profile
register
facebook
youtube
twitter instagram
baneris-aix-2-5445-4514-2008.gif

Nedēļas nogalē Biķerniekos par 40 000 Eur balvu fondu sacentīsies drifta zvaigznes no 16 valstīm

Go4speed 25.07.2017 - 14:45 Nedēļas nogalē Biķerniekos par 40 000 Eur balvu fondu sacentīsies drifta zvaigznes no 16 valstīm
Publicitātes foto

Nedēļas nogalē, 28-29.jūlijā, Biķernieku trasē notiks šī gada lielākās drifta sacensības Baltijā, Drift Masters Grand Prix Betsafe King of Riga. Organizatori ir oficiāli izziņojuši dalībnieku sastāvu, kas ir viens no labākajiem, kāds jebkad redzēts Biķernieku trasē. Kopskaitā 61 dalībnieks no 16 valstīm.

Braucēju sastāvs ir spēcīgs, uz starta izies arī 3 braucēji, kuri aizvada sezonu prestižajās drifta sacensībās Formula D Amerikā. Džeims Dīns, kurš pašlaik ir arī Formula D kopvērtējuma līderis, jau iepriekšējos gadus ir rādījis lielisku sniegumu Biķernieku trasē, vairākas reizes uzvarot sacensībās un iegūstot lielu Latvijas fanu mīlestību. Džeimsam pievienosies viņa Formula D komandas biedrs Pjotrs Vjačeks, viņi abi Amerikā pārstāv komandu Worthause drift team, bet Eiropā Budmat auto drift team. Kā trešais Formula D pārstāvis ir Latvietis Kristaps Blušs, kurš šogad rāda lielisku sniegumu Amerikā. Trīs posmos pēc kārtas trīs pjedestāli, un pašlaik kopvērtējumā 3.vieta. 

Pašmāju braucējs Jānis Eglīte šogad aizvada lielisku sezonu. Tikko uzvarējis spēcīgā Zviedrijas seriālā, ir gatavs cīnīties par balvu fondu un pjedestālu arī mājas trasē. Džonatans Hernandezs Sančess ieradīsies no pašas Spānijas, kur viņš ir Spānijas drifta čempions. Stīvs Bagsijs - Biagonijs ir spēcīgs Lielbritānijas braucējs, kurš rāda lielisku sniegumu trasē un piedalās starptautiskos šovos kopā ar dažādām zvaigznēm kā Kens Bloks un Luiss Hamiltons. No Norvēģijas ieradīsies vairāki spēcīgi braucēji, viens no viņiem ir Kristians Bakeruds, kurš ir brālēns slavenajam RX braucējam, un Rīgā viņš ieradīsies ar ekskluzīvu auto - Nissan Cefiro. Protams, spēcīgie Poļu braucēji, jaunais talants Ādams Zalevskis, kurš ir tikai 17 gadus vecs, Pāvels Trela, kurš ir arī viens no iemīļotiem braucējiem LV skatītājiem, kā arī Bartoš Stolarskis, kurš ir Polijas drifta viena no leģendām. Tāpat būs pārstāvji no Vācijas, Dānijas, Igaunijas, Īrijas un citām valstīm.


Pasākumu pagodinās trīs Formula D zvaigznes, arī Kristaps Blušs. Publicitātes foto

Braucēju sastāvs ir ļoti spēcīgs un katram no 61 braucēja ir savi sasniegumi, tāpēc cīņa par to, kurš iekļūs tandēmos un cīnīsies par 40 000 eiro balvu fondu būs ļoti sīva, jo 29 no viņiem paliks ārpus tandēmiem. 

Piektdienā tiks aizvadīti oficiālie treniņi, bet jau 5dienas vakarā 19:00 no Biķerniekiem sāksies ikgadējā Drifta auto parāde pa Rīgas pilsētas ielām.

Sestdiena ir oficiālā sacensību diena, jau 09:00 no rīta sāksies kvalifikācijas braucieni, bet oficiālā sacensību atklāšana ir nolikta uz 13:00, pēc kuras sekos Latvijas labāko Stunfighteru, ar Jāni Rozīti priekšgalā, paraugdemonstrējumi, tad notiks tandēmu treniņi TOP32 braucieniem, bet jau 16:00 sāksies oficiālie Tandēmu TOP32 braucieni, pasākuma ilgums būs līdz 20:00.

Visiem skatītājiem pēc sacensībām būs iespēja doties uz boksiem, jo tie tiks atvērti, būs lieliska iespēja iegūt braucēju autogrāfus.
Komentāri
Pašlaik komentāru nav!
Autorizējies vai reģistrējies, lai komentētu
Partneri:
aix-copy-2837-1940.png motul-partner-3110.png nrs-4325.png batcc-0816.png ar-4809.png vagi-2128.png srt-5914.png bmp2-1740.png