profile
register
facebook
youtube
twitter instagram
baneris-aix-2-5445-4514-2008.gif

Larena noslēdzošajā posmā izrauj uzvaru, Seskam Azoru salu rallijā 10.vieta

Go4speed 27.03.2022 - 19:55 Larena noslēdzošajā posmā izrauj uzvaru, Seskam Azoru salu rallijā 10.vieta
Sesks/Francis

Ar spāņu braucēja Efrena Larenas uzvaru svētdien Portugālē, Azoru salās, noslēdzās Eiropas rallija čempionāta 2.posms. Šī viņam bija pirmā uzvara ERČ karjerā.

Pēc pirmās dienas līderis bija Rikardo Moura, kurš par 8,4 sekundēm apsteidza Simonu Vāgneru, bet trešais bija spānis Efrens Larena, kurš atpalika deviņas sekundes.

Svētdien rīta četros dopos Moura spēja palielināt pārsvaru pār Larenu līdz 14,7 sekundēm, bet uz trešo vietu pēc 11.ātrumposma atkrita Vāgners (+25,5). Diemžēl desmitajā dopā dzinēja defekta dēļ izstājās igaunis Kens Torns, kurš tobrīd kopvērtējumā bija ceturtais.


Rallija uzvarētājs. Foto: MRF Racing

Diemžēl tehniskas problēmas piemeklēja Mārtiņa Seska/Renāra Franča ekipāžu. Kā atzina Sesks, tad viņa ''Škoda Fabia Rally2-Kit'' automašīnai trūka jauda un brīžiem, braucot kalnā, bija jāpārslēdz mazākā pārnesumā. Taču, neskatoties uz to, mūsu sportists pēc 11.posma ieņēma 12.vietu absolūti un pārliecinoši pirmo klasē.

''Nav labi. Mašīnai ir 50% jaudas. Tiksim līdz servisa parkam, kur komanda darīs visu iespējamo, lai mēģinātu atrisināt šo problēmu," pēc viena no posmiem teica Sesks.

Pēc servisa parka sportistiem bija jāveic vēl trīs ātrumposmi. 12.dopā ātrākais bija Simone Tempestini, bet nākamajā dopā, kur vietām bija migla un lija lietus, ļoti ātrs bija Larena, kurš pirms izšķirošā posma no Mouras atpalika tikai 6,1 sekundi. Ātri un stabili turpināja braukt Sesks, kurš atzina, ka servisa parkā viņiem neizdevās novērst tehniskās problēmas un auto turpināja zust jauda. Pirms noslēdzošā posma Mārtiņš kopvērtējumā bija pakāpies jau uz desmito vietu.

Noslēdzošajā dopā Larena gāja uz visu banku un viņam izdevās par 2,6 sekundēm apsteigt mājinieku un 2016.gada Azoru salu rallija uzvarētāju Mouru. Trešais palika Vāgners. Desmito vietu izcīnīja Sesks/Francis.

Jāpiebilst, ka ļoti ātrs otrajā dienā bija Džons Armstrongs, kurš sestdien izstājās, bet svētdien devās trasē pēc Superrally sistēmas. Armstrongs, kurš startēja ar jauno pilnpiedziņas ''Ford Fiesta Rally3'' (pēc jaudas līdzīgs auto, ar kādu startē Sesks), gandrīz visos ātrumposmos spēja iebraukt Top 10.

Rallija rezultāti:

Komentāri
Pašlaik komentāru nav!
Autorizējies vai reģistrējies, lai komentētu
Partneri:
aix-copy-2837-1940.png motul-partner-3110.png nrs-4325.png batcc-0816.png ar-4809.png vagi-2128.png srt-5914.png bmp2-1740.png