profile
register
facebook
youtube
twitter instagram
baneris-aix-2-5445-4514-2008.gif

Lietus dēļ atceļ dragreisa finālus, čempioni noskaidrojas bez cīņām

Artūrs Virbulis 02.09.2013 - 19:19 Lietus dēļ atceļ dragreisa finālus, čempioni noskaidrojas bez cīņām
Foto: Valdis Zāgeuss/Go4speed

Aizvadītajā nedēļas nogalē Biķernieku trasē norisinājās Latvijas dragreisa čempionāta un kausa noslēdzošais, sestais sezonas posms. Svētdienas finālbraucienus gan uzlijušā lietus diemžēl nācās atcelt un uzvarētājus noteikt pēc sestdienas vakarā notikušās kvalifikācijas.

2013. gada sezonas pēdējais posms tika ieskandināts sestdienā ar kvalifikācijas braucieniem, auto tūninga izstādi un šo izstādes dalībnieku izaicinājuma braucieniem. Laika apstākļi dragreisam bija piemēroti, jo iepriekš solītā lietus nebija un braucēji varēja startēt uz sausa seguma. Mierīgā gaisotnē tika aizvadīti gan ielas, gan PRO klašu braucieni, jo tobrīd vēl neviens nezināja, ka tieši pēc šiem rezultātiem svētdien tiks noteikti uzvarētāji.


Latvijas kausa finālbraucieni pirms lietus. Foto: Valdis Zāgeuss/Go4speed

Sacensību diena iesākās ar mākoņiem, tomēr rīta treniņu un kvalifikācijas laikā laiks vēl turējās sauss. Lietus, kas izbojāja tālākās cīņas, uznāca ielas klašu finālbraucienu sākumā. Īsais, bet stiprais „gāziens" un apkārt esošie mākoņi tiesnešiem lika nolemt sacensības neturpināt. PRO klases pirmās vietas tika sadalītas pēc kvalifikācijas rezultātiem, kā rezultātā ProStreet pirmo trijnieku veidoja Jevgēnijs Bičkovs, Edgars Eriņš un Dainis Atrasts, PRO A uzvaru guva Artūrs Soboņs, aiz sevis atstājot Rolandu Ozoliņu un Ervīnu Klāsupu, bet PRO B klasē uz pjedestāla kāpa Elvis Turāns, Jānis Dimpers un Artūrs Soboņs.

Atsevišķs stāsts ir par jaudīgāko un skatītāju iecienītāko Unlimited klasi, kurā šosezon savā starpā kā līdzīgs ar līdzīgu spēkojas Normunds Lācis un Māris Ozoliņš. Pirms šī posma abus kopvērtējumā šķīra vien 90 punkti (red.piez. par uzvaru iespējams saņemt 1000 un vairāk punktus), tādēļ matemātika bija vienkārša - tas, kurš uzvarēs sacensībās, uzvarēs arī cīņā par čempiona titulu.


No kreisās: Māris Ozoliņš, Normunds Lācis un Jevgēnijs Bičkovs. Foto: Valdis Zāgeuss/Go4speed

Kvalifikācijā pārāks izrādījās Lācis, tomēr Ozoliņš vien nedaudz atpalika un ierindojās otrajā vietā. Finālos viņu starpā būtu bijusi grandioza cīņa, tomēr laika apstākļi, precīzāk, lietus darīja savu un čempions tika noteikts bez savstarpējas spēkošanās pēdējā posmā. Līdz ar uzvaru kvalifikācijā Normunds Lācis izcīnīja arī uzvaru posmā, tomēr tā kā par šādā veidā noteiktu uzvaru tiek dots ievērojami mazāks punktu skaits, čempiona titulu izcīnīja šajā posmā otrajā vietā palikušais Māris Ozoliņš.

„Kvalifikācijā bijām līdzīgi, un es, dzinēju taupot, nobraucu tikai vienu braucienu, ar kuru man pietika. Laika apstākļi, protams, palīdzēja, tomēr Normundam bija problēmas ar dzinēju un grūti saprast, kurš būtu uzvarējis," sacensību norisi skaidro nu jau trīskārtējais Latvijas dragreisa čempions Māris Ozoliņš. Jāatzīmē, ka Ozoliņš pēdējos gados ir arī viens no dragreisa kustības attīstītājiem Latvijā, un šādā sakarā viņš pastāstīja, ka šosezon uz startā kopumā stājušies 95 unikāli dalībnieki, kas ir lielākais rādītājs vismaz pēdējo piecu gadu laikā.

Latvijas dragreisa čempionāta un kausa 6. posma rezultāti:
Street Modified
1. Jānis Dimpers
2. Ieva Šūmane
3. Ēriks Miķelsons

Street
1. Raivis Šņukuts
2. Klāvs Laiviņš
3. Vladimirs Lauris

Handicap
1. Andrejs Golovko
2. Vladimirs Lauris
3. Artis Šenkevics

ProStreet
1. Jevgēnijs Bičkovs
2. Edgars Eriņš
3. Dainis Atrasts

PRO A
1. Artūrs Soboņs
2. Rolands Ozoliņš
3. Ervīns Klāsups

PRO B
1. Elvis Turāns
2. Jānis Dimpers
3. Artūrs Soboņs

Unlimited
1. Normunds Lācis
2. Māris Ozoliņš
3. Jevgēnijs Bičkovs
Komentāri
Pašlaik komentāru nav!
Autorizējies vai reģistrējies, lai komentētu
Partneri:
aix-copy-2837-1940.png motul-partner-3110.png nrs-4325.png batcc-0816.png ar-4809.png vagi-2128.png srt-5914.png bmp2-1740.png