profile
register
facebook
youtube
twitter instagram
baneris-aix-2-5445-4514-2008.gif

Blušam Formula D kvalifikācijā solīds sniegums, finālu tiešraide jau šovakar

Go4speed 22.08.2015 - 13:11 Blušam Formula D kvalifikācijā solīds sniegums, finālu tiešraide jau šovakar
Kristaps Blušs. Foto: Formula Drift

Šajā nedēļas nogalē Teksasa štatā, ASV, norisinās sestais Formula Drift seriāla posms. Piektdienas vakarā tika aizvadīti kvalifikācijas braucieni, kuros uzvaru izcīnīja norvēģu pilots Fredriks Aasbo (Fredric Aasbo), savukārt „EE Team / HGK Motorsport" komandu pārstāvošais latviešu braucējs Kristaps Blušs ierindojās 21. vietā, nodrošinot sev vietu TOP 32 finālbraucienos.

Uz starta „Texas Motor Speedway" trasē notiekošajā kvalifikācijā stājās 39 piloti, starp kuriem pirmo reizi šosezon bija arī šī čempionāta debitante, ungāru braucēja Nikoleta Scanto (Nikolett Szanto). Lai arī pēc dažādām tehniskām likstām ar īrēto Nissan 200SX (S13) ungāru pilote spēja iziet uz starta, viņas braucieni bija par vāju, lai kvalificētos šodien vakarā notiekošajiem tandēmu braucieniem.


Formula Drift piloti treniņu laikā. Foto: Formula Drift

Ievērojami labāk veicās mūsu pašu braucējam Kristapam Blušam, kurš jau savā pirmajā mēģinājumā izcēlās ar 76 punktu braucienu. Tas viņam ļāva pēc pirmā brauciena ierindoties augstajā 14. vietā. Otro braucienu Blušs iesāka vēl labāk kā pirmo, tomēr trases pēdējā līkumā viņš ar abiem riteņiem izslīdēja no trases, par to saņemot 0 punktus.

Ņemot vērā, ka vairāki konkurenti otrajā braucienā spēja uzlabot savus rezultātus, latviešu braucējs kvalifikāciju noslēdza 21. pozīcijā. Pirmajā - TOP 32 - finālbraucienu kārtā viņam pretī stāsies pieredzējušais amerikāņu pilots Tailers Makvarijs (Tyler McQuarrie), kura labākais rezultāts ir trešā kopvērtējuma vieta 2009. gadā.


Bluša TOP 32 pretinieks Tailers Makvarijs. Foto: Formula Drift

Kvalifikācijā neiztika arī bez avārijām - savos pirmajos braucienos pret vienīgo trasē esošo sienu savu auto aizmugures pamatīgi apskādēja Čelsijs Denofa (Chelsea DeNofa) un Pets Mordaunts (Pat Mordaunt). Abi divi līdz otrajam mēģinājumam spēja salabot savus auto, tomēr, ja Denofa spēja uzrādīt labu braucienu un iekļūt TOP 32, tad Mordauntam auto līdz galam nebija sataisīts un viņš aizvadīja saraustītu braucienu, nekvalificējoties finālbraucieniem.

Līdzīgi kā Mordauntam izgāja arī vienam no čempionāta spēcīgākajiem braucējiem Metam Fīldam (Matt Field). Viņš pirmo braucienu dzinēja problēmu dēļ izlaida, savukārt otrajā braucienā viņš tieši tāpat kā Denofa un Mordaunts pārāk ātri ienāca pēdējā līkumā un ietriecās sienā. Līdz ar to Fīlds pirmo reizi šosezon nespēja kvalificēties TOP 32 finālbraucieniem.


Kvalifikācijas uzvarētājs Fredriks Aasbo. Foto: Formula Drift

Cīņa par pirmo kvalifikācijas vietu izvērtās īpaši spraiga, jo tā izšķīrās pašos pēdējos sesijas braucienos. Pēc pirmajiem braucieniem līdera godā ar 89 punktiem bija Džastins Pavlaks (Justin Pawlak), tomēr viņš pirmajā vietā noturējās vien līdz pagājušā gada čempiona Krisa Forsberga (Chris Forsberg) otrajam braucienam, kurā viņš tika pie 90 punktiem. Tomēr viss izšķīrās pašā pēdējā dienas braucienā, kad aktuālais kopvērtējuma līderis Aasbo aizvadīja izcilu 94 punktu braucienu, pēdējā brīdī Forsbergu nostumjot no kvalifikācijas troņa.

Šovakar Formula Drift sestā posma finālbraucieniem būs iespējams sekot līdz tiešraidē www.formuladrift.com/live mājaslapā. Tiešraides sākums pēc Latvija laika - 23:00. TOP 32 braucienu sākums paredzēts 23:40.
Komentāri
Pašlaik komentāru nav!
Autorizējies vai reģistrējies, lai komentētu
Partneri:
aix-copy-2837-1940.png motul-partner-3110.png nrs-4325.png batcc-0816.png ar-4809.png vagi-2128.png srt-5914.png bmp2-1740.png