profile
register
facebook
youtube
twitter instagram
baneris-aix-2-5445-4514-2008.gif

Dragreisa noslēgumā uzvar Zausajevs un igaunis ar neejošu auto

Artūrs Virbulis 03.09.2012 - 11:31 Dragreisa noslēgumā uzvar Zausajevs un igaunis ar neejošu auto
Ilmārs Zausajevs. Foto: Valdis Zāgeuss/Go4speed

Svētdien, 2. septembrī, ar ievērojamām sacensībām tika noslēgta Latvijas dragreisa čempionāta 2012. gada sezona. Uz starta stājās ne vien ātrākie Latvijas, bet arī Igaunijas dragreisa automobiļi. Latvijas prestižākajā PRO D klasē uzvaru sīvā cīņā izcīnīja Ilmārs Zausajevs, tādējādi kļūstot arī par šīs klases čempionu.

Pozitīvi, ka sezonas noslēgums izdevās kā plānots - no lietus nebija ne miņas, kas nozīmēja, ka Latvijā šogad tika aizvadīts pirmais pilnvērtīgais dragreisa posms. Vispirms par uzvarām sacentās PRO klases piloti, savukārt sacīkstes noslēdza Street ieskaite. Jāizceļ lielais dalībnieku skaits, jo kopskaitā uz starta stājās 84 dalībnieki no Latvijas, Igaunijas, Lietuvas un Somijas.

PRO A klasē uzvaru spēja izcīnīts šīs sezonas līderis Edgars Eriņš ar „Lotus Exige", kuram pretī stājās viens no skatītāju iemīļotākajiem pilotiem - Artūrs Soboņs ar „Zaz 968M". Eriņa pārsvars bija acīmredzams, tādēļ sagaidāms, ka Soboņs pa ziemu noteikti piestrādās pie automobiļa, lai nākamgad būtu vēl konkurētspējīgāks.

Nākamajā lielākajā PRO B klasē par intrigu gādāja Agris Biezais. Pēdējo gadu sīvākais Artjoma Kočlamazšvili PRO B un PRO C klašu konkurents šogad uz starta stājās pirmo reizi, tādēļ interese par to, vai Biezais spēs iesaistīties cīņā par uzvaru, bija liela. Finālā tikās abi iepriekšminētie, tomēr milimetru cīņas izpalika - Kočlamazšvili šoreiz ievērojami ātrāks. Tomēr klīst runas, ka Biezais nākamgad atgriezīsies ar lielāku jaudu un pretenzijām uz uzvaru.


Mati Pold. Foto: Valdis Zāgeuss/Go4speed

PRO C klases fināla braucieni izvērtās kuriozi, jo igauņu pilotam Mati Pold jau pirms pusfināla salūza automobilis. Neraugoties uz to, viņš ar savu pa pusei ejošo „Audi A4" stājās uz starta. Pusfinālā viņam pretinieks bija Edgars Eriņš, kurš uztaisīja falšstartu un attiecīgi Pold aizvirzījās līdz finālam. Un finālā atkārtojās tieši tas pats - Agrim Biezajam falšstarts un līdz ar to uzvara igaunim ar salūzušu automobili.

Sacensības bija falšstartiem bagātas, jo arī PRO D klases finālu braucienos tādi bija novērojami vairāki. Līdz finālam aizcīnījās Ilmārs Zausajevs un Normunds Lācis, kurš pusfinālā spēja pieveikt pagājušā gada čempionu Māri Ozoliņu. Lai spētu Zausajevu uzvarēt Lācim bija jāriskē, un jācenšas veikt pēc iespējas ātrāks starts ar zemu reakcijas laiku. Diemžēl viņš nedaudz pārcentās un uztaisīja falšstartu. Tomēr arī ar visu falšstartu Zausajevs izrādījās ātrākais un spēja izcīnīt uzvaru.


Dienas duelis - Ilmārs Zausajevs (pa kreisi) pret Normundu Lāci. Foto: Valdis Zāgeuss/Go4speed

Tomēr, ja sezonas sākumā, Ilmārs Zausajevs vēl bija nenoķerams, tad uz sezonas beigām Normunds Lācis spēja viņam jau pamatīgi pietuvoties. Tas nozīmē tikai vienu - pa ziemu atkal tiks skrūvēts, būvēts un celtas jaudas. Tas pats attiecas arī uz pārējām klasē, jo otro un trešo vietu īpašnieki noteikti vēlēsies no troņa nogāzt šīs sezonas čempionus - Edgaru Eriņu, Artjomu Kočlamazašvili un Ilmāru Zausajevu.

Rezultāti:
PRO A
1. Edgars Eriņš, Lotus Exige
2. Artūrs Soboņs, ZAZ 968M
3. Ervīns Klāsups, Opel Kadett

PRO B
1. Artjoms Kočlamazašvili, BMW Z3
2. Agris Biezais, BMW 3. sērija (E30)
3. Artūrs Soboņs, ZAZ 968M

PRO C
1. Mati Pold, Audi A4
2. Agris Biezais, BMW 3. sērija (E30)
3. Edgars Eriņš, Lotus Elise

PRO D
1. Ilmārs Zausajevs, Carbon Destroyer
2. Normunds Lācis, Mitsubishi Lancer Evo
3. Māris Ozoliņš, Mitsubishi Lancer Evo

Street FWD
1. Rolands Seisums, Honda Civic
2. Edgars Dimpers, VW Scirocco
3. Rolands Ozoliņš, Honda Jazz

Street RWD
1. Ulvis Bujāns,
2. Jevgenijs Šabanovs, BMW 3. sērija (E30)
3. Ruslans Kosirevs, Nissan 350Z

Street AWD
1. Ieva Šūmane, Opel Calibra
2. Vladimirs Malers, Audi 200
3. Jevgenijs Bičkovs, Audi S2
Komentāri
Pašlaik komentāru nav!
Autorizējies vai reģistrējies, lai komentētu
Partneri:
aix-copy-2837-1940.png motul-partner-3110.png nrs-4325.png batcc-0816.png ar-4809.png vagi-2128.png srt-5914.png bmp2-1740.png