profile
register
facebook
youtube
twitter instagram
baneris-aix-2-5445-4514-2008.gif

Calko pirms Lemānas sacīkstēm debitēs pie 'Lamborghini' stūres

Mārtiņš Jankovskis 19.05.2017 - 00:23 Calko pirms Lemānas sacīkstēm debitēs pie 'Lamborghini' stūres
Calko automašīna

Šajās brīvdienās Austrijā notiks ''Lamgorghini Super Trofeo'' FIA CEZ kārtējais posms, kurā piedalīsies arī latviešu autosportists Konstantīns Calko, kurš šo posmu izmantos, lai labāk sagatavotos Lemānas 24 stundu sacīkstei, kas notiks 17. un 18. jūnijā.

Īsi pirms starta ar ''Lamgorghini'' automašīnu portāls Go4speed aprunājās ar sportistu, kurš atzina, ka ir priecīgs, ka varēs startēt šajās sacīkstēs.

Konstantīn, vai esi kādreiz braucis ar tādu mašīnu?
Kādreiz esmu testējis ''Audi R8 GT3''. Domāju, ka auto būs līdzīgi, lai arī jāsaka, ka šādas mašīnas katru gadu paliek ātrākas.

Kā tu nonāci līdz tam, ka piedalīsies šajās sacīkstēs?
Mums bija saplānoti vairāku dienu testi ar LMP2 klases prototipu, taču neizdevās aizvadīt šos testus, tāpēc nolēmām, ka tā vietā startēsim ar ''Lamborghini''. Jāpiebilst, ka šajās sacīkstēs būs interesants sacensību formāts – divi sprinti katrs pa 30 minūtēm un pēc tam vienu stundu sacīkstes. Sanāk trīs sacīkstes vienā dienā.

Tu brauksi viens vai ar kādu komandas biedru, ar kuru būs jāmainās?
Braukšu viens pats. Ieradīšos norises vietā un uzreiz došos uz kvalifikāciju. Treniņus nebraukšu.


Calko automašīna

Vai braukšanas stils ar šo auto ir līdzīgs tam, ar kādu Tu brauc Radical?
Nē, braukšanas stils būs pavisam savādāks nekā prototipos, taču domāju, ka visam jābūt kārtībā.

Vai šīs sacensības ļaus tev labāk sagatavoties Lemānas sacīkstēm?
Uzskatu, ka jebkura braukšana palīdz, tāpēc arī šīs sacensības noteikti man dos kādu labumu. Jo vairāk apļus tu nobrauc, jo tas tev nāk par labu. Tikmēr fiziskajā ziņā turpinu trenēties pats par sevi, un man tas lieliski sanāk.

Kā tev sokas ar licences kārtošanu Lemānas 24 stundu sacīkstēm?
Šobrīd viens no diviem soļiem ir izpildīts. Man bija jāparāda savas zināšanas, savs ātrums un sava reakcija dažādās situācijās. Šo es veiksmīgi nokārtoju martā. Jūnija sākumā būs oficiālie testi, kur man obligāti kā minimums būs jānobrauc desmit apļi. Ja es tos nenobraukšu, tad mani nepielaidīs pie starta Lemānai. Šie testi vajadzīgi, lai iegūtu pieredzi, lai iepazītu trasi u.t.t. Bija vēl viens kritērijs, lai dabūtu šo licenci. Bija jāiziet tests oficiālajā simulatorā. Tas bija interesanti. Sēdējām tādā kā lielā formulā, kura bija ļoti labi aprīkota. Šajā braucienā izmēģinājām, ka ir braukt pa nakti, pa lietu u.t.t. Arī mājās pa nakti dažreiz spēlēju vienu labu braukšanas spēli, lai mentāli būtu gatavs tādai situācijai, kad jābrauc pa nakti. Tajā spēlē ir tikai braukšana nevis karjeras turnīrs, kurš jāiziet (smejas).

Tev tas palīdz?
Jā. Zini, kad tu atnāc uz kādām sacensībām pirmo reizi, tad tev viss ir jaunums. Bet, kad tu pamēģini pa nakti pabraukt kaut vai ar datorspēli, tu jau saproti kaut ko vairāk un zini, ko no tā sagaidīt.

Komentāri
Pašlaik komentāru nav!
Autorizējies vai reģistrējies, lai komentētu
Partneri:
aix-copy-2837-1940.png motul-partner-3110.png nrs-4325.png batcc-0816.png ar-4809.png vagi-2128.png srt-5914.png bmp2-1740.png