profile
register
facebook
youtube
twitter instagram
baneris-aix-2-5445-4514-2008.gif

Calko: Esmu piedalījies Lemānas 24 stundu sacīkstēs, taču tagad gribu uzvarēt

Go4speed 15.03.2018 - 15:29 Calko: Esmu piedalījies Lemānas 24 stundu sacīkstēs, taču tagad gribu uzvarēt
Foto: no personīgā arhīva

Konstantīnu Calko zinām kā vienu no talantīgākajiem un perspektīvākajiem autošosejas sportistiem, kurš brauc ar Latvijas licenci. Vēl pagājušajā nedēļā Konstantīns piedalījās Silverstonas 24h sacensībās, un tajās uzvarēja, neskatoties uz sarežģītajiem laika apstākļiem. Taču visskaļāk viņa vārds izskanēja tad, kad uzzinājām, ka viņš kvalificējies slavenajai Lemānas 24h sacīkstei 2017.gadā, tādējādi kļūstot par pirmo latvieti, kas piedalījās leģendārajā trasē notiekošajās izturības sacensībās.


Foto: Konstantins Calko - Racing Driver

''Lemāna bija un joprojām ir viens no maniem sapņiem un mērķiem. Piedalījies esmu, tagad gribu uzvarēt,” tā par dalību Lemānā laf.lv mājas lapā izsakās Konstantīns Calko. Jautāts, kurš no viņa tituliem un sasniegumiem nācis visgrūtāk un atmiņā palicis vislabāk, sportists atzina, ka ''Neviena uzvara man nav nākusi viegli. Par katru vajadzēja cīnīties līdz pēdējam. Tomēr svarīgākais sasniegums manā karjerā noteikti ir uzvara Eiropas Radical Masters čempionātā un pasaules vicečempiona tituls kartingā 2012.gadā. Tas bija lielisks gads. Vēl jāpiemin mans jaunākais sasniegums – „Asian Le Mans Series” 3.vieta sezonā kopā ar komandu „ARC Bratislava”. Šo titulu bija grūti iegūt, bet mēs to izdarījām.”


Foto: no personīgā arhīva

Autosporta gaitas Konstantīns uzsāka septiņu gadu vecumā, kad tētis viņu aizveda iemēģināt roku kartingā uz SK „Blāzma” Daugavpilī. Viņam esot iepaticies, un tā soli pa solim viņš uzsāka savu ceļu līdz starptautiskām uzvarām.

Konstantīns ir 23 gadus vecs jaunietis, kurš ārpus autosporta šobrīd studē RTU Inžienierekonomikas fakultātes Muitas un nodokļu administrēšanas studiju programmā un plāno studijas pabeigt šogad. Viņa skatiens ir ļoti tiešs, kā arī teiktajā jūtama pārliecība par to, ko viņš saka: ''Esmu no tiem cilvēkiem, kas tad, kad kaut ko izlemj darīt un uzstāda sev mērķus, tos arī parasti sasniedz. Vienkārši izdomāju un daru.”

Visiem tiem bērniem un jauniešiem, kam interesē autosports, Konstantīns Calko gribētu teikt tā: ''Visiem tiem bērniem un jauniešiem, kam interesē autosports, novēlu censties un nepadodieties. Pat, ja mērķis šķiet ļoti tāls un nesasniedzams, vajag ticēt un, pats galvenais, darīt to, kas patiešām patīk. Tikai tad arī viss notiks,” tā Calko.
Komentāri
Pašlaik komentāru nav!
Autorizējies vai reģistrējies, lai komentētu
Partneri:
aix-copy-2837-1940.png motul-partner-3110.png nrs-4325.png batcc-0816.png ar-4809.png vagi-2128.png srt-5914.png bmp2-1740.png