profile
register
facebook
youtube
twitter instagram
baneris-aix-2-5445-4514-2008.gif

Volvo prezentē draudīgo S60 WTCC (FOTO)

Go4speed 23.10.2015 - 17:42 Volvo prezentē draudīgo S60 WTCC (FOTO)
Volvo S60 WTCC. Foto: Volvo

Pēdējos divus gadus pasaules salona automobiļu čempionātā (WTCC) dominē Citroen rūpnīcas komanda, tomēr jau nākamgad francūžiem pretī stāsies nopietni konkurenti no ziemeļiem - Volvo paziņojis par pievienošanos WTCC ar mērķi tuvāko trīs gadu laikā izcīnīt čempiona titulu.

Zviedru ražotājs sacensībās piedalīsies ar Volvo S60 spēkratu, kuru sagatavos un apkalpos Polestar-Cyan komanda. Skaidrībai - Polestar ir Volvo sporta auto nodaļa, savukārt Cyan - oficiālais autosporta partneris.


Volvo S60 WTCC. Foto: Volvo

„Šai programmai ir tikai viens mērķis: atvest pasaules čempionāta titulu uz Zviedriju," ambīcijas savos izteikumos neslēpj Polestar autosporta vadītājs Aleksandrs Murdzevskis Švedins. Nedaudz piezemētāks savos izteikumos ir Cyan vadītājs Kristians Dāls: „Mums ir liels respekts pret sagaidāmo uzdevumu, kuram mēs pieiesim ar pilnīgu apņemšanos. Tas ir ilglaicīgs projekts. Mums pa ziemu būs plaša testu programma, kas turpināsies arī pirmās WTCC sezonas laikā. 2016. gads mums būs mācību gads."

Jaunos Volvo S60 WTCC testēs trīs ilggadīgi Volvo piloti ar jau esošu WTCC pieredzi - Teds Bjorks, Frederiks Ekbloms un Roberts Dalgrens. Tie divi braucēji, kas 2016. gadā startēs WTCC sacensībās, gan šobrīd vēl nav izziņoti. Nav izslēgts, ka zviedru komandai varētu pievienoties kāds WTCC čempions vai cits pilots ar ievērojamiem panākumiem autošosejā.


Volvo S60 WTCC. Foto: Volvo

Runājot par pašu automašīnu, tad vispirms jāatzīmē, ka Volvo ar S60 jau startē divos autošosejas seriālos - zviedru STCC un austrāliešu V8 Supercars. Tomēr šo seriālu auto aprīkoti ar V6 un attiecīgi V8 dzinējiem, kamēr WTCC specifikācijas S60 būs apveltīts ar četru cilindru 1,6 litru turbo benzīna agregātu. 400 zirgspēku jauda caur sešu pakāpju sekvenciālo pārnesumkārbu tiks novadīta uz priekšējiem riteņiem. Tērauda un oglekļa šķiedras virsbūves svars - 1100 kilogrami.

Atgādināsim, ka Volvo caur Polestar komandu 2011. gadā jau aizvadīja vienu pilnu WTCC sezonu, tomēr pēc tās tika nolemts seriālam nepievienoties ar pilnvērtīgu rūpnīcas komandu. Tāpat 2013. gadā pārsteidzošā kārtā Volvo piedalījās Šanhajā notiekošajā WTCC posmā. Jau tolaik zviedru komanda izcēlās ar vērā ņemamiem panākumiem, tādējādi būs interesanti vērot, cik konkurētspējīga savā pirmajā pilnvērtīgajā gadās būs Polestar-Cyan vienība.
Komentāri
Pašlaik komentāru nav!
Autorizējies vai reģistrējies, lai komentētu
Partneri:
aix-copy-2837-1940.png motul-partner-3110.png nrs-4325.png batcc-0816.png ar-4809.png vagi-2128.png srt-5914.png bmp2-1740.png