profile
register
facebook
youtube
twitter instagram
baneris-aix-2-5445-4514-2008.gif

Tanaks: Esam veikuši pārrunas ar dažām WRC komandām

Mārtiņš Jankovskis 04.09.2013 - 11:09 Tanaks: Esam veikuši pārrunas ar dažām WRC komandām
Ots Tanaks. Foto: facebook.com/otttanak

Šī brīža ātrākais Igaunijas rallija braucējs Ots Tanaks šogad startē tikai Igaunijas un Latvijas rallija posmos, lai arī pagājušajā sezonā viņš aizvadīja pilnu pasaules rallija čempionāta (WRC) sezonu. Izcīnot 52 punktus, Tanaks WRC kopvērtējumā izcīnīja astoto vietu. Diemžēl vairākos posmos igaunis pieļāva kļūdas, kā rezultātā M-Sport komandas šefs Malkolms Vilsons nolēma neturpināt sadarbību ar Tanaku.


Ots Tanaks WRC posmā. Foto: Massimo Bettiol/Getty Images Europe

Tāpat šogad šķīrās Tanaka un viņa ilggadējā skolotāja un padomdevēja Marko Martina ceļi. Tieši Martins bija tas, kurš palīdzēja Tanakam tikt līdz WRC. Šogad Tanaks izveidoja savu OT Racing komandu, kuras sastāvā brauc vairāki spēcīgi igauņu braucēji (Georgs Gross, Rauls Jēts u.c.).

Uz jautājumu, vai Tanaks nākamgad varētu atgriezties WRC, igaunis atzina, ka viss ir iespējams. ''Šobrīd grūti kaut ko teikt par nākotnes plāniem, taču noteikti darīsim visu, lai nākamgad varētu startēt augstākajā līmenī, taču jāsaprot, ka tas ir ļoti, ļoti grūti izdarāms, jo tam visam vajag lielu budžetu," sarunā ar portālu Go4speed.lv saka Ots Tanaks.


Tanaks Kurzemes rallijā. Foto: Aigars Tīdmanis, Go4speed
 
Nesen internetā parādījās fotogrāfija, zem kuras Tanaks parakstījās: ''Beidzot esmu pie stūres īstai rallija mašīnai". Tas daudziem lika izteikt minējumus par Ota turpmākajiem plāniem un startiem, taču pilots atzīst, ka tie esot bijuši tikai testi. ''Sen nebiju braucis ar ātru tehniku, tāpēc vienos testos izbraucu ar S2000 automašīnu. Bija patīkamas emocijas un sajūtas."

 
Tanaks Kurzemes rallijā izcīnīja otro vietu. Foto: Aigars Tīdmanis, Go4speed

Jautāts, vai Tanaks nav veicis pārrunas ar kādu no vadošajām WRC komandām, un kāda šobrīd izskatās pilota nākotne, pilots noslēpumaini atzina. ''Ja būs nepieciešamais budžets, tad viss ir iespējams, lai startētu WRC. Šobrīd vēl par agru kaut ko teikt. Jā, nākamgad WRC startēs dažas jaunas komandas, tāpēc viss ir iespējams. Esam veikuši pārrunas ar dažām komandām, tāpēc redzēs, kas beigās sanāks," nobeidz Tanaks.

Jāatzīmē, ka šogad piecos rallijos, kuros startējis Tanaks, sportista kontā ir četras otrās vietas un viena uzvara.
Komentāri
Pašlaik komentāru nav!
Autorizējies vai reģistrējies, lai komentētu
Partneri:
aix-copy-2837-1940.png motul-partner-3110.png nrs-4325.png batcc-0816.png ar-4809.png vagi-2128.png srt-5914.png bmp2-1740.png