profile
register
facebook
youtube
twitter instagram
baneris-aix-2-5445-4514-2008.gif

Strokšs: Tik kvalitatīva sastāva mums 'Rally Liepāja' nekad nav bijis

Mārtiņš Jankovskis 30.06.2021 - 09:16 Strokšs: Tik kvalitatīva sastāva mums 'Rally Liepāja' nekad nav bijis
Vieni no galvenajiem favorītiem uz uzvaru - Aleksejs Lukjaņuks un Nikolajs Grjazins. Foto: Maciej Niechwiadowicz, https://niechwiadowicz.com/

Šajās brīvdienās ar ''Rally Liepāja'' startēs Eiropas rallija čempionāta 2.posms. Uz starta izies 61 ekipāža, no kurām puse startēs ar R5 auto. Tas līdz šim būs lielākais R5 automašīnu skaits ''Rally Liepāja'' deviņu gadu ilgajā vēsturē. Aizvadītajās dienās sportisti aizvadīja testus, lai labāk sagatavotos gaidāmajam rallijam.

Lai noskaidrotu pēdējos jaunumus par gaidāmo ralliju, portāls Go4speed uz sarunu aicināja RA Events direktoru un rallija organizatoru Raimondu Strokšu.

Raimond, kā aizritēja testi pirms ''Rally Liepāja''?
Testu bija ļoti, ļoti daudz - divi mūsu kopējie oficiālie, kā arī vairāki privātie testi. Ne visi grib braukt kopējos testos, jo bieži vien tādos testos, kur brauc vairākas ekipāžas, ir jāgaida un nobraukt sanāk mazāk, bet, rīkojot individuālos testus, komandas var vairāk strādāt uz regulējumiem, vairāk tos testēt un vairāk izbraukāties.


Grjazins testos Ērgļu pusē. Foto: Māris Dunda

Kopumā testi visiem, cik dzirdēju, aizritēja labi, tikai Mārtiņam tur sanāca nelieli pigori. Kopumā viss noritēja raiti un bez lielām skādēm, kas, protams, priecē.


Foto: Photographer - Ronald Sirba

Kāds šobrīd ir trases segums?
Talsos otrdienas vakarā pāris pilieni nokrita. Kopumā trase ir sausa un putekļaina, bet, cik te skatījos laika prognozēs, tad sola lietu, kas būs ļoti labi, jo savādāk tas puteklis būs par traku un braukt būs grūti.

Runājot par ceļiem - visu, ko plānojāt, izdevās īstenot?
Jā, viss ir kārtībā. Diemžēl spēkā esošo ierobežojumu dēļ mums nesanāca uztaisīt pilsētas ātrumposmu Talsos, bet tā vietā dalībnieki pilsētas posmu izbrauks pārbrauciena režīmā. Diemžēl, bet mēs joprojam dzīvojam covid ierobežojumos.


Foto: Photographer - Ronald Sirba

Salīdzinot ar pagājušo gadu - būs kaut kādi jauni ātrumposmi, kaut kas nebijis, vai tomēr viss kā iepriekš?
Teiktu, ka šogad ātrumposmi ir diezgan līdzīgi, salīdzinot ar pēdējām reizēm. Viss labākais, kas mums ir, to esam iekļāvuši rallija maršrutā. Šogad neuzskatījām, ka būtu īpaši kaut kas radikāli jāmaina. Ir dažas idejas, kuras mēs varētu realizēt nākamgad, jo mums padomā ir pāris ceļi, kuriem beigsies garantijas laiks un kurus mēs varēsim sākt izmantot. Nākotnei mums ir labas idejas.

Sastāva ziņā šogad laikam komentāri lieki.
Kā pats zini, tad deviņu gadu laikā šis mums ir jauns dalībnieku rekords (arī R5 mašīnu skaitu ziņā - aut.), tāpēc pēdējā brīdī bijām spiesti pieņemt lēmumu mainīt servisa parku, jo pēc sākotnējā servisa parka 15 komandas paliktu ārpus tā.


WRC zvaigzne Andreas Mikelsens. Foto: Photographer - Ronald Sirba

Četri čaļi, kuri regulāri dzīvo WRC virtuvē - tas vien jau visu izsaka. Arī junioru sastāvs jaudīgs, tāpēc jā, atkārtošos vēlreiz - šis ir labākais dalībnieku sastāvs, kāds mums ir bijis.

Prieks, ka vismaz šogad ralliju var apmeklēt skatītāji.
Jā, apstākļi šobrīd ir tādi, kādi tie ir, un tiešām gaidu to brīdi, kad varēs uzrīkot ralliju visiem skatītājiem un bez ierobežojumiem. Atliek mums kopā visiem šogad paciest vēl šīs neērtības un ceram, ka dzīve nākamgad atgriezīsies normālās sliedēs un mums ar šo visu nebūs vairs jānodarbojas.


Foto: Grzegorz Rybarski

Biļetes vēl ir pieejamas?
Jā, biļetes vēl ir pieejamas un cilvēki var droši tās iegādāties, lai pavadītu jaudīgas brīvdienas Talsos un Liepājā.

Būs, būs jaudīgas brīvdienas
Es arī domāju, ka būs jaudīgas un karstas brīvdienas (smejas). Tikko aizvadīts Polijas ERČ rallijs, kur vairums šo braucēju brauca, tāpēc viņi būs iesiluši un gatavi mūsu ceļiem. Jau sākums Polijā bija ļoti labs, kur bija sīvas cīņas, un esmu pārliecināts, ka viss turpināsies arī Rally Liepāja. Par to šaubu nav!

Atgādinām, ka Rally Liepāja ātrumposmi Talsu novadā notiks piektdien, 2. jūlijā, bet rallija izšķirošie ātrumposmi Liepājas pusē paredzēti sestdien, 3. jūlijā. Ievērojot Latvijā pastāvošo normatīvo regulējumu, sacensības klātienē varēs apmeklēt skatītāji, kuri spēs uzrādīt sadarbspējīgu Covid-19 sertifikātu, tādējādi apliecinot, ka noslēguši pilnu vakcinācijas ciklu pēdējo 180 dienu laikā, izslimojuši Covid-19 vai saņēmušas negatīvu Covid-19 testa rezultātu. Skatītājiem sacensību norises vietā jāievēro divu metru distance, kā arī noteikumi, kurus sacensību organizators var darīt zināmus pirms pasākuma norises, kā arī pasākuma laikā. Ar precīziem sacensību apmeklēšanas noteikumiem var iepazīties sacensību mājaslapā www.lvrally.com.
Komentāri
Pašlaik komentāru nav!
Autorizējies vai reģistrējies, lai komentētu
Partneri:
aix-copy-2837-1940.png motul-partner-3110.png nrs-4325.png batcc-0816.png ar-4809.png vagi-2128.png srt-5914.png bmp2-1740.png