profile
register
facebook
youtube
twitter instagram
baneris-aix-2-5445-4514-2008.gif

Aizvadīts pirmais drifta treniņš bīstamajā 'Raganas katlā' (VIDEO)

Kārlis Ozoliņš 03.05.2015 - 01:22 Aizvadīts pirmais drifta treniņš bīstamajā 'Raganas katlā' (VIDEO)
Jāņa Eglītes “BMW”, Foto: Jānis Spigovskis

Sestdien Biķernieku trases “Raganas katla” līkumos pēc vairāku gadu pārtraukuma bija vērojams drifts (pagājusī reize, kad tas norisinājās tieši šeit, bija 2011. gads). Šodien šeit norisināsies Latvijas PRO drifta klases sezonas atklāšana un pirmais “Riga Drift Challange” jeb Latvijas Drifta čempionāta posms, tāpat kā igauņu “EMV Driftis” un lietuviešu “Autoplius” drifta čempionātu pirmie posmi.

Visiem drifteriem šī Biķernieku trases konfigurācija bija kas jauns un nepieredzēts. Līkumi “Raganas katlā” izceļās ar iespaidīgu reljefa maiņu, kas padara priekšā esošos līkumus braucējam neredzamus, tāpēc šī trase kļūdas nepiedod un ir ļoti riskanta. Taču pēc pāris lēniem braucieniem un lietus mitēšanās, drifteri parādija ievērības cienīgus braucienus. Visi braucēji ar katru nākošo braucienu parādīja aizvien skaistākus braucienus, viens no tiem bija Jānis Eglīte, kurš ar trases konfigurāciju un savu automašīnu bija ļoti apmierināts, pārliecinoši izbraucot “Raganas katla” līkumus.


Ingemāra Jēkabsona “BMW”, Foto: Jānis Spigovskis

Starp latviešu braucējiem bija redzami vairāki lietuviešu un igauņu drifteri, kuriem arī izdevās parādīt lieliskus sniegumus. Ievērojamāko kļūdu no šiem braucējiem pieļāva Henrijs Puhmas (Henri Puhmas), ieslīdot zāliena valnī, kas atradās trases malā, taču sadursme ar to bija veiksmīga un Henrija treniņi varēja turpināties.


Foto: Mārcis Gaujenietis

Uz treniņiem un šodienas sacīkstēm bija ieradies arī drifteris no Austrālijas – Aleksandars Kantarovskis (Aleksandar Kantarovski), kuram pie trases pierast bija nedaudz grūtāk par citiem drifteriem, jo Aleksandars ir pieradis pie saviem kontinentālajiem apstākļiem, kur lietainā laikā “driftēt” nav ierasts. ''Trase ir lieliska, taču tas nav tik vienkārši, kamēr trase ir slapja. Lēnām sāku ar to aprast, tāpēc sacīkstes būs interesantas,” par aizvadīto treniņu Latvijas trasē izteicās Aleksandars.

Lai gan skatītājiem visus līkumus vienlaicīgi pārredzēt būs salīdzinoši sarežģīti, sacīkstes būs aizraujošas dēļ savdabīgajiem, ar reljefu apveltītajiem līkumiem. Braucēji ir sabūvējuši iespaidīgas automašīnas, lai viens pret otru cīnītos par pirmajām vietām.


Trases shēma

Atgādināsim, ka šodien jau no plkst. 11:00 sāksies pirmie treniņu braucieni, kurus būs ievērojams skatīt ikvienam. Plkst. 13:00 notiks oficiālā sacensību un drifta sezonas atklāšana, iebraukšana skatītājiem Biķernieku trases teritorijā šoreiz no Biķernieku ielas.

Video no treniņa:
Komentāri
Pašlaik komentāru nav!
Autorizējies vai reģistrējies, lai komentētu
Partneri:
aix-copy-2837-1940.png motul-partner-3110.png nrs-4325.png batcc-0816.png ar-4809.png vagi-2128.png srt-5914.png bmp2-1740.png