profile
register
facebook
youtube
twitter instagram
baneris-aix-2-5445-4514-2008.gif

Ar jaunu dalībnieku skaita rekordu atklāta Latvijas drifta desmitā sezona

Go4speed 08.05.2018 - 10:29 Ar jaunu dalībnieku skaita rekordu atklāta Latvijas drifta desmitā sezona
Foto: Mārtiņš Vanags, Egita Upīte (MV Foto)

5. un 6.maijā Biķernieku trasē norisinājās Betsafe drifta sezonas atklāšana. Sacīkstes notika visās Latvijas un Baltijas ieskaites klasēs Street, ProAm un Pro. Pirmo reizi Biķerniekos un Latvijas drifta vēsturē tika uzstādīts rekords dalībnieku skaita ziņā, kopā abās sacensību dienās dalību ņēma 134 sportisti, kas ir lielisks iesākums Latvijas drifta 10 gadu jubilejas sezonai.

Braucēju iemaņas un sagatavotā tehnika, salīdzinot ar iepriekšējiem gadiem, ir ļoti progresējusi. Cīnoties  par iekļūšanu Top-16, tandēmu braucienos tika veikti vairāki pārbraucieni, kas norāda uz ļoti līdzvērtīgu cīņu rezultātu tabulas “egles” saknē.

Protams, gaidītākā cīņa un lielākā sacīkšu kulminācija bija Pro klases finālistu cīņa. Lai noskaidrotu uzvarētāju Ēriks Ulass un Ingus Jēkabsons finālā tandēmos brauca četras reizes. Braucieni bija tik vienādi, ka uzvarētāju noteica pretinieka pieļautās kļūdas. Pro klasē fantastisku sniegumu parādīja un uzvaru izcīnīja Ēriks Ulass, kurš brauca "kā pēc grāmatas”, kaut gan sportista mašīna tika pabeigta vien dažas dienas pirms sacensībām.

Svētdienā Street klases sacensības norisinājās stadionā, kur drifts nebija noticis kopš 2012. gada.

Šo sezonu veiksmīgi uzsāka vairāki jaunie braucēji - pirmais no tiem, laureāts, Latvijas Street klases otrās vietas ieguvējs Imants Bitmets, kuram šīs bija debijas sacīkstes. Pārējie - 2017. gada Street klases braucēji Intis un Jānis Bērziņi, kuri pirmo reizi iemēģināja spēkus ProAm klasē. Jānis sasniedza pirmo kvalifikāciju, Intim 3. vieta kopvērtējumā, un tas lieliski parāda, ka Street klases sportisti var un ir spējīgi pāriet uz ProAm un stāties pretī jau pieredzējušākiem sportistiem.

Lietuvas Street  klases braucieni iezīmēsies ar to, ka pirmo reizi mums bija oficiāls tandēms starp tēvu un dēlu, Bertāni - tēvs un dēls, parūpējās par cīņu ar atkārtotiem tandēmiem, kur pārākumu guva tomēr Nikolass.

Nākamās sacensības notiks jau 16. jūnijā Sporta kompleksā 333, kur uz starta vienā dienā izies visas trīs klases - Street , Proam un Pro, bet Biķerniekos drifts atgriezīsies jau 4. augustā, kad lielajā trasē notiks Betsafe Drift King of Riga - Eiropas drifta čempionāta posms.

Sacensību rezultāti:
Pro klasē
1.    Ēriks Ulass BMW E46 (LV)
2.    Ingus Jēkabsons BMW E34 (LV)
3.    Harold Valdma BMW E46 (EST

ProAm klasē
1.    Marco Prems BMW E30 (EST)
2.    Evaldas Šiliauskas BMW E34 (LT)
3.    Ints Bērziņš BMW E30 (LV)

Street klasē
1.    Ansis Andersons BMW 332 (LV)
2.    Imants Bitmets BMW 328 (LV)
3.    Dāvis Mangalis BMW E30 (LV)

Lietuvas Street klasē
1.    Aleksandrs Murajs BMW E30 (LV)
2.    Justinas Peciukonis BMW E30(LT)
3.    Aurimas Janeika BMW E36 (LT)
Komentāri
Pašlaik komentāru nav!
Autorizējies vai reģistrējies, lai komentētu
Partneri:
aix-copy-2837-1940.png motul-partner-3110.png nrs-4325.png batcc-0816.png ar-4809.png vagi-2128.png srt-5914.png bmp2-1740.png