profile
register
facebook
youtube
twitter instagram
baneris-aix-2-5445-4514-2008.gif

Japāņu sportists: 'Gribu parādīt Japānas rallija sabiedrībai, cik Latvija ir brīnišķīga'

Go4speed 17.05.2019 - 09:18 Japāņu sportists: 'Gribu parādīt Japānas rallija sabiedrībai, cik Latvija ir brīnišķīga'
Foto: Mitsuru Kozaki

No 24. līdz 26. maijam gleznainajos Kurzemes ceļos savus spēkus pārbaudīs ne vien spožākie rallija talanti no Latvijas, bet arī Eiropas meistari. Ar to gan jau tā plašā Rally Liepāja ģeogrāfija nebeidzas. Dalībnieku sarakstā atrodams arī Japānas karogs. Kopā ar pieredzējušo stūrmani Edgaru Svenci uz starta stāsies arī japānis Futoši Murase.

''Sacensties Eiropā ir mans un komandas vadītāja Hiromi Takedas sapnis jau kopš brīža, kad sākām nodarboties ar ralliju. Pērn Hiromi viesojās vairākās Eiropas valstīs, lai izpētītu ralliju norisi tajās. Nosliecāmies par labu Latvijā notiekošajam Eiropas čempionāta posmam. Tas būs labs pirmais solis no dažādiem aspektiem – atrašanās vietas, izmaksām, valodas un viesmīlības,” skaidro Futoši Murase, kurš līdz šim savu karjeru veidojis caur sacensībām dzimtajā Japānā, kā arī Amerikas Savienotajās Valstīs.

''Baltic Motorsport Promotion (BMP) koordinē mūsu rallija izaicinājumus Eiropas čempionātā. Viņi mūs iepazīstināja ar Edgaru Svenci. Amerikā guvām pieredzi un sapratām, ka, startējot ārzemēs, ir nepieciešama palīdzība no vietējiem. Esam pārliecināti, ka tik pieredzējuša stūrmaņa piesaiste ir labākais lēmums.”


Foto: Mitsuru Kozaki

Par savu mērķi savās pirmajā rallijā Eiropā Futoši Murase uzstādījis goda pjedestāla sasniegšanu. Uz starta Murases un Svenča ekipāža stāsies ar Ford Fiesta R2 automašīnu. ''Man patīk braukt ar vieglām sacīkšu mašīnām. Pirms tam esmu braucis ar priekšpiedziņas spēkratiem, tādēļ nevaru teikt neko sliktu. Šī gan būs pirmā reize pie R2 mašīnas stūres, tādēļ testos nāksies pielāgot savu braukšanas stilu.”

Lai gan Murase veiks tālu ceļu no dzimtās Japānas, viss tiek darīts viena mērķa vārda. “Man ir ļoti saspringta programma. Ierodamies šeit otrdien, bet jau pirmdienā dodos prom, tādēļ viss fokuss ir uz ralliju. Taču papildus tam ceru ieraudzīt arī pašu Latviju – cilvēkus, ēdienu, ainavas... Esmu sajūsmināts un ceru parādīt Japānas rallija sabiedrībai, cik Latvija ir brīnišķīga.”

Ieejas biļetes uz FIA Eiropas rallija čempionāta posmu Rally Liepāja meklē Biļešu Serviss tirdzniecības vietās. Tikmēr jaunumi un informācija par Rally Liepāja atrodama interneta mājaslapā www.lvrally.com, kā arī sociālajos tīklos Twitter @LVRally, Facebook /LVRally, draugiem.lv /lvrally, YouTube /RallyLiepāja un Instagram /lvrally.
Komentāri
Pašlaik komentāru nav!
Autorizējies vai reģistrējies, lai komentētu
Partneri:
aix-copy-2837-1940.png motul-partner-3110.png nrs-4325.png batcc-0816.png ar-4809.png vagi-2128.png srt-5914.png bmp2-1740.png