profile
register
facebook
youtube
twitter instagram
baneris-aix-2-5445-4514-2008.gif

Grjazins saņem 15 minūšu sodu un zaudē pirmo vietu Ungārijas ERČ (VIDEO)

Go4speed 25.10.2021 - 00:49 Grjazins saņem 15 minūšu sodu un zaudē pirmo vietu Ungārijas ERČ (VIDEO)
Foto: Ekrānšāviņš

Pēc Ungārijas ERČ posma, kurā sākotnēji pārliecinošu uzvaru izcīnīja Nikolajs Grjazins, noskaidrojies, ka krievu braucējs saņēmis 15 minūšu sodu, kas kopvērtējumā viņu atsvieda uz 24.vietu. Tas uzvaru ļāva svinēt Madsam Ostbergam.

Izrādās, ka pēc tam, kad astotajā dopā avāriju piedzīvoja Norberts Hercigs, Grjazina ekipāža nav apstājusies notikuma vietā, kā to prasa noteikumi.

Tiesnešu paziņojumā teikts, ka, izskatot Grjazina onboard video, redzams, ka Grjazina ekipāža esot pilnībā redzējusi Herciga avarējušo automašīnu. Video redzams, ka viens tiesnesis 100 metrus pirms avārijas brīdina Grjazina ekipāžu par notikušo avāriju, bet otrs tiesnesis un pilots rādīja, lai ekipāža samazina ātrumu avārijas vietā. Nevienā no video tobrīd nebija redzams, ka avarējušās ekipāžas pilots vai tiesnesis rādītu SOS vai OK zīmi.


Foto: FIA ERC

Tikmēr avarējušās ekipāžas stūrmanis ne Grjazina onboard, ne skatītāja video nebija redzams. Skatītāja video, kuru arī tiesneši izskatīja un ņēma par pamatu, bija redzams, ka stūrmanis tobrīd atrodas automašīnā. Grjazins atzina, ka viņš nav sapratis ne tiesneša, ne avarējušās ekipāžas pilota rādītās zīmes, tāpēc viņš neapstājās un aizbrauca tālāk. Taču pēc noteikumiem, ja no avarējušās ekipāžas vai tiesnešiem nav redzams OK vai SOS signāls, tad nākamajai ekipāžai (šajā gadījumā Nikolaja) obligāti ir jāapstājas un jāpārliecinās, ka ar ekipāžu viss ir kārtībā.

FIA Reģionālo rallija sporta noteikumu 53.3.2. pants vēsta, ka: ''Jebkurai ekipāžai, kurai ir parādīta sarkanā SOS zīme vai kura redz automašīnu, kura ir cietusi avārijā, bet nav redzama OK zīme, nekavējoties un bez izņēmuma ir jāapstājas, lai sniegtu palīdzību. Arī visām pārējām automašīnām ir jāapstājas.''

Atgādināsim, ka pēc avārijas abi sportisti tika nogādāti slimnīcā, kur pilots sākotnēji atzina, ka stūrmanis lauza vai viņam ieplīsa sešas ribas, bet pilots guva sasitumus, kā arī sūdzējās par sāpēm viduklī.

Herciga avārija:


Rallija rezultāti:

Komentāri
Pašlaik komentāru nav!
Autorizējies vai reģistrējies, lai komentētu
Partneri:
aix-copy-2837-1940.png motul-partner-3110.png nrs-4325.png batcc-0816.png ar-4809.png vagi-2128.png srt-5914.png bmp2-1740.png