profile
register
facebook
youtube
twitter instagram
baneris-aix-2-5445-4514-2008.gif

A.Dambja būvētais elektrodragsteris būs vērojams darbībā Ventspils lidlaukā

Go4speed 01.08.2016 - 17:28 A.Dambja būvētais elektrodragsteris būs vērojams darbībā Ventspils lidlaukā
Publicitātes foto

6-7.augustā Ventspils pilsētas svētku ietvaros norisināsies autosporta pasākums "Biker Toyz dragreisa Festivāls". Pasākums pulcēs ievērojamu dragreisa dalībnieku skaitu no Baltijas un Eiropas. Organizatori parūpējušies par unikālu iespēju apmeklētājiem – un nodrošinot piekļuvi un brīvu pieeju dalībnieku parkam, kas nozīmē, ka jebkurš skatītājs varēs tuvumā apskatīt katra dalībnieka automašīnu. 

Kā pārsteigums no organizatoriem ir divu īpaši jaudīgu automašīnu dalība sacensībās: sacensībās piedalīsies sporta meistars un ilgadējais Latvijas dragreisa čempions Normunds Lācis ar 1500 hp jaudīgo "Mitsubishi Evo 9", un visiem zināmais pilots Māris Ozoliņš, kas ieradīsies ar A.Dambja komandu un pirmo Latvijā būvēto elektrodragsteri. 

M.Ozoliņš nelieliā intervijā dalās ar informāciju par unikālo automašīnu, kuru skatītājiem darbībā būs iespējams vērot jau šajā nedēļas nogalē.

Vai vari īsumā pastāstīt par šo projektu?
Electric Fox dragsteri darbina 6 elektriskie motori ar kopējo jaudu 1400 Zs un 2200 Nm griezes momentu. Akumulatoriem ir 800V spriegums. Šobrīd ātrākais laiks 400m distancē ir 7,6 sekundes, lidz ar to šis ir pirmais dragreisa auto no Latvijas, kas nobraucis ātrak par 8 sekundēm. Pašaik šis ir Eiropas rekords elektriskās piedziņas braucamajiem.

Kāds ir jūsu komandas mērķis Ventspilī?
Galvenais mērķis Ventspilī ir parādīt šo Latvijā būvēto unikālo projektu Latvijas skatītajiem un faniem. Kā arī, pamēģnāt dažādus regulējumus, lai sagatavotos nākošajam ātruma rekorda mēģinajumam pēc nedēļas Vācijā, Hokenheimas trasē.

Kāds ir plānotais uzstādāmais ātruma rekords Ventspilī?
Sākumā brauksim uzmanīgi, jo, lai arī Ventpils lidlaukam ir ļoti kvalitatīvs segums, tā tomēr nav speciāli dragreisam gatavota trase - jāskatās, kā būs ar saķeri un bremzēšanas ceļu. Ja labi veiksies, mēģināsim nobraukt ātrāk par 8 sekundēm.
Komentāri
Pašlaik komentāru nav!
Autorizējies vai reģistrējies, lai komentētu
Partneri:
aix-copy-2837-1940.png motul-partner-3110.png nrs-4325.png batcc-0816.png ar-4809.png vagi-2128.png srt-5914.png bmp2-1740.png