profile
register
facebook
youtube
twitter instagram
baneris-aix-2-5445-4514-2008.gif

Strokšs: Droši varu teikt, ka šis bija labākais 'Rally Liepāja' šo deviņu gadu laikā

Mārtiņš Jankovskis 09.07.2021 - 06:59 Strokšs: Droši varu teikt, ka šis bija labākais 'Rally Liepāja' šo deviņu gadu laikā
Foto: Raimonds Volonts

''Rally Liepāja'' šogad noslēdzās ar Nikolaja Grjazina uzvaru. Beidzoties rallijam, kārtējo reizi varēja dzirdēt labas atsauksmes gan no braucējiem, gan FIA pārstāvjiem, kuri slavēja RA Events komandu par lieliski uzrīkoto ralliju. Arī šis gads, tāpat kā iepriekšējais, Covid dēļ nebija no tiem vieglākajiem, taču organizatori spēja izildīt visas FIA prasības un uzrīkot drošu ralliju.

Sarunā ar portālu Go4speed RA Events direktors un rallija organizators Raimonds Strokšs atzina, ka rallijs nebija viegls, taču, viņaprāt, šis esot bijis labākais ''Rally Liepāja'', kāds ir aizvadīts. 


Trīs ātrākās ekipāžas. Foto: Jānis Asaris

Raimond, ''Rally Liepāja'' beidzies. Kāda pēcgarša?
Droši varu teikt, ka šis, raugoties no vairākiem aspektiem, bija labākais ''Rally Liepāja'' šo deviņu gadu laikā, tai skaitā arī cīņu ziņā. Pēc ilgākiem laikiem pašam izdevās aplūkot ātrumposmus, kur jāsecina, ka nevarēju sagaidīt kādu ekipāžu, kas būs krietni lēnāka par līderiem vai kas bremzēs vairākas reizes un taustīsies. Jā, spices džeki bija par kripatiņu ātrāki, bet kopumā varu teikt, ka visi brauca vienādā ātrumā – tie paši spāņi, itāļi un franči, kas šeit bija pirmo reizi. Cepuri nost. Līdz ar to teiktu, ka kvalitātes ziņā šis bija iespaidīgākais rallijs.

Kā rallijs aizritēja no organizatoriskā viedokļa?
Kopumā teiktu, ka viss bija kārtībā. Bija viens interesants ''Covid'' gadījums, kuru mums nācās risināt. Diemžēl viena spāņu ekipāža ''Covid'' dēļ ar automašīnu tika aizsūtīta atpakaļ uz mājām. Protams, tas ''Covid'' apgrūtināja situāciju, bet viss ir kārtībā – tas viss ir beidzies un jācer, ka pie šī mums vairs nevajadzēs atgriezties.


Foto: Edgars Leonovs

Kādas atsauksmes no FIA, Eurosport Events puses?
Protams, pēc tam, kad FIA Covid dēļ izstrādāja savus noteikumus, ekipāžām bija vairākas nesaprašanās, kā rezultātā sekoja sodi, pārpratumi, garas diskusijas u.t.t. Kā jau tu zini, tad diezgan bargu sodu saņēma Andreas Mikelsens (1 minūtes sodu), bet dienas beigās jāsaka, ka taisnība bija tiesnešu pusē un tā šoreiz bija ekipāžas vaina. Tāpat no FIA puses sekoja sodi par tehniskiem pārkāpumiem. Taču tas nebija atkarīgs no mums, bet tie bija FIA lēmumi. Bet par rallija organizatoriskām lietām visi FIA pārstāvji bija apmierināti un priecīgi, jo viņi jau pa šiem gadiem zina, kur brauc un ko no mums sagaidīt, jo viņi apzinās, ka viņus šeit nesagaidīs kaut kādi pārsteigumi.

Varbūt, lai cilvēki saprastu, varētu īsumā izskaidrot, par ko Mikelsens saņēma minūtes sodu?
Ekipāža nostājās uz starta līnijas, nevis laika kontrolē pirms starta. Viņam bija jāstartē savā laikā, kur viņam planšetē tika parādīts viņu starta laiks. Vai nu viņam noslāpa mašīna, vai viņš divas reizes to mēģināja piedarbināt, nezinu, bet ekipāža neizkustējās savā noteiktajā laikā. Tobrīd tā pieprasīja startam nākamo minūti, bet starta tiesnešiem nebija iemesla viņam to dot. Viņš startēja minūti vēlāk, bet to vēlāk tiesneši traktēja kā pārkāpumu, par ko ekipāža saņēma minūtes sodu. Uzskatu, ka, ja ekipāža gribētu trasē doties par vēl vienu minūti vēlāk (lai izvairītos no putekļiem), tad to visu varēja izdarīt laika kontrolē pirms starta, par ko tiktu saņemts 10 sekunžu sods, tāpēc šoreiz šis, visticamāk, bija automašīnas kaut kāds tehnisks defekts vai arī ekipāžas nesaprašanās. Piemēram, es kā rallija braucējs, kurš stāv vagoniņā aiz citiem braucējiem, jūtu, kad paiet tās divas minūtes un kad man jādodas trasē. Arī tad, kad 30 sekundes pirms starta no mašīnas priekšas noiet tiesnesis, braucējs zina, ka viņam tūlīt jādodas trasē. Šoreiz kaut kas viņiem nesanāca par ko sekoja ilgas, garas un karstas diskusijas (šāds gadījums startā visā rallijā bija tikai viens – aut.).


Foto: Edgars Leonovs

Paldies Tev un tavai komandai par lieliskajiem svētkiem!
Jā, gribētu teikt lielu paldies savai RA Events komandai, visiem atbalstītājiem, sponsoriem un partneriem. Paldies arī sportistiem un skatītājiem, kur bija ļoti saprotoši.

Drīzumā no RA Events nometnes sekos vēl dažas karstas ziņas, par kurām jūs informēsim vēlāk!
Komentāri
Pašlaik komentāru nav!
Autorizējies vai reģistrējies, lai komentētu
Partneri:
aix-copy-2837-1940.png motul-partner-3110.png nrs-4325.png batcc-0816.png ar-4809.png vagi-2128.png srt-5914.png bmp2-1740.png