profile
register
facebook
youtube
twitter instagram
baneris-aix-2-5445-4514-2008.gif

Rīgas drifta posmu noskatījušies gandrīz 1,2 miljoni cilvēku

Go4speed 23.08.2018 - 11:44 Rīgas drifta posmu noskatījušies gandrīz 1,2 miljoni cilvēku
Foto: facebook.com/R22photo

4.augustā Rīgā tika aizvadīts lielākā Eiropas drifta seriāla Drift Masters European Championship (DMEC) posms „Betsafe Drift King of Riga”. Tajās triumfēja Īrijas pārstāvis Džeimss Dīns (James Dean), uzvarot gan kvalifikācijā, gan tandēmu cīņu finālā.

Nu ir apkopota arī mediju statistika par Rīgas posmu un tapis zināms, ka to tiešsaistē noskatījās 1’118’772 cilvēki. Salīdzinājumam – pirmo posmu, kas notika Polijā, redzēja 885’503 skatītāji, bet 2.posmu Ungārijā – 716’787. Jāpiemin, ka tieši pirms Rīgas posma DMEC organizatori panāca vienošanos ar pasaulslaveno ekstrēmo sporta veidu televīziju RedBull TV par Rīgas posma pārraidīšanu, taču apkopotajā statistikā šie skaitļi nav iekļauti, jo RedBull TV vēl nav publiskojuši savus reitinga aprēķinus. Tātad, ņemot vērā RedBull TV apraidi, aptuvenais cilvēku skaits, kas noskatījās šīs sacensības, varētu būt vēl par vismaz 1 miljonu lielāks.

''Šis ir liels sasniegums driftam un vēl jo vairāk – Latvijai. Ir fantastiski apzināties, ka visa pasaule seko līdzi drifta sacensībām, kas noris tik mazā valstī kā Latvija, mūsu galvaspilsētā Rīgā, Biķernieku trasē. Šie ir vieni no augstākajiem skatītāju rādījumiem drifta sacensību vēsturē. Sekojot līdzi tiešraidei, esam jau saņēmuši ziņas no daudz jauniem braucējiem, tūristiem un faniem, kuri ir gatavi nākamgad ceļot uz Latviju, lai to visu piedzīvotu klātienē,” tā par publiskotajiem datiem izsakās Elīne Berķe, Latvijas Automobiļu federācijas Drifta komisijas vadītāja un drifta sacensību organizatore.


Foto: facebook.com/R22photo

Runājot par nākamā gada sacensībām, Elīne Berķe ir pārliecināta, ka tās būs vismaz tik pat grandiozas, kā šogad: „Nākamā gada plāni ir noturēt lielākā Eiropas drifta seriāla posma statusu, piedāvāt skatītājiem tikpat kvalitatīvas sacensības. Bet, atklājot nelielu noslēpumu, iespējams, ka dienu pēc sacensībām, notiks vēl nebijis pasākums. Tas ietvers iespēju braucējiem izbraukt pa citu Biķernieku trases daļu un iepazīt Biķerniekus citā gaismā, un, iespējams, beidzot pie mums notiks arī „Gymkhana” (auto veiklības sacensības noteiktā maršrutā). Pagaidām par to plašāk es negribētu runāt, taču varu apsolīt, tiklīdz būs vienošanās panākta – tā mēs sveci zem pūra neturēsim.”

Nākamās drifta sacensības notiks 1.septembrī Biķernieku trases „Raganas katla” konfigurācijā. Šis būs NEZ (North European Zone) un Latvijas drifta čempionāta posms.

Informāciju sagatavoja:
www.laf.lv

Komentāri
Pašlaik komentāru nav!
Autorizējies vai reģistrējies, lai komentētu
Partneri:
aix-copy-2837-1940.png motul-partner-3110.png nrs-4325.png batcc-0816.png ar-4809.png vagi-2128.png srt-5914.png bmp2-1740.png