profile
register
facebook
youtube
twitter instagram
baneris-aix-2-5445-4514-2008.gif

Dragreisu pārtrauc stipras lietusgāzes, uzvaru izcīna Ilmārs Zausajevs (papildināts)

Artūrs Virbulis 22.04.2012 - 21:25 Dragreisu pārtrauc stipras lietusgāzes, uzvaru izcīna Ilmārs Zausajevs (papildināts)
Ilmārs Zausajevs ar Carbon Destroyer. Foto: Valdis Zāgeuss/Go4speed

Latvijas dragreisa čempionāta atklāšana iesākās ar dramatiskiem notikumiem un beidzās tā īsti nemaz neiesākusies. PRO klašu kvalifikācijas braucienu laikā uznāca stipras lietusgāzes, kuru dēļ arī sacensības tika pārtrauktas. Līdz ar to pirmā posma uzvarētāji tika noteikti pēc kvalifikācijas braucienu rezultātiem, un šeit vislabāko sniegumu uzrādīja Ilmārs Zausajevs ar savu „Carbon Destroyer".

Laika apstākļi visas dienas garumā bija mainīgi kā Britu salās, tādējādi siltie saules stari mijās ar viegliem lietus pilieniem. Ja Street klases braucēji uz šāda seguma varēja braukt un to darīja teju visas dienas garumā, tad PRO klases spēkrati trasē varēja iziet vien ap plkst. sešiem. Ap šo laiku trase jau bija pietiekami nožuvusi. Par aizkavēšanos gan gādāja ne vien lietus, bet arī starpgadījums, kas notika drifta šova laikā.

Rādot drifta paraugdemonstrējumus, aizdegās driftera Arņa Namnieka 3. sērijas BMW. Liesmas gan operatīvi tika nodzēstas, tomēr zināmus bojājumus uguns paspēja nodarīt. Taujāts par aizdegšanās iemesliem, auto saimnieks vēl nespēja atbildēt, sakot, ka sākotnēji licies, ka auto vienkārši pārkarsusi dzesēšanas sistēma. Pēc šī incidenta ilgāku laiku nācās tīrīt trasi gan no izlijušā dzesēšanas šķidruma, gan izpūstajām ugunsdzēšamā putām.


Dragreisa pirmais posms sākās ar pamatīgu dūmošanu un liesmām, aizdegoties drifta šova auto. Foto: Valdis Zāgeuss

Kad segums bija sakopts un beidzot arī nožuvis, trasē parādījās PRO klašu automobiļi. Īpaši gaidīta tika ātrākā PRO D klase, kurā bija sagaidāmas aizraujošas cīņas starp Ilmāru Zausajevu („Carbon Destroyer" / „Audi S2"), Māri Ozoliņu („Mitsubishi Lancer Evo"), Normundu Lāci („Mitsubishi Lancer Evo") un Ingusu Ozoliņu-Pesi („Audi Coupe"). Līdz savstarpējām cīņām diemžēl nenonāca, jo „Biķernieku" trasē sākās stipras lietusgāzes, kas noveda pie sacensību pārtraukšanas.

Uzvarētāji gan tika noskaidroti, jo Street klases braucēji jau bija iesākuši fināla braucienus un tikuši līdz ¼ fināliem, līdz ar to rezultāti tika noteikti pēc izbrauktajiem braucieniem, savukārt PRO klasē uzvarētājus kronēja pēc kvalifikācijas braucienu rezultātiem. PRO D klasē pirmo vietu ar 6,2 sekunžu laiku ieguva Ilmārs Zausajevs, otrais ar 6,4 sekundēm palika Normunds Lācis, bet trešajā vietā Māris Ozoliņš ar 6,7 sekundēm.

„Esmu ļoti pārsteigts par šādu laiku, jo startā pārspolējos, pirmajā ātrumā iesitu ierobežotājā, un arī beigās trešajā ātrumā arī ierobežotājs, jo domāju, ka līdz finišam izvilkšu ar trešo, bet vajadzēja pārslēgties uz ceturto. Paveicās ar to, ka knapi vispār paspēju izbraukt, jo pēc manis vēl kāds izbrauca un sākās lielais gāziens," skaidro sacensību uzvarētājs Ilmārs Zausajevs.

Pirmā posma rezultāti:
PRO A
1. Artūrs Soboņs, Zaz 968M
2. Edgars Eriņš, Lotus Elise
3. Viktors Gorohovs, Mitsubishi Colt

PRO B
1. Ivars Ērglis, Audi 90
2. Artūrs Soboņs, Zaz 968M
3. Artjoms Kočlamazašvili, BMW Z3

PRO C
1. Edgars Eriņš, Lotus Elise
2. Ivars Ērglis, Audi 90
3. Evaldas Kaliunas, Alfa Romeo 75

PRO D
1. Ilmārs Zausajevs, Audi Carbon Destroyer
2. Normunds Lācis, Mitsubishi Lancer Evo
3. Māris Ozoliņš, Mitsubishi Lancer Evo

Street FWD
1. Rolands Ozoliņš
2. Maksims Ordovskis
3. Rolands Seisums

Street RWD
1. Jevgenijs Šabanovs
2. Liene Vahitova
3. Vladimirs Lauris

Street AWD
1. Jevgenijs Bičkovs
2. Vladimirs Malers
3. Ieva Šūmane
Komentāri
BriinumsBo 24.04.2012 12:57
http://www.youtube.com/watch?v=r-27IzZqbEo
Autorizējies vai reģistrējies, lai komentētu
Partneri:
aix-copy-2837-1940.png motul-partner-3110.png nrs-4325.png batcc-0816.png ar-4809.png vagi-2128.png srt-5914.png bmp2-1740.png