profile
register
facebook
youtube
twitter instagram
baneris-aix-2-5445-4514-2008.gif

Minišosejas moto apļa posmā Liepiņš ar 'Nissan GT-R' nostiprina līdera statusu

Go4speed 30.05.2018 - 11:58 Minišosejas moto apļa posmā Liepiņš ar 'Nissan GT-R' nostiprina līdera statusu
Foto: Raimonds Volonts

Pagājušās nedēļas ceturtdienā, 24. maijā, Biķernieku trases moto aplī norisinājās Minišosejas sezonas otrais posms. Uzvaru absolūti un OPEN ieskaitē otrās sacensības pēc kārtas izcīnīja Ralfs Liepiņš ar Nissan GT-R, savukārt 2000 klasē uzvarētāja likteni izšķīra vien 0,19 sekundes.

Tāpat kā sezonas atklāšanā, treniņš notika divas dienas pirms sacīkstēm, un tajā uz starta izgāja 46 dalībnieki. To starpā bija arī divi piloti, kas trasē devās ar jaunākās paaudzes Porsche 911 GT3. Savukārt sacensībās par pirmajām vietām sacentās 43 dalībnieki visās piecās ieskaites klasēs. Jāatzīmē, ka Biķernieku trases moto aplis ar tajā esošajiem kalniņiem bija izaicinājums pat pieredzējušajiem pilotiem.


Foto: Kaspars Zuģickis

Iepriekš minētajā OPEN klasē pēc pirmā posma izlaišanas minišosejas apritē atgriezās pagājušā gada otrās vietas ieguvējs Juris Jevhuta. Ar Mitsubishi Lancer Evo braucošais vecmeistars uzrādīja labus rezultātus, tomēr trīs apļu summā no uzvarētāja Liepiņa atpalika par 8,1 sekundi, ierindojoties otrajā vietā. Trešā vieta šoreiz Miķelim Mežakam, kurš jau otro posmu pēc kārtas apsteidza ar to pašu Subaru Impreza startējošo vecāko brāli Matīsu.

3000 ieskaitē bija novērojams līdzīgs scenārijs, jo otro uzvaru šosezon izcīnīja Andris Čats (BMW 3. sērija). Viņa galvenais konkurents Reinis Vilkaitis (BMW 3. sērija) šoreiz piedzīvoja avāriju, kas neļāva pilnvērtīgi konkurēt cīņā par uzvaru un lika samierināties ar otro vietu. Par savu pirmo pjedestālu minišosejā varēja priecāties Jānis Straupe, kurš ar Subaru Impreza ierindojās trešajā pozīcijā.


Foto: Raimonds Volonts

Otrā uzvara pēc kārtas arī Edvīnam Vansovičam 2000 klasē, tomēr ar Honda Civic startējošajam pilotam tā nāca daudz smagākā cīņā. Ļoti sīvu konkurenci sagādāja Ēriks Kursišs (Opel Astra), kurš trīs apļu summā bija vien 0,19 sekundes lēnāks par Vansoviču. Trešais otrajā posmā Renārs Zapackis ar Honda Integra.

1600 ieskaitē savu līderpozīciju nostiprināja Reinis Trūps (MG ZR), kurš tuvāko sekotāju Edgaru Dzeni (Ford Puma) pārspēja par 2,45 sekundēm. Uz goda pjedestāla trešā pakāpiena otrās sacīkstes pēc kārtas Renārs Bajaruns ar Honda Civic. Dāmu klasē situācija līdzīga pirmajam posmam - pārliecinoša uzvara Anastasijai Kozlovskai (Mazda MX-3), bet otrā vieta Elīzai Astrai Vectirānei (MG ZR). Vienīgās izmaiņas skāra trešo vietu, jo tā šoreiz Aleksandrai Svilei (Audi 80).

Visu klašu uzvarētāji tika pie balvām no „AD Parts”, bet viss pjedestāls ieguva bezmaksas stundu „Sim Racing Club” simulatorā. Tāpat dalībnieki, kas startēja ar Yokohama AD08R modeļa riepām, turpināja krāt punktus „Yokohama Challenge” ieskaitē, kuras uzvarētājus sezonas beigās gaida vērtīgas balvas.

Nākamais Minišosejas treniņš Biķernieku kompleksajā sporta bāzē norisināsies 12. jūnija vakarā, bet otrais posms uzreiz divas dienas vēlāk – 14. jūnijā. Sīkāka informācija par Minišoseju pieejama www.minisoseja.lv un https://www.facebook.com/minisoseja/.

Minišosejas 2. posma rezultāti:
1600
1. Reinis Trūps, MG ZR
2. Edgars Dzenis, Ford Puma
3. Renārs Bajaruns, Honda Civic

2000
1. Edvīns Vansovičs, Honda Civic
2. Ēriks Kursišs, Opel Astra
3. Renārs Zapackis, Honda Integra

3000
1. Andris Čats, BMW 3. sērija (E46)
2. Reinis Vilkaitis, BMW 3. sērija (E36)
3. Jānis Straupe, Subaru Impreza

OPEN
1. Ralfs Liepiņš, Nissan GT-R
2. Juris Jevhuta, Mitsubishi Lancer Evo
3. Miķelis Mežaks, Subaru Impreza

DĀMAS
1. Anastasija Kozlovska, Mazda MX-3
2. Elīza Astra Vectirāne, MG ZR
3. Aleksandra Svile, Audi 80

Informāciju sagatavoja:
Eduards Kalve
Komentāri
Pašlaik komentāru nav!
Autorizējies vai reģistrējies, lai komentētu
Partneri:
aix-copy-2837-1940.png motul-partner-3110.png nrs-4325.png batcc-0816.png ar-4809.png vagi-2128.png srt-5914.png bmp2-1740.png