profile
register
facebook
youtube
twitter instagram
baneris-aix-2-5445-4514-2008.gif

Sacensībām sagatavo unikālu auto - 900 Zs jaudīgu 'VW Passat' (VIDEO)

Kārlis Ozoliņš 10.04.2015 - 05:56 Sacensībām sagatavo unikālu auto - 900 Zs jaudīgu 'VW Passat' (VIDEO)
Foto: facebook.com/tannerfoustracing

Lielu popularitāti internetā izpelnījies amerikāņu drifteris Tanners Fousts (Tanner Foust), kurš pēc vairāku gadu pārtraukuma izlēmis atgriezties “Formula Drift” sacīkstēs, turklāt šogad driftā viņš grasās piedalīties ar pavisam neierastu kombināciju – 900 zirgspēku jaudīgu un ar aizmugures piedziņu aprīkotu 2015 Volkswagen Passat.


Foto: motorauthority.com

Apskatot Fousta “Passat” šādā veidolā, var saprast, ka drifta automašīnām nav robežu. Šāda veida auto no rūpnīcas nekad nav izripojis un, iespējams, nekad arī neizripos, taču “Papadakis Racing” (komanda, kura veidoja auto arī iepriekš minētajam Fredric Aasbo) ir izdevies uztaisīt ko unikālu un iespaidīgu. 7.4 litru lielais V8 dzinējs, kurš ar slāpekļa oksīda (t.s. “nitros”) palīdzību attīsta 900 Zs, un neskaitāmu automašīnas galveno mezglu pārbūve uz speciāli modificētām un driftam pielāgotām detaļām, rezultātā neatstājot praktiski neko no oriģinālā “Passat” kā tikai daļu virsbūves formu, ir kas iespaidīgs.


Foto: motorauthority.com

''Viena no lietām, kas man vienmēr patikusi driftā, ir tas, cik ļoti iespējams izpausties ar automašīnas izvēli un uzbūvi. Tu vari ievietot ļoti jaudīgu V8 dzinēju iekš Volkswagen Passat, lai uztaisītu kaut ko pilnīgi unikālu,” par savu šī brīža drifta auto izsakās Taners Fousts. ''Mans galvenais mērķis šajā sezonā ir cīnīties Pasaules rallijkrosa čempionātā Volkswagen komandā, taču es esmu patīkami satraukts par atgriešanos driftā – fani, trases un tandēmi ir kaut kas unikāls autosporta pasaulē un man tā visa pietrūkst,” tā par šo sezonu izsakās profesionālais drifteris un rallijkrosa braucējs Fousts.


Foto: motorauthority.com

Par Fousta nepilno dalību “Formula Drift” čempionātā pārējie braucēji var tikai viegli nopūsties, jo viņš sevi ir pierādījis divus gadus pēc kārtas - 2007. un 2008. gadā, kad kļuva par vispārīgo šī čempionāta uzvarētāju. Fousts šosezon dalību “Formula Drift” sacīkstēs uzsāks šajā piektdienā, kad norisināsies pirmais sērijas posms. Pēc tam viņš grasās apmeklēt Braseltonas posmu 8.-9. maijā un Irvindeilas posmu 9.-10. oktobrī.

Fousta 900 Zs jaudīgais “VW Passat”
Komentāri
Pašlaik komentāru nav!
Autorizējies vai reģistrējies, lai komentētu
Partneri:
aix-copy-2837-1940.png motul-partner-3110.png nrs-4325.png batcc-0816.png ar-4809.png vagi-2128.png srt-5914.png bmp2-1740.png