profile
register
facebook
youtube
twitter instagram
baneris-aix-2-5445-4514-2008.gif

333 Ziemas kausā triumfē Tīdmanis, Žentiņš un Jeršovs

Go4speed 02.03.2016 - 17:25 333 Ziemas kausā triumfē Tīdmanis, Žentiņš un Jeršovs

Foto: Artūrs Igaveņš, Go4speed 

Ar aizraujošiem braucieniem un bagātīgu apbalvošanas ceremoniju sporta kompleksā „333” 27. februārī tika aizvadīts piektais un noslēdzošais 333 Ziemas kausa posms. Par šīs sezonas kopvērtējuma uzvarētājiem kļuva Aigars Tīdmanis, kurš startēja aizmugures piedziņas klasē, Ints Jeršovs, startējot 4WD klasē, un Modris Ženiņš, uzvaru gūstot priekšpiedziņas klasē. Sezonas noslēdzošais posms tika aizvadīts klasiskajā ieskaites formātā. 

Aizmugures piedziņas klasē ar pārliecinošu rezultātu par kopvērtējuma uzvarētāju „333 Ziemas kauss 2015/2016” kausā un par galvenās balvas īpašnieku 1700 EUR vērtībā no veikala „Autoeksperts” kļuva Aigars Tīdmanis, kurš pēc uzvaras stāsta: „Šogad Ziemas kausa formāts bija ļoti interesants. Kā sacensību dalībnieks – atbalstu dažādus posmu formātus. Daži no ieskaites formātiem jau bija sen aizmirsti, piemēram, īsās distances, kur kļūdīties nedrīkst. Sacensības interesantākas padarīja arī mainīgie laika apstākļi, jo bija rūpīgi jādomā par riepu izvēli un stratēģiju. Šis gads pārsteidza ar lielu dalībnieku skaitu - ļoti spēcīgi un augsta līmeņa dalībnieki, kas liecina pa to, ka sacensības tikai aug un kļūst aizvien nopietnākas. Mana sezona bija ļoti veiksmīga - visos posmos pjedestāls. Tiesa, pēdējā posmā gan paklupu uz riepu stratēģijas rēķina."

Foto: Artūrs Igaveņš

Plaši pārstāvētājā aizmugures piedziņas klases kopvērtējumā otro vietu ieguva Raivis Galviņš, trešo – Jānis Apsītis, ceturto – Mārtiņš Muižnieks, un piekto vietu – Sandis Veitmanis. Savukārt par piektā posma TOP3 braucējiem kļuva Raivis Galviņš (1.vieta), Sandis Veitmanis (2. vieta) un Aigars Tīdmanis (3. vieta).

Arī priekšpiedziņas klasē turpinājās sīva cīņa par kopvērtējuma uzvarētāja titulu, par kuru kļuva Modris Zentiņš, viņam sekoja Edgars Kokorišs, Reinis Trūps, Kaspars Šmits un Reinis Nitišs. Noslēdzošā posma labākos rezultātus šajā klasē uzrādīja Edgars Kokorišs (1.vieta), Modris Zentiņš (2. vieta) un Reinis Trūps (3. vieta). Priekšpiedziņas klases uzvarētājs Modris Zentiņš, atskatoties uz aizvadīto sezonu: „Jaunais sacensību formāts bija interesants, ja būtu sauss un vairāk sniega, noteikti būtu vēl interesantāk. Problēmas sagādāja bedres trasē. Tur arī palika mana 1. vieta pēdējā posmā. Labs bija pēdējā posma izbraucienu saraksts, kad braucēji uz starta devās pēc kopvērtējuma „reitinga”. Šādi tika nodrošināto apstākļi, ka vienā grupā startēja vienāda līmeņa braucēji. Šādu sistēmu rekomendēju ieviest nākamajā sezonā katrā posmā.”

Pilnpiedziņas klasē sīvā konkurencē par labākajiem rezultātiem visu sezonu cīnījās teju nemainīgs dalībnieku piecinieks, kuru izvietojumu sezonas kopvērtējuma tabulā noteica pēdējais čempionāta posms. Pēc „333 Ziemas kauss 2015/2016” 5. posma par astotās sezonas labākajiem TOP5 kopvērtējuma dalībniekiem pilnpiedziņas klasē tika apbalvoti – Jānis Straupe (5. vieta), Artis Vicinskis (4. vieta), Edgards Tralla (3.vieta), Jānis Hāns (2. vieta) un Ints Jeršovs, kurš tikai ar viena punkta pārsvaru izcīnīja uzvaru sezonas kopvērtējuma ieskaitē. Savukārt 5.posma TOP3 rezultātus uzrādīja Jānis Hāns (1. vieta), Edgards Tralla (2. vieta), Sandis Eislers (3. vieta). 

Modris Žentiņš. Foto: Artūrs Igaveņš

Pēc uzvaras kopvērtējumā pilnpiedziņas klasē Ints Jeršovs stāsta: „Ņemot vērā ne pārāk atbilstošos ziemas laika apstākļus, paldies „333” par veiktajiem maksimāli labākajiem risinājumiem katrā sacensību posmā. Man patika! Ar visu to, ka ziemīgi apstākļi nebija, formāti bija forši un interesanti.  Interesants bija supersprinta formāts. Mans kopvērtējuma rezultāts izšķīrās pēdējās sacīkstēs! Nevarēju būt zemāk par 4. vietu, ko arī „izrāvu” pēdējā braucienā, pateicoties pareizai riepu izvēlei. Bija ļoti saspringti."

Komentāri
Pašlaik komentāru nav!
Autorizējies vai reģistrējies, lai komentētu
Partneri:
aix-copy-2837-1940.png motul-partner-3110.png nrs-4325.png batcc-0816.png ar-4809.png vagi-2128.png srt-5914.png bmp2-1740.png