurā un līkumotā meža ceļā ar grāvjiem ārmalās, liekot braucējiem īpaši koncentrēties, lai nepieļautu rezultātu izšķirošu kļūdu. Ātrumposma noslēgums būs uz plata, ātra un braukšanas apstākļiem ērta ceļa posma, liekot dalībniekiem vēlreiz mainīt braukšanas tempu.


Foto: Mārtiņš Vanags, Egita Upīte (MV Foto)

Rallija dalībnieki pie Kalvenes izveidoto ātrumposmu veiks divas reizes: svētdien, 26. maijā, plkst. 15.00 un plkst. 17.00. Pārsimts metrus no 10 km un 810 metrus garā ātrumposma starta būs speciāli skatītājiem izveidots skatpunkts, no kura pavērsies unikāla vieta rallijā – grants ceļu krustojums, kurā katru sporta auto būs iespējams redzēt divas reizes.

''Neste ātrumposmā šogad ekipāžām būs jāspēj pielāgoties mainīgai ceļa specifikai un braukšanas tempam. Arī mums rallija organizēšanā ir jāpielāgojas jauniem izaicinājumiem un jārod jauni risinājumi, jo Eiropas čempionāta posms pirmo reizi ievadīs vasaras sezonu un notiks tik plašā teritorijā no Talsiem līdz pat Liepājai. Vēlos izteikt lielu pateicību Neste, kas atbalstījusi rallija norisi gan ziemas spelgonī, gan rudens lietavās, un kas visus šos gadus ar īpašiem piedāvājumiem parūpējusies arī par mūsu skatītājiem,” stāsta Rally Liepāja un RA Events direktors Raimonds Strokšs.
Komentāri
Pašlaik komentāru nav!
Autorizējies vai reģistrējies, lai komentētu
Partneri:
aix-copy-2837-1940.png motul-partner-3110.png nrs-4325.png batcc-0816.png ar-4809.png vagi-2128.png srt-5914.png bmp2-1740.png