profile
register
facebook
youtube
twitter instagram
baneris-aix-2-5445-4514-2008.gif

'Rally Buhariki' uz Seska dokumentālās filmas pirmizrādi ierodas ar limuzīnu (VIDEO)

Mārtiņš Jankovskis 28.03.2024 - 19:31 'Rally Buhariki' uz Seska dokumentālās filmas pirmizrādi ierodas ar limuzīnu (VIDEO)
Publicitātes foto

Pirms rallija sezona uzņem tempu, Mārtiņš Sesks sadarbībā ar ''Tet'', ''Latvijas Mobilais Telefons'' un ''Mission Latvia'' trešdien sarūpēja īpašu notikumu līdzjutējiem un atbalstītājiem – dokumentālās filmas ''Ātruma skartie'' pirmizrādi.

Filma vēsta par mērķtiecību, gribu un ātrumu. Par jauna rallija pilota apņēmību traukties pa maz zināmu ceļu – uzvarēt, krist un atkal celties, lai iekļūtu Eiropas rallija čempionāta elitē un pietuvotos autosporta Olimpam. Filma ir stāsts par ātrāko Latvijas rallija pilotu Mārtiņu Sesku, kurš pārstāv jau trešo ģimenes paaudzi rallijā. Vienlaikus filma ir stāsts par aizrautīgiem cilvēkiem viņam līdzās, par virzību uz mērķi vairāku gadu desmitu garumā no Liepājas Piena kombināta 1965.gadā līdz Pasaules rallija čempionāta posmam Latvijā un Liepājā 2024.gadā.


Publicitātes foto

Filmas autors Sandijs Semjonovs (''Skuba Films'') sekoja autosportista Mārtiņa Seska gaitām 2023.gada Eiropas rallija čempionātā, kas kļuva par pagrieziena sezonu sportista karjerā, un pēc vairākiem gadiem juniora statusā ļāva iekļūt un sevi pierādīt Eiropas spēcīgāko rallija pilotu elitē.

Filma ļauj iepazīt gan tos, kuri atbalstījuši un virzījuši Mārtiņu Sesku, gan tos viedokļa līderus Latvijas rallija saimē, kuri nenoguruši sekmējuši Latvijas nonākšanu pasaules rallija norišu epicentrā.


Publicitātes foto

Filmas pirmizrādi, kas tika apmeklēta kuplā skaitā, apmeklēja arī sabiedrībā populāri un zināmi cilvēki, kā arī esošie un bijušie autosportisti un daudzi citi. 

Par īpašu ierašanos bija padomājuši ''Rally Buhariki'', kuri uz pasākumu ieradās limuzīnā. Par to, kā tapa šī ideja, stāsta viens no ''Rally Buhariki'' pamatlicējiem Raivis Ozoliņš.


Publicitātes foto

''No Mārtiņa Seska puses saņēmām uzaicinājumu uz dokumentālās filmas “Ātruma skartie” pirmizrādi. Diezgan laicīgi mums tapa ideja, ka mums ir jāizskatās smuki, tāpēc pasūtījām Polo kreklus, kurus gan saņēmām beidzamajā brīdī. Paralēli izdomājām, ka dāvināsim dāvanu, kas lai paliek kā noslēpums, bet ''Rally Buharikiem'' atbilstoši. Otrdien, braucot uz Jūrmalu, Mācītājs (iesauka vienam no Rally Buhariki) mūsu čatā jautāja: ''A ko, mēs tā vienkārši atbrauksim uz filmu un pasniegsim dāvanu? Varbūt atbraucam ar limuzīnu?'' Tā ideja uz pāris stundām noplaka, bet tad tā aizdomājos, kāpēc gan nē? Ja jau limuzīns, tad jau kā Holivudā (smejas). Tad sākām burt ainu, kā tas varētu izskatīties – meitenes, draugi. Bija pat ideja, ka melnos kostīmos varētu stāvēt apsargi, kas tur pūli, bet tam visam bija par maz laika. Bet nākamreiz mēs būsim formā,'' stāsta Raivis Ozoliņš.


Publicitātes foto

''Pirms šo ideju laidu ārā, uzzvanīju mūsu vislabākajam ''Rally Buhariki'' preses sekretāram, lai noskaidrotu vienu būtisku jautājumu. Ja ir limuzīns un Holivuda, tad obligāti vajag sarkano paklāju. Mūsu preses cilvēks noskaidroja, ka sarkanais paklājs būs, un tad jau vairs atkāpšanās ceļa nebija – bija jāmeklē limuzīns, kas arī ātri tika noorganizēts. Jā, bija arī starp ''Rally Buharikiem'' neticīgie, bet beigās ar limuzīnu atbraucām, taures bija, karogi bija un viss bija skaisti. Taču atzīmi sev liekam 7,5, jo nebija apsargi, kas tur fanus, jo Mārtiņš līdz mums brīvi varēja atnākt (smejas). Ceru, ka varējām arī šādā svētku dienā iedot kādu savu odziņu no mūsu puses.''

Filma skatītājiem ir pieejama Tet TV+ un LMT viedtelevīzijā.

Par to, kā ''Rally Buhariki'' ieradās, tas šajā Daces Janovas video.


Kā filmas vakaru izbaudīja Kaspars Šimkus ar draugiem un ''Rally Buharikiem'', tas šajā video.

Komentāri
Pašlaik komentāru nav!
Autorizējies vai reģistrējies, lai komentētu
Partneri:
aix-copy-2837-1940.png motul-partner-3110.png nrs-4325.png batcc-0816.png ar-4809.png vagi-2128.png srt-5914.png bmp2-1740.png