profile
register
facebook
youtube
twitter instagram
baneris-aix-2-5445-4514-2008.gif

Latvijas drifta kausa posmā Igaunijā Street klasē dominē latviešu sportisti

Go4speed 18.07.2017 - 00:30 Latvijas drifta kausa posmā Igaunijā Street klasē dominē latviešu sportisti
Foto: Kristaps Blušs

Nedēļas nogale lutināja gan ar lieliskiem laika apstākļiem, gan arī ar daudzveidīgiem un aizraujošiem autosporta pasākumiem. Drifta kausa Street un ProAM ieskaites braucēji devās aizvadīt posmu uz ''Laitse Rally park” Igaunijā.

Kā ziņo LAF preses sektretāre Kristīne Pavlovska, tad Igaunijā sestdien tika aizvadīts “Betsafe” Latvijas drifta kausa Street klases 4.posms un ProAm klases 3.posms. Sacensības norisinājās “Laitse Rally park” Igaunijā un kopā uz starta izgāja 16 Latvijas Street klases braucēju un 16 ProAm klases braucēju.

Street klase jau piektdien aizvadīja kvalifikācijas braucienus, kas visiem latviešiem nesa labus rezultātus, tādējādi dodot iespēju visiem sestdienā piedalīties tandēmu braucienos. Sestdien no rīta norisinājās Street klases tandēmu braucieni. Visos tandēmu braucienos TOP 32 iebraucienos latviešu braucēji izrādījās spēcīgāki par igauņiem, izstumjot lielāko daļu Igaunijas pārstāvjus no tālākajām cīņām TOP 16. TOP 8 tandēmu cīņās jau vairs nepiedalījās neviens igauņu braucējs. Pjedestāls attiecīgi – viss Latvijai: 3.vieta- Jānis Bērziņš, 2.vieta- Rūdolfs Salmanis, 1.vieta - Jānis Patmalnieks.

ProAm klase piektdien aizvadīja savus treniņbraucienus, taču saspiestās dienaskārtības dēļ 42 braucējiem treniņiem bija atvēlētas tikai divarpus stundas, tomēr latviešu braucēji jutās gatavi sestdienas cīņām. No 42 braucējiem augstāko kvalifikācijas rezultātu uzstādīja Igaunis Simon Suvemaa ar 85 punktiem, aiz sevis atstājot latviešu braucēju Aleksandru Muraju ar 83 punktiem. TOP 32 no visiem latviešiem ārpus tandēmiem palika tikai divi. Igauņi tandēmu braucienos izrādījās pārāki - TOP 8 jau bija atlikuši tikai trīs latvieši (A. Murajs, J.Brics un J.Brālītis), bet līdz TOP 4 tika tikai Murajs. Aleksandrs pieļāva kļūdu savā braucienā, tādēļ neizdevās uzkāpt uz pjedestāla. Attiecīgi ProAm pjedestāls šoreiz bez latviešiem.

Komentāri
Pašlaik komentāru nav!
Autorizējies vai reģistrējies, lai komentētu
Partneri:
aix-copy-2837-1940.png motul-partner-3110.png nrs-4325.png batcc-0816.png ar-4809.png vagi-2128.png srt-5914.png bmp2-1740.png