profile
register
facebook
youtube
twitter instagram
baneris-aix-2-5445-4514-2008.gif

Latvijas autošosejas čempionāts pēc vairāku gadu pārtraukuma notiks Biķernieku trases ovālā

Go4speed 13.06.2017 - 20:52 Latvijas autošosejas čempionāts pēc vairāku gadu pārtraukuma notiks Biķernieku trases ovālā
Foto: www.batcc.eu 

8. jūlijā Rīgā norisināsies Latvijas autošosejas čempionāta trešais posms “Hell Grand Prix”, kad trasē dosies Latvijas čempionāta „Kumho Tyre Challenge” un vēsturisko automašīnu seriāla „Dzintara aplis” dalībnieki. Pēc ilgāka pārtraukuma sacensības norisināsies Biķernieku trases ovālā, sagādājot skatītājiem daudz vairāk aizraujošu momentu.

“8. jūlija posmā Biķernieku trasē redzēsim sacenšamies visus Latvijas čempionāta līderus, kuri šoreiz dosies daudz īsākajā Biķernieku trases ovālā, kurā sacīkstes nav notikušas pēdējos 3-4 gadus. Ovāls ir divas reizes īsāks par Biķernieku lielo auto apli un daudz pārskatāmāks, līdz ar to arī cīņas būs daudz interesantākas, īpaši skatītājiem tribīnēs,” sola sacensību organizators Andis Meilands. 

Pēc diviem aizvadītajiem posmiem „Kumho Tyre Challenge” Nacionālās klases vadībā ar divām izcīnītām uzvarām atrodas Jānis Vanks, kuram seko Garijs Rožkalns. Trešo pozīciju šobrīd ieņem Aldis Fokrots. 


Foto: www.batcc.eu

Super 1600 klasē šogad gaidāms jauns čempions. Ļoti stabilu un pārliecinošu sniegumu līdz šim uzrādījis jaunais igauņu braucējs Stīvens Pūsts, kurš izcīnijis uzvaras abos iepriekšējos posmos Rīgā un Igaunijā. Kristaps Mietulis šobrīd atrodas otrajā pozīcijā, bet jaunais “LMT Autosporta Akadēmijas” braucējs Ingus Beļakovs ir trešais. Cieši aiz viņa seko Ansis Frīdbergs. 

Vēsturisko automašīnu seriāls „Dzintara aplis” Biķernieku ovālā pulcēs VAZ, Volga un Moskvich braucējus. Pēc pirmajiem diviem aizvadītajiem posmiem VAZ 1300 klasē vadībā ir Ģirts Vecvanags, otrais ir Aivars Laipnieks, bet trešajā pozīcijā atrodas Harijs Ulpe. VAZ 1600 klasē šobrīd pirmais ir Rūdolfs Šmits, otrajā vietā lietuvietis Adoms Petrovs (Adomas Petrovas) un trešais Matīss Mežaks. 

Volga klasē līderis ir Ainars Šēnfelds, otrais Normunds Dobums – abiem šosezon pa uzvarai. Trešajā pozīcijā šobrīd ierindojies Jānis Tomsons. Patīkami, ka pēc aizvadītajiem posmiem neviens no dalībniekiem punktu ziņā nav aizbēdzis pārāk tālu un trešajā posmā turpināsies tikpat spraigas cīnas par sezonas čempionu tituliem.

Vēsturisko Formula klašu braucēji šīs sezonas trešo posmu aizvadīs nedēļu iepriekš - 1. jūlijā - Igaunijas „Estonian Grand Prix” sacensībās kopā ar NEZ čempionāta dalībniekiem. 
Komentāri
Pašlaik komentāru nav!
Autorizējies vai reģistrējies, lai komentētu
Partneri:
aix-copy-2837-1940.png motul-partner-3110.png nrs-4325.png batcc-0816.png ar-4809.png vagi-2128.png srt-5914.png bmp2-1740.png