profile
register
facebook
youtube
twitter instagram
baneris-aix-2-5445-4514-2008.gif

Frīdbergs par '333' trasi: Mazliet kāja raustījās, jo ātrums bija liels (VIDEO)

Kārlis Ozoliņš 17.06.2015 - 01:04 Frīdbergs par '333' trasi: Mazliet kāja raustījās, jo ātrums bija liels (VIDEO)
Reinis Frīdbergs. Foto: Olafs Ezertēvs

Aizvadītajās brīvdienās 333 trasē tika aizvadīts ceturtais Latvijas Drifta čempionāta “Pro” klases posms un otrais Latvijas Drifta kausa “Street” un “ProAm” klases posms. Trešo vietu ''Pro'' klasē izcīnīja Reinis Frīdbergs.

''Pēdējā posma konfigurācija man personīgi šķiet pagaidām trakākā, kāda jebkad ir braukta! Jā, Raganas katlā bija šauri, taču mirklī, kad uzzināju par ‘333’ trases konfigurāciju, galvā bija tikai viena doma – Kā? Vai tas vispār būs iespējams – izbraukt trasi no starta līdz finišam vienā sānslīdē? Ideja bija skaidra, ka šeit svarīgākais būs ātrums – jo lielāks tas būs, jo lielāka iespēja, ka sanāks aizslīdēt līdz otram trases galam, kas arī notika!” par aizraujošo trases konfigurāciju sarunā ar Go4Speed stāstīja Reinis Frīdbergs.

''Pirmajā braucienā jutos nedaudz nekomfortabli, nezinot, vai tas izdosies, vai arī sanāks izlidot no trases. Pietika ar diviem līdz trīs braucieniem, lai pierastu un varētu pārliecinoši braukt, taču tāpat katru reizi mazliek kāja raustījās [smejas]. Pedālis bija jātur grīdā sākot ar izeju no pirmā līkuma līdz pat uz taisnes esošajai arkai. Pēc motora apgriezieniem spriežot, pārmetiena brīdī ātrums bija aptuveni 130 līdz 140 km/h, kas ir patiešām liels ātrums. Pēc garās taisnes sekoja viens garš līkums, kurā varēja nedaudz atslābt. Trases beigās vajadzēja precīzi izbraukt mazo “kabatu”, kas daudziem izraisīja problēmas, man tajā skaitā vienā no braucieniem. Pirms šīs kabatas vajadzēja samazināt ātrumu līdz pat uz pusi mazākam, savādāk brauciens varēja beigties neveiksmīgi,” dienu pēc aizvadītajām sacīkstēm atzina Reinis.

Šāda trases konfigurācija ‘333’ sporta kompleksa trasē, drifta disciplīnā vēl nebija pieredzēta, taču sacensības aizritēja bez īpašiem starpgadījumiem un ar lielisku šovu skatītajiem.

Šajā video no onboard kameras uzfilmēti abi Reiņa tandēmu braucieni ar Ingu Jēkabsonu.

Komentāri
Pašlaik komentāru nav!
Autorizējies vai reģistrējies, lai komentētu
Partneri:
aix-copy-2837-1940.png motul-partner-3110.png nrs-4325.png batcc-0816.png ar-4809.png vagi-2128.png srt-5914.png bmp2-1740.png