profile
register
facebook
youtube
twitter instagram
baneris-aix-2-5445-4514-2008.gif

Nik Nak drifta traiku kausa sezonas atklāšanā triumfē Bērziņš un Freivalds

Go4speed 21.03.2023 - 21:52 Nik Nak drifta traiku kausa sezonas atklāšanā triumfē Bērziņš un Freivalds
Foto: laf.lv

Svētdien, 19. martā, Drifta hallē tika aizvadīts šīs sezonas pirmais NIK NAK drifta traiku kausa posms. Uz starta stājās vairāk nekā 30 dalībnieki divās dažādās vecuma kategorijās, starp kuriem bija gan debitanti, gan braucēji ar jau vairāku gadu pieredzi. Uzvaru KIDS klasē izcīnīja Daniels Tomass Bērziņš, savukārt OPEN ieskaitē triumfēja Mārtiņš Freivalds.

Šogad NIK NAK drifta traiku kauss aizvada jau savu otro pilno sezonu, kas arī šogad sastāvēs no diviem posmiem pavasarī un diviem posmiem rudenī. Svētdien notikušajā sezonas atklāšanā tika atkārtots pagājušā gada dalībnieku rekords, uz starta stājoties 32 pilotiem. Abās klasēs – KIDS un OPEN – dalību ņēma pa 16 braucējiem, kas nozīmēja, ka abās ieskaitēs varēja aizvadīt pilnvērtīgas TOP 16 cīņas. Sacensībās tradicionāli iesākās ar kvalifikāciju, kurā KIDS klasē labāko trijnieku veidoja Gustavs Ābele, Dominiks Bertāns un Daniels Tomass Bērziņš.

KIDS klasē, kurā var startēt bērni vecumā no 6 līdz 11 gadiem, tandēmu cīņas bija visai likumsakarīgas, jo līdz pusfināliem aizcīnījās tie, kas arī kvalifikācijā ieņēma pirmās četras pozīcijas. Pirmajā pusfinālā savā starpā tikās Gustavs Ābele un Rihards Vītkins, kuri aizvadīja ļoti aizraujošu cīņu. Par nelielu pārsteigumu parūpējās Vītkins, kuram izdevās uzvarēt kvalifikācijas pirmās vietas ieguvēju Ābeli un attiecīgi iekļūt finālā. Otrajā pusfinālā debitantam Danielam Tomasam Bērziņam ļoti līdzvērtīgā cīņā sanāca pārspēt pagājušās sezonas bronzas medaļas ieguvēju Dominiku Bertānu.

Finālā attiecīgi tikās Bērziņš un Vītkins, kuri parādīja tiešām fināla cienīgu cīņu. Tuvajos tandēmos beigās labāks izrādījās Bērziņš, kurš svinēja uzvaru un tādējādi pēc pirmā posma atrodas arī kopvērtējuma vadībā. Cīņā par trešo vietu pārliecinošāku sniegumu demonstrēja un uzvaru izcīnīja Bertāns, kuram divu sezonu griezumā šis ir jau trešais goda pjedestāls.

OPEN klasē, kurā startē dalībnieki vecumā no 12 gadiem, labu debiju piedzīvoja no KIDS klases pārnākušie Mārtiņš Freivalds un Ralfs Freimanis, kuri abi kvalificējās pirmajā trijniekā, piekāpjoties vien OPEN klases pagājušā gada sudraba medaļas ieguvējam Ritumam Jēkabsonam. Visi trīs minētie arī spēja aizcīnīties līdz pusfināliem, kuros viņiem pievienojās Paula Jansone. Pirmajā pusfinālā Jēkabsonam izdevās uzvarēt Jansoni, savukārt otrajā pusfinālā jaunāko OPEN klases dalībnieku cīņā Freivalds pārspēja Freimani. Finālā Freivalds parūpējās par pārsteigumu, uzvarot pagājušā gada izcilnieku Jēkabsonu, savukārt uz goda pjedestāla trešā pakāpiena savā OPEN ieskaites debijā kāpa Freimanis.

Nākamā posma datums jau drīzumā tiks izziņots, tomēr līdz tam ikviens ir laipni aicināts doties uz Drifta halli, lai apgūtu vai uzlabotu drifta traiku mākslu. Jāatzīmē, ka pirmdienās notiek īpašas nodarbības bērniem, kuras vada drifta čempions Nikolass Bertāns. Plašāka informācija par Drifta halli un tās piedāvājumiem atrodama www.driftahalle.lv.

Izmantotie resursi:
www.laf.lv
Komentāri
Pašlaik komentāru nav!
Autorizējies vai reģistrējies, lai komentētu
Partneri:
aix-copy-2837-1940.png motul-partner-3110.png nrs-4325.png batcc-0816.png ar-4809.png vagi-2128.png srt-5914.png bmp2-1740.png