profile
register
facebook
youtube
twitter instagram
baneris-aix-2-5445-4514-2008.gif

Pasaules labākie autosportisti saņem kausus FIA noslēguma apbalvošanas ceremonijā

Go4speed 08.12.2019 - 12:33 Pasaules labākie autosportisti saņem kausus FIA noslēguma apbalvošanas ceremonijā
Foto: Federation Internationale de l'Automobile (FIA)

Piektdien Francijā norisinājās Starptautiskās automobiļu federācijas (FIA) rīkotā gada sezonas noslēguma apbalvošanas ceremonija, kurā tika apbalvoti FIA sacensību ātrākie sportisti, komandas un to vadītāji.

Pie kārtējā apbalvojuma tika F1 pilots Luiss Hamiltons, kurš izcīnīja savu sesto čempiontitulu. Britu pilots tagad tikai ir viena titula attāluma no leģendārā Mihaela Šūmahera rekorda, kuram ir septiņi tituli. Šosezon Hamiltons 21 posmā spēja izcīnīt 11 uzvaras, kas palīdzēja arī ''Mercedes'' komandai izcīnīt konstruktoru kausu.


Foto: Federation Internationale de l'Automobile (FIA)

Pasaules rallija čempionātā (WRC) pirmo čempiontitulu izcīnīja igaunis Ots Tanaks ar stūrmani Martinu Jarveoju. ''Kad tu ilgu, ilgu laiku esi mērķējis uz šādu titulu, un kad tu sasniedz to, tad tu sajūti lielu atvieglojumu. Sākumā tas bija sapnis, bet pēdējos pāris gadus esam bijuši tuvu šim titulam, bet dažādu iemeslu dēļ nespējām to iegūt. Tagad, kad beidzot esam to izdarījuši, ir sajūta, ka smagums nokritis no pleciem. Tas nebija vieglākais ceļojums - esmu izgājis cauri ūdenim un ugunij, bet, kad sasniedz titulu pēc visām šīm kaujām, tā garša ir vēl labāka," tā Ots Tanaks. Tikmēr ražotāju kausu beidzot izcīnīja “Hyundai Motorsport” komanda.


Foto: Federation Internationale de l'Automobile (FIA)

Pie balvas tika arī angļu sportists Kriss Ingrams, kurš īstenoja savu sapni un pirmo reizi kļuva par Eiropas rallija čempionu.

FIA Izturības čempionātā šogad triumfēja Toyota komanda, kurā startēja tādi piloti kā Fernando Alonso, Sebastiana Buemi un Kazuki Nakadžima. Sportisti šosezon uzvarēja piecās no astoņām sacīkstēm, tai skaitā arī Lemānas 24 stundu sacīkstēs.

Sīvākās cīņas šogad noteikti bija vērojamas FIA Pasaules rallijkrosa čempionātā. Lai arī Timijs Hansens un Andreas Bakeruds sezonu noslēdza ar vienādu punktu skaitu, par čempionu kļuva Hansens, kurš kopā ar brāli Kevinu Hansenu palīdzēja ''Team Hansen MJP'' izcīnīt uzvaru arī komandu ieskaitē.


Foto: Federation Internationale de l'Automobile (FIA)

''Šīs bija ideālas beigas šai neticamai sezonai,” saka Timijs Hansens. ''Sajūta, ka esmu izcīnījis titulu, patiesībā ir pavisam savādāka par tām sajūtām, par kādām biju sapņojis. Biju ārkārtīgi koncentrējies uz savu darbu, bet tagad, skatoties uz to, tas bija neprātīgs sezonas fināls. Tādu nobeigumu neviens nebūtu varējis uzrakstīt pat labākajā filmā. Lepojos ar savas sezonas labākajām lietām, bet esmu arī patiesi motivēts strādāt pie tā, lai uzlabotu tās lietas, pie kurām varu pilnveidoties.''
Komentāri
Pašlaik komentāru nav!
Autorizējies vai reģistrējies, lai komentētu
Partneri:
aix-copy-2837-1940.png motul-partner-3110.png nrs-4325.png batcc-0816.png ar-4809.png vagi-2128.png srt-5914.png bmp2-1740.png