profile
register
facebook
youtube
twitter instagram
baneris-aix-2-5445-4514-2008.gif

Latvijas dragreisa čempionāts sola jaunus ātruma rekordus

Go4speed 20.04.2015 - 10:31 Latvijas dragreisa čempionāts sola jaunus ātruma rekordus
Dragreisa posms Ventspils lidlaukā. Foto: Citādā Latvija

Pagājušajā gadā Latvijas autosporta vidi pāršalca ziņa no Ventspils - kritis Latvijas ātruma rekords 402 metru distancē, kuru 2013. gadā uzstādīja divkārtējais Latvijas čempions Ilmārs Zausajevs. To par 0,27 sekundēm uzlabot izdevās lietuviešu sportistam Jezijam Čmelevsijam (Jezij Chmelevskij), kurš Ventspils lidlaukā šo distanci veica nieka 8,2 sekundēs. 
 

Lietuvieša VW Corrado automašīna, ar kuru uzstādīts Latvijas ātruma rekords. Publicitātes foto

Jauns ātruma rekords tika uzstādīts arī noslēdzošajā posmā Biķernieku trases 200 metrus garajā taisnē. Par 5,9 sekunžu rekoda autoru kļuva pagājušās sezonas "Unlimited" klases uzvarētājs Normunds Lācis, kuram pieder arī savdabīgs tituls - ātrākā "Mitsubishi Lancer Evolution IX" īpašnieks Eiropā. Normunda Lāča automašīna tobrīd bija aprīkota 1000 zirgspēku lielu jaudu un līdz simts kilometriem stundā ieskrienas 1,8 sekundēs. 

2. un 3. maijā Igaunijā tiks atklāta šī gada dragreisa sezona. Kā portālam atklāja Latvijas dragreisa čempionāts šogad ir nolēmis iziet starptautiskajā arēnā, tādējādi ceļot savu kvalifikāciju un piesaistot Latvijā vēl neredzētus dalībniekus. Iespējams, jau nākamgad viens no Ziemeļeiropas zonas čempionāta posmiem notiks tiesi Latvijā. 

Šī sezona solās būt notikumiem bagāta. Čempionātā iekļauti pieci posmi, no kuriem tikai divi norisināsies Latvijā - jau tradicionālais posms Ventspilī augusta sākumā un sezonas noslēguma posms Biķernieku trasē. Organizatori sola, ka tieši Ventspils posms šogad būs dalībniekiem bagātākais, jo apvienotajā Latvijas un Lietuvas čempionāta posmā sacīkstēs piedalīsies vēl Baltijā neredzēti dalībnieki. Mēroties spēkiem ar Latvijas ātrāko "Mitsubishi Evolution" īpašniekiem ieradīsies arī dalībnieks no Lielbritānijas. Tāpat gaidāmi viesi no Somijas, Krievijas un Igaunijas. 


Pagājušajā sezonā Latvijā varēja redzēt arī šādu dragreisa spēkratus. Foto: Andrey Shikorov 

Čempionāts, tāpat kā iepriekšējos divos gados, norisināsies septiņās ieskaites klasēs, no kurām prestižākā ir "Unlimited" klase (klase bez ierobežojumiem - aut.). Šogad dalībnieku skaits šajā klasē būs lielāks nekā iepriekšējos gados, turklāt ziemas periods ir bijis īpaši rosīgs, dalībniekiem strādājot pie spēkratu uzlabojumiem. Kā noskaidroja portāls, Normunda Lāča auto kopš pagājušās sezonas beigām tiek pilnībā pārveidots, lai sportists varētu pretendēt uz pasaulē ātrākās "Mitsubishi  Lancer Evo" īpašnieka titulu. 


Ātrākais Eiropas Mitsubishi Lancer Evo IX. Publicitātes foto

2015. gada Latvijas dragreisa čempionāta kalendārs: 
1. posms - 2., 3. maijs, Hāpsalu, Igaunija 
2. posms - 13., 14. jūnijs, Kazlu Rūda, Lietuva 
3. posms - 1., 2. augusts, Ventspils, Latvija 
4. posms - 22., 23. augusts, Hāpsalu, Igaunija 
5. posms - 6. septembris, Biķernieku trase, Rīga    
Komentāri
Pašlaik komentāru nav!
Autorizējies vai reģistrējies, lai komentētu
Partneri:
aix-copy-2837-1940.png motul-partner-3110.png nrs-4325.png batcc-0816.png ar-4809.png vagi-2128.png srt-5914.png bmp2-1740.png