profile
register
facebook
youtube
twitter instagram
baneris-aix-2-5445-4514-2008.gif

Jānis Eglīte un Gatis Babris ārpus Top-8 'Drift Alstars' otrajā posmā Zviedrijā (VIDEO)

Kārlis Ozoliņš 05.07.2015 - 22:50 Jānis Eglīte un Gatis Babris ārpus Top-8 'Drift Alstars' otrajā posmā Zviedrijā (VIDEO)
Foto: Stefan Lindgren

Aizvadītajā nedēļas nogalē Zviedrijā norisinājās Eiropā spēcīgākā drifta čempionāta Drift Allstars otrais posms, kurā piedalījās Jānis Eglīte un Gatis Babris (driftā pazīstams kā ''GATO''). ''Eskilstuna MotorSport Arena'' trasē bija izveidota īpaši gara un tehniski sarežģīta konfigurācija, kas bija liels pārbaudījums sportistiem.

Latvieši treniņus aizvadīja rādot pārliecinošu sniegumu, kas nepārprotami lika aizdomāties, ka abi braucēji bez problēmām iekļūs izslēgšanas braucienos. Jānis Eglīte, pēc iegūtās otrās vietas Londonas posmā, atkārtoti demonstrēja augstus rezultātus, tādēļ ar interesi tika gaidīts Gata Babra sniegums, kuram šīs bija ne tikai pirmās sacensības šogad, bet arī brauciens ar svešu auto. 

Kvalifikācijas braucienus sestdien pirmais aizvadīja Babris, kurš jau pirmajā braucienā spilgti iezīmēja savu sniegumu. Taču otrajā braucienā mašīnai tika atklāta neliela tehniska problēma, kas liedza finišēt. Līdz ar to pirmajā braucienā iegūtie punkti ļāva kvalificēties kā sešpadsmitajam. Jānis Eglīte savus braucienus aizvadīja stabili un pārliecinoši, kas viņam ļāva ierindoties 2. vietā kvalifikācijā.

Svētdien, 5. jūlijā, tika aizvadīti izslēgšanas braucieni starp 32 labākajiem braucējiem. Eglīte, pateicoties augstajam kvalifikācijas rezultātam, varēja pirmajā kārtā atpūsties. Savukārt Babrim pirmajā kārtā bija jātiekas ar spēcīgo dāņu sportistu Džeikobu Hogu Hansenu (Jacob Hogh Hansen). Pirmajā braucienā dāņu sportists izraisīja avāriju, kas neļāva pabeigt braucienu. Pēc sadursmes dānis nevarēja turpināt cīņu, līdz ar to Babris gatavojās cīņām astodaļfinālā. Astodaļfinālu Babris aizvadija ar vienu no labākajiem drifta braucējiem pasaulē, īru Džeimsu Dīnu (James Deane). Jau pirmajā braucienā ''GATO'' parādija lielisku ātrumu un leņķi, kas izpelnijās lielas skatītāju ovācijas. Otrajā braucienā ''GATO'' piedzīvoja sagriešanos, kas diemžēl neļāva turpināt cīņu ceturdaļfinālā.


Gatis Babris. Foto: Stefan Lindgren

Tikmēr Eglīte savu Top-16 braucienu aizvadīja pret slovāku Romānu Kolesaru (Roman Kolesar), kurš ir viens no Centrāleiropas spēcīgākajiem sportistiem. Diemžēl, otrā brauciena pēdējā līkumā Jānim uzteica tehnika un mašīnai pazuda jauda. Līdz ar to neviens no latviešiem neturpināja cīņu ceturdaļfinālā.

''Diemžēl tehniskajos sporta veidos gadās situācijas, kad pieviļ tehnika. Protams, gribējās cīnīties par visaugstākajām vietām, taču šoreiz sacensības beidzās ātrāk, kā cerēts. Par neiegūtajiem punktiem šobrīd nepārdzīvoju un sāku gatavoties nākošajam psomam, kas notiks Rīgā,'' pēc sacīkstēm izteicās Jānis Eglīte.

''Ir ļoti liels prieks beidzot piedalīties sacensībās. Varētu teikt, ka piespiedu dīkstāve sezonas sākumā bija ļoti emocionāli grūts brīdis, tādēļ es izbaudiju katru braucienu un ieguvu vērtīgu pieredzi nākamajiem posmiem. Liels prieks, ka bija iespēja cīnīties pret Džeimsu Dīnu un man ir prieks, ka arī ar šo automašīnu izdevās ar viņu cīnīties neskatoties uz tehnikas atšķirību," pēc savām pirmajām aizvadītajām sacīkstēm šogad stāsta Gatis Babris.

Video no Gata Babra avārijas Top-32 tandēmos:
Komentāri
Pašlaik komentāru nav!
Autorizējies vai reģistrējies, lai komentētu
Partneri:
aix-copy-2837-1940.png motul-partner-3110.png nrs-4325.png batcc-0816.png ar-4809.png vagi-2128.png srt-5914.png bmp2-1740.png