profile
register
facebook
youtube
twitter instagram
baneris-aix-2-5445-4514-2008.gif

ERČ Čempions un Liepājas rallija uzvarētājs sezonu noslēdz ar avāriju (FOTO)

Go4speed 08.11.2014 - 10:17 ERČ Čempions un Liepājas rallija uzvarētājs sezonu noslēdz ar avāriju (FOTO)
Lapi automašīna pēc avārijas. Foto: FIA ERC

Šajās dienās Francijas salā Korsikā norisinās noslēdzošais Eiropas rallija čempionāta (ERČ) posms. Jau pirms tā starta bija zināms, ka par šī gada ERČ čempionu kļuvis soms Esapeka Lapi, jo viņa komandas biedram Zepam Vīgandam pirms rallija notiekošajos testos sadega automašīna.

Somu braucējs varēja braukt mierīgi un atraisīti, ko viņš arī darīja. Pēc trīs posmiem Lapi bija ceturtais, līderim Braienam Bufjēram tobrīd zaudējot 36 sekundes. ''Esmu pamodies, taču ātrāk nevaru pabraukt. Esmu pārāk piesardzīgs, bet šobrīd tāds arī ir mans uzdevums,” pēc trīs posmiem teica Lapi.


Esapeka Lapi. Foto: @World

Nākamajos divos posmos Lapi jau bija ātrāks, kas viņam ļāva pakāpties uz trešo vietu, taču dienas pēdējā posmā Lapi lielā ātrumā piedzīvoja avāriju, kas sportistam lika izstāties no rallija.

''Avārija notika lielā ātrumā, taču mums viss ir labi. To gan nevar teikt par mašīnas bagāžnieku un mašīnas kreiso stūri,” iesāk Esapeka Lapi. ''Lai arī neesmu vēl redzējis avārijas video, domāju, ka avārija notika tāpēc, ka pieļāvu kļūdu bremzējot. Tobrīd braucu ar sesto ātrumu, taču tajā vietā man vajadzēja braukt ar trešo vai ceturto.''


Lapi automašīna pēc avārijas. Foto: FIA ERC

''Bija neliels līkums, aiz kura sekoja ass līkums. Starp šiem abiem līkumiem bija 40 metri. Ņemot vērā, ka nokavēju bremzēšanu, vēlāk biju spiests bremzēt un griezt mašīnas stūri vienlaicīgi, kas nav laba kombinācija. Šī iemesla dēļ auto uzreiz tika samests šķērsām un mēs trāpījām pa koka stumbru. Neskatoties uz šo neveiksmi, joprojām esmu čempions, bet Zeps Vīgands ir otrais, lai arī, protams, nav labi, ka abas komandas mašīnas ir izstājušās. Izcīnīt ERČ titulu ir manas karjeras lielākais sasniegums,'' nobeidz Lapi.
Komentāri
Pašlaik komentāru nav!
Autorizējies vai reģistrējies, lai komentētu
Partneri:
aix-copy-2837-1940.png motul-partner-3110.png nrs-4325.png batcc-0816.png ar-4809.png vagi-2128.png srt-5914.png bmp2-1740.png