profile
register
facebook
youtube
twitter instagram
baneris-aix-2-5445-4514-2008.gif

Baltijas drifta sezonas atklāšanā dominē igauņi, latviešiem neveiksmes

Go4speed 29.04.2019 - 19:51 Baltijas drifta sezonas atklāšanā dominē igauņi, latviešiem neveiksmes
Foto: Alfonsas Rakauskas Photography

Šī gada 27.aprīlī Biķernieku trasē norisinājās Betsafe Baltijas drifta sezonas atklāšana. Sacīkstes notika visās Latvijas un Baltijas ieskaites klasēs – Street, ProAm un Pro, paralēli divās trases konfigurācijās.

Šogad sezonu spēcīgi iesāka igauņi, Pro klasē iegūstot pirmās trīs vietas un ProAm klasē – pirmo un trešo pozīciju.

Braucēju iemaņas un sagatavotās tehnikas līmenis ar katru gadu aug, tomēr šoreiz Latvijas Pro braucējiem cīnīties par godalgotām vietām atklāšanā liedza tieši tehniskas ķibeles – tāpēc pjedestāls pilnībā tika igauņiem, kuri vienu pēc otra izslēdza arī lietuviešu braucējus. Ar lielākām vai mazākām tehniskām problēmām saskārās visi Latvijas Pro braucēji. Līdz sacensībām nemaz netika Jānis Jurka, kura auto sākās dzinēja problēmas pēc LAF tehniskās dienas, kā arī 2018.gada Baltijas drifta čempions Ēriks Ulass, kurš ziemas laikā vairāk pievērsās auto vizuālajai uzlabošanai, neatstājot laiku tehniskajiem uzlabojumiem, kā rezultātā tika pieņemts lēmums braukt ar pagājušā gada dzinēju.

Sacensību dienā Ērika spēkrata dzinējam radās problēmas jau pirmajā treniņu braucienā, un tika nolemts neriskēt un nepiedalīties sacensībās. Jaunais Pro braucējs Edmunds Bērziņš, kurš kļuva par pagājušā gada ProAm klases uzvarētāju, pirms sacensībām bija noskaņots kaujinieciski, bet arī viņu pievīla tehnika – treniņu laikā izjuka kārba, kas liedza turpināt sacensības. Likstu un neveiksmju dēļ kvalifikācijas braucienos Pro klasē piedalījās tikai trīs Latvijas pārstāvji, bet tandēmiem izdevās kvalificēties vienīgi Ingum Jēkabsonam. Sākoties tandēmiem, Ingus izskatījās gatavs uzvarēt, bet arī viņš, tehnisku iemeslu dēļ, izstājās no cīņas. Pirmajā tandēmu braucienā ar Mihkel Norman Tults Ingusa auto nolūza pusass, līdz ar to tika iegūti 0 punkti par šo braucienu. Pusasi izdevās nomainīt un atgriezties uz starta, bet šīs kļūdas dēļ pārsvars bija pretinieka pusē, un vairs nebija iespējas izcīnīt uzvaru šajā tandēmā.


Foto: Alfonsas Rakauskas Photography

Fantastisku sniegumu demonstrēja arī ProAm klases sportisti, kuri pirmo reizi šogad viņi aizvadīja savu posmu lielajā trasē, bet mazliet īsākā konfigurācijā, jo no 2019. gada sezonas visiem ProAm auto jābūt aprīkotiem ar drošības karkasu. Tas dod iespēju veidot ātrākas un tehniskākas trases ProAm klases sportistiem. Šajā klasē visu trīs Baltijas valstu sportisti bija vienlīdz spēcīgi, cīnījās sīvi, agresīvi, sniedzot skatītājiem iespēju vērot skaistus tandēmu braucienus. Arī šajā klasē uzvara nonāca igauņa rokās, bet fantastisku braukšanu parādīja mūsu otrs jaunākais dalībnieks Artūrs Bondars, kurš līdz beigām rādīja iespaidīgu sniegumu trasē, tādējādi kāpjot uz pjedestāla otrā pakāpiena.

Paralēli lielajā trasē notiekošajam, sacensības norisinājās stadionā – Street klasei. Atmosfēra, kas, kā parasti valdīja stadionā, bija tieši tāda, kādu to atceramies vēl no drifta pirmsākuma Latvijā – saliedētība, kopība, emocijas, fantastiska trase, viss skatītājiem labi pārredzams un bezkompromisa tandēmu cīņas – durvis pret durvīm, tuvi, skaisti un ar dūmiem. Street klasē šoreiz labākais izrādījās pagājušā gada gada labākais debitants Street klasē – Igors Vozņakovskis, kurš uzrādīja arī labāko kvalifikācijas punktu skaitu no 49 dalībniekiem.


Foto: Alfonsas Rakauskas Photography

Pasākumu vēl patīkamāku padarīja gan saulainie un siltie, aprīlim netipiskie laika apstākļi, gan iespēja apmeklētājiem ne tikai sekot līdzi sacensību norisei, bet apmeklēt arī dalībnieku parkus un satikt braucējus. Organizatori bija parūpējušies arī par mazākajiem drifta faniem, nodrošinot izklaides bērniem – bezmaksas piepūšamās atrakcijas, izbraucienus ar elektroauto, kā arī dažādas citas aktivitātes, kuras atradās trasē.

Ārzemju sportisti atzīst, ka labprāt brauc uz Biķerniekiem, jo šīs ir vienas no labāk organizētajām sacensībām Eiropā. ”Biķernieku atklāšana ir kas fantastisks – tas, ko organizatori dara, lai padarītu sacensības baudāmas gan braucējiem, gan skatītājiem, ir liels darbs. Šodien sajūta bija kā īstā brīvdabas festivālā – cilvēki, smaidi, emocijas, tas viss bija tiešām izcili, paldies par to!” tā sacensību 2.vietas ieguvējs, igaunis Mihkels Normans Tults.

Nākamās drifta sacensības notiks 16.jūnijā, Biķernieku trasē.

Uz goda pjedestāla Latvijas/Baltijas ieskaitēs kāpa:
Pro klasē (Baltijas drifta čempionāts):
1. Ao Vaida BMW 328 T (EST)
2. Mihkel Norman Tults BMW E46 (EST)
3. Oliver Randalu BMW E36 (EST)

ProAm klasē:
1. Marco Prems BMW E82 (EST)
2. Artūrs Bondars BMW E30 (LV)
3. Sander Saar BMW BMW 340 T (EST)

Street klasē:
1. Igors Vozņakovskis BMW E36 (LV)
2. Dāvis Mangalis BMW E46 (LV)
3. Gints Kirgickis Mercedes Benz 190E (LV)

Informāciju sagatavoja:
Latvijas Automobiļu federācija
Komentāri
Pašlaik komentāru nav!
Autorizējies vai reģistrējies, lai komentētu
Partneri:
aix-copy-2837-1940.png motul-partner-3110.png nrs-4325.png batcc-0816.png ar-4809.png vagi-2128.png srt-5914.png bmp2-1740.png