profile
register
facebook
youtube
twitter instagram
baneris-aix-2-5445-4514-2008.gif

Turks izslēdz Blušu un amizanti uzvar trešajā 'Formula Drift' posmā (FOTO)

Kārlis Ozoliņš 07.06.2015 - 08:53 Turks izslēdz Blušu un amizanti uzvar trešajā 'Formula Drift' posmā (FOTO)
Foto: autolife305.com

Ar vairākiem pārsteigumiem vakarnakt Orlando pilsētā noslēdzās trešais “Formula Drift” posms. Sacensību gaitā bija novērojamas vairākas tehniskās ķibeles, laikapstākļu mainas un negaidītas kļūdas no kopvērtējuma augšgalā esošajiem braucējiem. Arī šajā braucienā veiksme nebija Kristapa Bluša pusē un no sacensībām nācās izstāties jau pēc pirmās cīņas ar posma uzvarētāju Raienu Turku (Ryan Tuerck).

Top 32 cīņās bija novērojami vairāki pārsteigumi, no kuriem lielākā bija pagājušā gada vicečempiona Fredrika Asbo (Fredric Aasbo) izstāšanās pēc cīņas ar jaunpienācēju no Japānas, Masaši Jokoi (Masashi Yokoi). Jaunajā Orlando trasē japāņu braucējs izrādījās pārāks par Asbo, iegūstot iespēju virzītīes tālāk uz Top 16 cīņām un tiekot pie svarīgajiem kopvērtējuma punktiem. Masaši aizcīnījās līdz pat Top 8, no kurienes viņu izslēdza Raiens Turks.


“Formula Drift” jaunpienācēja no Japānas – Masashi Yokoi “Nissan Silvia S15”, Foto: formulad.com

Plaši sociālajos tīklos tiek apspriesta Raiena Turka veiksmīgā uzvara šajā posmā, vairākos no tandēmiem tiekot tālāk tikai pateicoties citu sportistu automašīnu tehniskajiem defektiem, noteikumu pārkāpšanas vai gūtajiem 0 punktiem braucienos sagriežoties. Arī cīņa par pirmo vietu beidzās nesākusies – finālā Turkam bija jācīnās ar čempionu Krisu Forsbergu (Chris Forsberg), kura automašīnu pusfinālu cīņās piemeklēja tehnisks defekts. Forsbergam automašīnu neizdevās salabot atvēlētajā laikā, kas Turkam deva automātisku uzvaru finālā un trešajā posmā.

Arī Kristapam Blušam neizdevās veiksmīgi aizvadīt cīņu pret Raienu Turku. Kristaps centās ievērot maksimāli mazu distanci pēc iespējas ciešākam tandēmam, pārkāpjot uz starta esošo un no braucējiem atdalošo līniju, kas ir atļauts, kamēr netiek ietekmēti priekšā esošā braucēja manevri. Šoreiz Turks veica pietiekami lielu iemetienu, kas atstāja pārāk mazu atstatumu starp abiem braucējiem, taču neizveidoja acīmredzamu kontaktu. Pirmajā līkumā Turks ieslīdēja ārmalā esošajā trases bortā un salauza automašīnas piekari, kā rezultātā amerikāņu braucējam tiesneši atvēlēja 30 minūšu garu tehnisko pauzi, lai savestu kārtībā savu automašīnu. Taču arī pretējā gadījumā, ja automašīna netiek sataisīta, Turks automātiski tiek tālāk uz Top 16 cīņām, jo Kristaps pārkāpa noteikumus, šķērsojot braucējus atdalošo līniju. Pēc atvēlētajām 30 minūtēm Turks nebija spējīgs salabot automašīnai radīto defektu un kvalificējās Top 16 cīņām, automātiski neatstājot Kristapam nekādas iespējas turpmākai cīņai.


No kreisās: Kriss Forsbergs, Raiens Turks, Kens Guši, Foto: formulad.com

Kvalifikācijas pirmās vietas ieguvējam Kenam Guši (Ken Gushi) sacīkstes izdevās aizvadīt veiksmīgi, pusfinālu cīņā piekāpjoties tikai Forsbergam un rezultātā iegūstot godpilno trešo vietu. Cīņai par trešo vietu Kenam uz starta pretī stājās viņa tuvākais sekotājs kvalifikācijā – Mets Filds (Matt Field), kurš pusfinālos ar ievērojamu korekciju pārmetienā piekāpās Turkam.

Kopvērtējuma līderis pēc neveiksmīgas sagriešanās Top 16 tandēmos pret jaunpienācēju Masaši Jokoi joprojām saglabā pirmo vietu kopvērtējumā pateicoties tam, ka atradās uz pjedestāla abos pirmajos “Formula Drift” posmos. Pēc sešu gadu pārtraukuma Raienam Turkam izdevies atgriezties otrajā vietā kopvērtējumā, kad 2009. gadā viņš noslēdza sezonu otrajā vietā. Trešajā vietā atrodās Kriss Forsbergs, aiz sevis atstājot Kenu Guši. Fredriks Asbo, dēļ neveiksmīgās izstāšanās Top 32 braucienos, no otrās vietas atkritis uz piekto vietu kopvērtējumā.

Nākošais “Formula Drift” posms norisināsies 25. jūnijā Ņujorkā, “Wall Speedway” trasē.

''Formula Drift” Orlando posma “Uncharted Teritory” Top 4:
1. Ryan Tuerck
2. Chris Forsberg
3. Ken Gushi
4. Matt Field

''Formula Drift” kopvērtējums:
1 Odi Bakchis 223 punkti
2 Ryan Tuerck 208 punkti
3 Chris Forsberg 189 punkti
4 Ken Gushi 173 punkti
5 Fredric Aasbo 162 punkti
6 Matt Field 156 punkti
7 Vaughn Gittin Jr. 139 punkti
8 Pat Mordaunt 120 punkti
9 Forrest Wang 108 punkti
10 Tyler McQuarrie 106 punkti
..
33 Kristaps Blušs 37 punkti
Komentāri
Pašlaik komentāru nav!
Autorizējies vai reģistrējies, lai komentētu
Partneri:
aix-copy-2837-1940.png motul-partner-3110.png nrs-4325.png batcc-0816.png ar-4809.png vagi-2128.png srt-5914.png bmp2-1740.png