profile
register
facebook
youtube
twitter instagram
baneris-aix-2-5445-4514-2008.gif

Kādi auto visbiežāk sastopami videospēlēs?

Go4speed 29.06.2023 - 23:19 Kādi auto visbiežāk sastopami videospēlēs?
Publicitātes foto

Videospēles ir neatņemama mūsdienu izklaides industrijas sastāvdaļa. Arvien vairāk tiek veikti pētījumi par to ietekmi uz cilvēku kognitīvajām, psihiskajām un emocionālajām spējām. Dati ir daudz, dažādi un ļoti pretrunīgi, taču skaidrs ir viens – no digitālās pasaules piedāvātajām iespējām aizbēgt vairs nevar neviens un tajā pavisam noteikti ir daudzpusīgi ieguvumi.

Digitālās pasaules automašīnu sākums meklējams 1973. gadā, kad tika piedāvāta pirmā sacīkšu videospēle Atari's Space Race, kurā divi spēlētāji kontrolēja kosmosa kuģi ar mērķi pirmajam sasniegt ekrāna pretējo malu. Jau tajā pašā gadā tika izlaista nākamā spēle.

Šī industrija no nišas ir izaugusi par vienu no vadošajām nozarēm, radot ap 135 miljardiem ASV dolāru gadā, iezīmējot e-sportu kā vienu no vadošajiem nozares ieņēmuma avotiem.

Šodien videospēļu pasaules liela niša ir arī dažādu veidu autosacensības, kuras ir bijušas daļa no industrijas kopš pašiem tās sākumiem. Pirms desmit gadiem šķita, ka šis žanrs ir uz izzušanas robežas, jo pietrūka inovāciju virziena, bet šodien situācija ir krietni labāka, jo spēļu attīstība ir cieši saistīta ar tehnoloģiju attīstību.

Šīs spēles ir sadalītas četrās apakšnozarēs:
· atvērtās pasaules sacīkšu spēles, kas apvieno sacīkstes un piedzīvojumu izpēti plašā kartē, kā labākās izceļot Forza Horizon 5, Need for Speed un Burnout Paradise Remastered spēles;
· arkādes sacīkšu spēles, kuru galvenais uzdevums ir jautrība, tūlītējs efekts un vienkāršība, kam ir maz sakara ar realitāti, iezīmējot Mario Kart 8 Deluxe, Crash Team Racing un Inertial Drift spēles;
· autosporta spēles, kas balstās uz licencētiem reālās pasaules sporta veidiem, saglabājot maksimāli īstu pieredzes efektu, vēršot uzmanību uz F1 202, TT Isle of Man un MotoGP 22 spēlēm;
· simulatoru sacīkšu spēles, kuru galvenā uzmanība ir vērsta uz braucēja autentiskās pieredzes iegūšanu, akcentējot Dirt Rally, Gran Turismo un iRacing spēles.

Visos spēļu veidos spēlētājs var izvēlēties ne tikai sava spēkrata marku, bet arī krāsu, modeli un dažādu aprīkojumu pēc savas gaumes un iespējām. Videospēlēs mašīnu piedāvājums ir bagātīgs, un iezīmējas dažādas tendences.

Visbiežāk spēlētāji izvēlas dzelteno krāsu dažādos variāciju toņos, kas, no vienas puses, tiek asociēta ar prieku un laimi, no otras puses, ar nespēju uzņemties risku un piesardzību. Tālāk seko zilā krāsa kā vīrišķības simbols, paužot mierīgu, atturīgu un mazliet korporatīvu nostāju. Trešajā vietā ir sarkanā krāsa, asociējot to ar dažādām spēcīgām emocijām. Tālāk seko baltas un melnas mašīnas (to gan ir divreiz mazāk nekā dzelteno), arī oranžas un zaļas (tā ir vien sestā daļa no dzelteno toņu mašīnu skaita).

Visvairāk videospēlēs sastopamais zīmols ir Ford ar 8888 spēlēm, kam seko Chevrolet ar 6443 spēlēm, visbiežāk ieņemot policijas vai militārās tehnikas lomu. Trešajā vietā sarakstā ir Toyota, parādoties 4438 spēlēs. Piecinieku noslēdz Nissan ar 4291 un Honda ar 3261 spēli. Tālāk ir tādi zīmoli kā Suzuki, Dodge, Mercedes-Benz, Volkswagen, BMW, Peugeot u. c.

Sporta auto lauciņā visbiežākā izvēle, kā varētu gaidīt, ir Ferrari. Taču modelis, kas ir bijis vispopulārākais cauri gadiem dažādās kategorijās, ir Volkswagen Beetle.

Apskatīsim modeļus, kas visbiezāk sastopami dažādās spēlēs.
1. Ford Crown Victoria ir šodien videospēlēs visbiežāk redzamais modelis. Lai arī tas ieņem pirmo vietu, modeļa loma parasti ir policijas automašīna vai taksometrs. Šis vienkāršais sedans ir parādījies 635 videospēlēs, un ceturtā daļa šo automašīnu ir dzeltenā krāsā.
2. Ford Mustang popularitāti ieguva sportiskā izskata dēļ, piesakot sevi 545 videospēlēs. Šis modelis visbiežāk sastopams automobiļu sacensību spēlēs, un nav pārsteigums, ka tā populārākā krāsa ir sarkana – klasiska izvēle sacīkstēs.
3. Nissan Skyline ir trešajā vietā ar 440 videospēlēm. Ceturtā daļa mašīnu bijusi zilā krāsā, lielu popularitāti iegūstot dažādās sacīkšu spēlēs.
4. Toyota Supra, kuras populārākā krāsa ir sudraba, sastopama 386 spēlēs.
5. Mazda RX-7 ir 383 spēlēs.

Tālāk sarakstu turpina tādi modeļi kā Chevrolet Camaro, Subaru Impreza, Nissan GT-R, Chevrolet Camaro u. c., kas arī sastopami pietiekami daudzās spēlēs.
Komentāri
Pašlaik komentāru nav!
Autorizējies vai reģistrējies, lai komentētu
Partneri:
aix-copy-2837-1940.png motul-partner-3110.png nrs-4325.png batcc-0816.png ar-4809.png vagi-2128.png srt-5914.png bmp2-1740.png