profile
register
facebook
youtube
twitter instagram
baneris-aix-2-5445-4514-2008.gif

'Drift Allstars' Rīgas posmā uzvar Dīns, Eglīte saglabā otro vietu

Kārlis Ozoliņš 02.08.2015 - 11:14 'Drift Allstars' Rīgas posmā uzvar Dīns, Eglīte saglabā otro vietu
Finālbrauciens Eglīte pret Džeimsu Dīnu. Foto: facebook.com/driftallstars

Vakar, 1. augustā, Biķernieku trasē tika aizvadīts trešais "Drift Allstars" posms. Tik ievērojamas sacīkstes Rīgā gaidīja daudzi, jo šis seriāls apvieno labākos Eiropas braucējus un bija skaidrs, ka cīņa par pjedestāla vietām būs ļoti sīva. Sacensības interesantākas padarīja arī citu čempionātu un pašmāju braucēju dalība šajā posmā.

Diena tika aizvadīta bez ievērojamiem starpgadījumiem un visi braucēji trasē uzrādīja stabilu sniegumu, tāpat arī paveicās ar laikapstākļiem, jo lietus bija novērojams tikai pāris braucienos visas dienas garumā. Visiespaidīgākos kvalifikācijas braucienus uzrādīja pašmāju braucējs Jānis Eglīte, abos no kvalifikācijas braucieniem uzrādot labāko sniegumu. Tuvu Eglītem sekoja arī ārzemju braucējs Fredriks Sjodins (Fredrik Sjodin), kurš visas dienas garumā uzrādīja lieliskus braucienus. 


Foto: facebook.com/driftallstars

Šībrīža kopvērtējuma līderis Džeimss Dīns (James Deane) pēc kvalifikācijas ierindojās trešajā vietā, gan skatītājiem, gan braucējiem pierādot to, ka ne velti viņš šobrīd atrodās tik augstā vietā. Daudzi no Latvijas "Pro" un "ProAm" klases braucējiem vēlējās paspēkoties ar Eiropā labākajiem drifteriem, līdz ar to kvalifikācijā piedalījās 57 dalībnieki. No latviešiem labu sniegumu uzrādīja arī Kristaps Blušs, kurš paralēli piedalās "Formula Drift" čempionātā un šajā dienā kvalificējās piektajā vietā. Devītajā vietā kvalificējās Ingus Jēkabsons, kam sekoja Oskars Brediks un Raivis Graudiņš. 

Lielo daļu latviešu kvalifikācijas rezultātu tabulā pašķīra visi no ārzemēm, uzrādot lieliskus braucienus. Līdz ar tandēmu braucienu sākšanos, fani kļuva aizvien dzīvīgāki un katrs brauciens kļuva ovācijām bagātāks. Ar visvairāk pārbraucieniem izcēlās jau Latvijā pabijušais Bartošs Stoļarskis (Bartosz Stolarski) un iepriekš pieminētais Fredriks Sjodins. Šiem braucējiem TOP 8 tandēmu cīņā nācās cīkstēties trīs reizes, kā rezultātā spēcīgāks izrādījās Bartošs. Arī pagājušajā gadā poļu braucējs aizcīnījās līdz pat fināliem un šajās sacīkstēs viņam izdevās iegūt godalgoto trešo vietu, pieveicot plaši pazīstamo "HGK Motorsport/EE Team" braucēju Kristapu Blušu. 


Kristaps Blušs. Foto: facebook.com/driftallstars

Kristapam šajā dienā fanu atbalsta netrūka - par viņa gaitām informētam jābūt katram drifta fanam, jo viņš šobrīd piedalās lielākajā drifta seriālā pasaulē. Arī Biķernieku trasē Kristaps uzrādīja lielisku sniegumu, aizcīnoties līdz pat pusfināliem. "Es esmu patiesi pārsteigts par iznākumu! Mums bija ļoti daudz problēmu, kā rezultātā arī maz treniņu. Trasi atminos vēl no pagājušā gada, kad nokļuvu līdz pat fināliem. Cīņa šeit vienmēr ir grūta, jo šeit ierodās labi braucēji. Mums patiešām patīk šeit atrasties un esmu pārliecināts, ka šeit atgriezīsimies arī nākošajā gadā!" par iegūto trešo vietu apmierināts izteicās poļu braucējs Bartošs Stoļarskis. Atbildot uz jautājumu, kā Stoļarskis jutās cīņā par trešo vietu, viņš izteicās, ka bija tiešām pagodināts: "Kristaps Blušs ir leģenda un esmu liels fiņa fans. Kristapam novēlu tikai labāko veiksmi un viņš ir lielisks braucējs ar ātru auto. Man patika ar viņu cīnīties!" 

Tāpat arī Kristaps Blušs bija priecīgs atgriesties pašmāju trasē un pacīkstēties ar vietējiem braucējiem: "Sajūtas ir ļoti labas! Cīņa pret Stoļarski bija sīva un es uzskatu, ka vairāk gan neizdevās brauciens cīņā pret Eglīti, jo, kad biju aiz viņa, nedaudz samisējās un izbraucu ārpus trases. Automašīna iet ļoti labi, arī ātrums ir liels un esmu ļoti apmierināts. Treniņu braucienos patiešām nokaifojos, uzbraucot ar vietējiem čaļiem. Šis bija labs treniņš pirms sacensībām Amerikā!" Pusfinālu cīņās nācās satikties arī pašmāju braucējiem - par tikšanu uz finālu cīņai tika izvirzīti Kristaps Blušs un Jānis Eglīte, kur pārāks izrādījās "Drift Allstars" kopvērtējuma otrās vietas ieguvējs Eglīte. 

Viņš visas dienas garumā uzrādīja lielisku sniegumu, nokļūstot līdz pat fināla braucienam, kur pretī viņam stājās kopvērtējuma līderis Džeimss Dīns. Braucējus šajā mirklī pārsteidza arī negaidītais lietus, kas ievērojami samitrināja trasi un no braucējiem prasīja vairāk prasmju. Lai gan Eglīte atradās pašmāju trasē, šoreiz pārāks bija Džeimss Dīns. 

"Šis posms bija vienkārši ārprātīgs no sākuma līdz pat beigām! Šeit atradās lieliski braucēji un man izdevās nokļūt līdz fināliem, kur nācās cīnīties pret mājinieku Eglīti. Uznāca lietus un nevarēja zināt, ko sagaidīt. Viņš pieļāva pāris kļūdas un es uzvarēju, bet sasodīts, es esmu tik priecīgs par, manuprāt, uzvaru grūtākajā posmā šajā sezonā! Trase ir ļoti izacinoša, jo visi līkumi ir akli, it īpaši tad, ja atrodies sekotāja pozīcijā. Uz nākošajām sacīkstēm jūtos gatavs - automašīna ir vienā gabalā un esmu gatavs. Sasodīts, dodiet tik šurp!" patiesi apmierināts par aizvadītajām sacīkstēm izteicās šī posma uzvarētājs un kopvērtējuma līderis Džeimss Dīns.

Jānis Eglīte. Foto: facebook.com/driftallstars

"Kā gan var justies? Jūtos vienkārši perfekti! Iepriekš negāja tik gludi, kā gribētos, taču rezultāts ir ļoti labs. Daudzi domā, ka es esmu vietējais un jūtos kā mājās, taču es uzskatu, ka jūtos tāpat, kā viņi, jo trase ir patiešām sarežģīta jebkura mbraucējam. Diena iesākās labi ar labiem kvalifikāciju rezultātiem un es darīju, ko spēdams. Bija vairākas spilgtas cīņas, piemēram, pret Kristapu Blušu, kuram es vienkārši nespēju tikt līdzi! Sīva cīņa bija arī pret Cīruli, kā arī grūti gāja fināla cīņā. Es uzskatu, ka, ja tu pēc brauciena jūties labi, tad tu vari vinnēt vai zaudēt, taču, ja fīlings ir uz 100%, tad nav starpības rezultātām un šoreiz notika tieši tas! Esmu ieguvis labus punktus un tas ir tieši tas, ko vēlējos," pozitīvi par iegūto otro vietu izteicās Jānis Eglīte

Pēc šī posma Jānis Eglīte kopvērtējumā nostabilizējis sevi otrajā pozīcijā, kamēr pirmo vietu saglabā Džeimss Dīns. Tādiem kopvērtējuma augšgala braucējiem kā Dmitrijam Iļjukam (Dmitry Ilyuk) un Nigelam Kolferam (Nigel Colfer) posms nenoritēja tik veiksmīgi - Iļjuka dzinējs izbeidzās jau treniņu braucienos, kad automašīnu piemeklēja tehnisks defekts, taču Kolfers TOP 16 cīņās piekāpās Fredrikam Sjodinam, kurš pirms šī posma atradās devītajā vietā. Nākošais "Drift Allstars" posms norisināsies Igaunijā, 7.-8. augustā. Tā kā braucējiem sezonas beigās tiks sniegta iespēja no kopvērtējuma izslēgt vissliktāk nobraukto posmu, šobrīd sīva ciņa norisinās par pjedestāla pirmajām vietām un katrs nākošais posms kļūst aizvien izšķirošāks.
Komentāri
Pašlaik komentāru nav!
Autorizējies vai reģistrējies, lai komentētu
Partneri:
aix-copy-2837-1940.png motul-partner-3110.png nrs-4325.png batcc-0816.png ar-4809.png vagi-2128.png srt-5914.png bmp2-1740.png