profile
register
facebook
youtube
twitter instagram
baneris-aix-2-5445-4514-2008.gif

'Legend Cars World' finālā Valters Zviedris otrais, Garijs Rožkalns ceturtais

Go4speed 22.10.2018 - 09:15 'Legend Cars World' finālā Valters Zviedris otrais, Garijs Rožkalns ceturtais
Foto: No sportista personīgā arhīva

No 19. līdz 21. oktobrim Amerikas Savienotajās Valstīs, Lasvegasā, norisinājās “Legend Cars World Finals” sacīkstes, uz kurām devās divi Latvijas sportisti – šīs sezonas Ziemeļeiropas čempionāta 3. vietas ieguvējs Valters Zviedris un Somijas čempionāta uzvarētājs “Semi-Pro” ieskaites klasē – Garijs Rožkalns.

Jau ziņojām, ka savā kvalifikācijas grupā Zviedris izcīnīja pārliecinošu uzvaru, kamēr trešo vietu izcīnīja Rožkalns, kurš Zviedrim zaudēja 12,1 sekundes.

Finālā abiem latviešu braucējiem padevās labs starts, taču drīz vien sacīkstes tika apturētas un bija jāveic atkārtots brauciens. Kā vēlāk noskaidrojās, tad pēc starta esot bijusi speciāla vieta, pēc kuras drīkstēja paātrināties, un līdz ar to Valters Zviedris saņēma sodu par pāragru startu.

Kā pastāstīja sportista tēvs Aigars Zviedris, tad, iespējams, patiesais iemesls atkārtotajam startam varēja būt tāds, ka INEX kopvērtējuma līderim (šajā kopvērtējumā tiek skaitīti punkti par visu sezonu kopā (Zviedris par šiem punktiem necīnījās)) padevās slikts starts, un viņš, sagriežoties, atkrita uz pašām beigām, kamēr Rožkalns, kurš arī cīnījās par uzvaru INEX kopvērtējumā, bija otrais).

Pēc tam sekoja atkārtotais starts, kur Valteram pēc saņemtā soda bija jāstartē no otrās pozīcijas. Atkārtotais starts Zviedrim nepadevās tā, kā gribētos, tāpēc sanāca atkrist uz piekto pozīciju. Turpinājumā Zviedris apdzina vairākus konkurentus, līdz noslēdzošajā aplī mūsu braucējs apdzina otrajā vietā esošo Kārteru Vīdonu, tādējādi, uzvarētājam zaudējot 2,6 sekundes, izcīnot otro vietu 'Legend Cars World' finālā! Augsto ceturto vietu izcīnīja Rožkalns, kurš uzvarētājam zaudēja desmit sekundes. Pavisam kopā uz starta izgāja 13 sportisti. 

Lai arī Garijs Rožklans finišēja ceturtajā vietā sezonas lielajā finālā, pēc INEX pasaules reitinga punktiem latviešu sportists ir izcīnījis otro vietu sezonas kopvērtējumā, piekāpjoties vien amerikānim Konoram Mosakam.

Abi latviešu sportisti kopā ar Zviedrijas sportistiem izcīnīja uzvaru komandu ieskaitē, kurā sacentās vispasaules braucēji pret ASV sportistiem ("World vs America").

Šajās sacīkstēs Valters Zviedris piedalījās arī Pro klases finālā, kur bija jāstartē no pašām beigām. 20 sportistu konkurencē Valters izcīnīja septīto vietu, uzvarētājam Rasmusam Eriksonam zaudējot 21 sekundi. Uzreiz aiz Valtera finišēja Konors Mosaks, kurš pirms tam uzvarēja “Semi-Pro” ieskaitē, aiz sevis atstājot Valteru.

Semi-Pro fināla rezultāti:
1. Connor Mosack, 26:10.695
2. Valters Zviedris, +2.690
3. Carter Weedon, +2.719
4. Garijs Rožkalns, +10.508
5. Sammy Smith, +17.766
6. Jessie Love, +18.566
7. Jace Jones, +19.275
8. Ricky Leigh, +23.346

Valtera komentārs pēc otrās vietas izcīnīšanas:
Komentāri
Pašlaik komentāru nav!
Autorizējies vai reģistrējies, lai komentētu
Partneri:
aix-copy-2837-1940.png motul-partner-3110.png nrs-4325.png batcc-0816.png ar-4809.png vagi-2128.png srt-5914.png bmp2-1740.png