profile
register
facebook
youtube
twitter instagram
baneris-aix-2-5445-4514-2008.gif

Klipa: Ar darbu, centību un neatlaidību var panākt daudz

Go4speed 25.03.2018 - 23:25 Klipa: Ar darbu, centību un neatlaidību var panākt daudz
Beate Klipa. Foto: no Beates personīgā arhīva

Starptautiskā Automobiļu federācija (FIA) aizsākusi kustību „Sievietes autosportā”, kuras vadītāja ir slavenā pasaules rallija čempionāta 1982.gada vicečempione Mišela Mutona (Michele Mouton). Kustības mērķis ir popularizēt un veicināt sieviešu iesaistīšanos motorizētajos sporta veidos. LAF veido stāstu sēriju par sievietēm, kuras aktīvi piedalās aizraujošā autosporta dzīvē Latvijā.

Šoreiz LAF uz sarunu aicināja Beati Klipu. Beate ir 25 gadus jauna meitene ''ar krampi”. Pirmā un vienīgā autokrosa čempione – sieviete Latvijā (titulu viņa izcīnīja divas reizes) un Baltijas vicečempione autošosejā.

Beates Klipas karjeru varētu saukt par strauju, taču ne pārsteidzošu – darbošanās ar motorizētiem transporta līdzekļiem viņai tuva jau no bērna kājas. ''Tas viss man no tēva, tāpēc esmu tēva meita. Jau pavisam mazai esot, man tika uzdāvināts trīsriteņu elektriskais motocikls. Vēl nesasniedzot desmit gadu vecumu, man bija jau savs motorollers. Pēc tam krosa motocikls. Arī palīdzēšana garāžā man nebija sveša, varēju izvēlēties – palīdzēt mammai virtuvē vai tētim garāžā. Darīju abus,” tā Beate par pašiem pirmsākumiem, kas viņu vēlāk aizveda līdz autosportam.


Foto: no Beates personīgā arhīva

''Pirmās sacensības tehnisko sporta veidu virzienā man bija ar speciāli sagatavotiem mopēdiem – piedalījos sacensībās “Zelta mopēds”, startēju tur vairākus gadus, ar labiem panākumiem un lielu smaidu sejā. Pēc tam ar draugiem izlēmām sagatavot automašīnu un startēt folkreisā, bet pavisam ātri attapos sēžot bagija krēslā, kas man ir ļoti iemīļota vietiņa. Pēc divām veiksmīgām sezonām LČ autokrosā sāku trenēties un startēt arī sacensībās ar kartingu, aizvadīju veiksmīgu sezonu autošosejā un startēju Ziemeļeiropas kroskartu čempionātā,” stāsta Beate, piemetinot, ka milzīgs paldies par visu jāsaka ģimenei, mehāniķiem un visiem mīļajiem, ''Kad padomā par visu šādi, kas tiek piedzīvots, dzīve šķiet tik skaista…”


Foto: no Beates personīgā arhīva

Šogad titulētās autosportistes plāns ir piedalīties sacensībās, kas sniedz patiesu prieku un gandarījumu – Beate brauks NEZ kroskartu čempionātā, kā arī kaldina plānus, kas saistīti ar autošosejas sacensībām, jo, kā pati atzīst – šī disciplīna viņai kļuvusi patiesi tuva.


Foto: no Beates personīgā arhīva

Uz jautājumu, ko Beate gribētu ieteikt tām meitenēm, kurām interesē autosports, viņa atbild tā: ''Es vēlos aicināt nebaidīties un izmēģināt to, kas patīk un interesē. Atrast veidu, kā sākt un nepadoties, ja uzreiz neizdodas kā gribētos. Jo ar darbu, centību un neatlaidību var panākt daudz. Ceļi, kā sākt nodarboties ar autosportu, katram ir individuāli, atkarībā no vecuma un iespējām. Bērniem ir iespējas trenēties un startēt sacensībās ar kartingiem un beta bagijiem, bet vēlāk jau iespējas ir visdažādākās. Ja vēlies kaut ko vairāk redzēt, uzzināt un izmēģināt no autosporta, droši raksti, zvani. Es tikai priecāšos palīdzēt ar padomu!”

Informāciju sagatavoja:
Kristīne Pavlovska
LAF preses sekretāre
Komentāri
Pašlaik komentāru nav!
Autorizējies vai reģistrējies, lai komentētu
Partneri:
aix-copy-2837-1940.png motul-partner-3110.png nrs-4325.png batcc-0816.png ar-4809.png vagi-2128.png srt-5914.png bmp2-1740.png