profile
register
facebook
youtube
twitter instagram
baneris-aix-2-5445-4514-2008.gif

Sesks: Pēc Azoru salu rallija redzēsim, ko darīsim tālāk

Go4speed 14.03.2022 - 19:43 Sesks: Pēc Azoru salu rallija redzēsim, ko darīsim tālāk
Foto: FIA ERC

Par Portugāles ERČ rallija uzvarētāju svētdien tika kronēts spāņu pilots Nils Solans. Septīto vietu absolūti un pirmo ERC Open klasē izcīnīja Mārtiņš Sesks/Renārs Francis, kuri šajā rallijā startēja ar ''Škoda Fabia Rally2-Kit'' automašīnu, kas ir lēnāka par R5 (par apmēram 30 Zs).

Nedēļas nogale Portugālē bija nokrišņiem bagāta un dubļainā trase sagādāja daudz izaicinājumu. Kā atzina Sesks, tad segums bija ļoti mainīgs un brīžiem bija jāpieliek pūles, lai vispār noturētos uz ceļa. ''Noslēdzošais ātrumposms nebija vienkārši slidens, tas bija īsts dubļu ķīselis. Segums mainījās ik mirkli. Lietus bija lijis nevienmērīgi, tāpēc bija grūti uzminēt, kāda saķere būs nākamajā līkumā. Sākumā saķeres nebija vispār. Pa ceļam redzēju ļoti daudz vietu, kur iepriekšējās ekipāžas bija noskrējušas no ceļa. Mēs braucām salīdzinoši drošā ātrumā un izdzīvojām,'' sacensību finālu raksturoja Mārtiņš Sesks.


Foto: FIA ERC

Šī ir pirmā sezona, kad Sesks no priekšpiedziņas auto pārsēdies uz pilnpiedziņu. Pilots atklāja, ka jau pēc 2020.gada sezonas viņš skatījās pilnpiedziņas klases virzienā. "Šāda doma pārsēsties uz pilnpiedziņas auto bija jau pēc 2020. gada sezonas, kad bijām [Junior WRC] vicečempioni. Bija dilemma, ko darīt, taču tajā brīdī nebija tādas klases kā Rally2 Kit vai pat Rally3, un nebija reālas izvēles, ko darīt.''

"Tuvojoties 2022. gada sezonai, mums bija daži piedāvājumi par braukšanu ar Rally2 automašīnu abos [ERČ un WRC] čempionātos, bet, kā zināms, viss ir atkarīgs no finansēm. ERC Open šķita visloģiskākais solis, jo automašīna ir ātrāka par Rally3, bet joprojām diezgan tuvu Rally2 automašīnai, kā arī daudz lētāka (apmēram divas reizes). Kāpēc braukt vienu ralliju ar Rally2, ja ar šo Rally2 Kit varam braukt divus rallijus? Tā uz šiem rallijiem bija vienkārša izvēle."


Foto: FIA ERC

22 gadus vecais sportists uzreiz bija pārsteigts par Proracing Rally komandas sagatavoto ''Škoda Fabia Rally2-Kit'' automašīnu, ar kuru Mārtiņš savā klasē uzrādīja ātrāko laiku 14 ātrumposmos no 15.

Zināms, ka drīzumā Sesks piedalīsies arī otrajā ERČ posmā, kas marta beigās notiks Azoru salās. Par turpmākajiem startiem vienošanās vēl neesot panākta. "Mēs sapratām, ka automašīna darbojas labi, un varbūt šis zirgspēku trūkums nav galvenais šajos rallijos. Neviens īsti nezināja, uz ko šis auto ir spējīgs, bet tieši tāpēc mēs esam šeit, rādām rezultātu un cenšamies, cik vien varam. Atbraucot tik tālu no Latvijas, būtu muļķība nestartēt Azoru salu rallijā. Mums ir vienošanās ar komandu par šiem diviem rallijiem, un pēc Azoru salām redzēsim, ko darīsim tālāk."

Rallija rezultāti:
Komentāri
Pašlaik komentāru nav!
Autorizējies vai reģistrējies, lai komentētu
Partneri:
aix-copy-2837-1940.png motul-partner-3110.png nrs-4325.png batcc-0816.png ar-4809.png vagi-2128.png srt-5914.png bmp2-1740.png