profile
register
facebook
youtube
twitter instagram
baneris-aix-2-5445-4514-2008.gif

'Dzintara aplis' otrais posms Pērnavā aizvadīts ar spraigām cīņām VAZ klasē

Go4speed 29.05.2017 - 20:32 'Dzintara aplis' otrais posms Pērnavā aizvadīts ar spraigām cīņām VAZ klasē
Foto: Raimonds Volonts

28. maijā nedaudz vairāk nekā 30 vēsturiskie spēkrati stājās uz starta "Dzintara aplis" 2. posmā Pērnavas auto24ring trasē, kas norisinājās vienlaikus ar Baltijas autošosejas čempionāta 2. posmu. 

Tāpat kā pirmajā posmā, spraigākās cīņas trasē aizvadīja VAZ abu klašu dalībnieki. VAZ 1600 klasē 1. braucienā uzvarēja Matīss Mežaks, kurš aizvadīja sīvu cīņu ar kvalifikācijas uzvarētāju Rūdolfu Šmitu. Trešais pirmajā braucienā finišēja Pēteris Laipnieks. Otrajā braucienā cīņas izvērtās vēl spraigākas. Brauciena vadībā jau sākumā izrāvās Pēteris Laipnieks, bet par tālāko vietu sadalījumu cīnījas Rūdolfs Šmits, Vilnis Batraks un Matīss Mežaks. M.Mežaks ar R.Šmitu vairākas reizes mainījās pozīcijām līdz M.Mežaka automašīnai radās tehniskas problēmas un sportists bija spiests izstāties. Līdz ar to otrais finišā bija Šmits, bet trešais V.Batraks. Uzvaru otrajā braucienā izcīnīja Pēteris Laipnieks, kurš uzvarēja arī posma kopvērtējumā. Otrais kopvērtējumā Rūdolfs Šmits, bet trešais Kristaps Stepiņš.


Volga klase un Moskvich. Foto: Raimonds Volonts

VAZ 1300 klas 1. braucienā ātrāks bija Aivars Laipnieks, bet otrais Ģirts Vecvanags, kurš bija ātrākais 1300 klases kvalifikācijā. Aivars Laipnieks uzvarēja arī otrajā braucienā, izcīnot uzvaru otrā posma kopvērtējumā. Trešo vietu otrajā posmā izcīnīja Harijs Ulpe. 

Vēsturisko Formulu klasē ātrākais gan kvalifikācijā, gan Pērnavas trases abos sacensību braucienos bija Andris Griķis, uzvarot Formula Mondial ieskaitē un apsteidzot spēcīgos igauņu sportistus Jāku un Tāvi Kūlus. Kā pastāstīja latviešu sportists, tad pirmo reizi Pērnavas trasē viņš startējis tieši 20 gadus atpakaļ, svinot savdabīgu jubileju un beidzot kāpjot uz goda pjedestāla augstākā pakāpiena. Formula Easter klasē uzvaru izcīnīja Roberts Toms, kurš bija ātrāks par igauņu sportistu Toivo Ninnas.


Formula klase startā. Foto: Raimonds Volonts  

Volga klasē par intrigu pirmajā braucienā parūpējās pirmā posma uzvarētājs Ainars Šēnfelds, kurš, lai arī kvalifikācijā izcīnījis pirmo vietu, Šēnfelds saņēma sodu par dzelteno karogu neievērošanu un bija spiests startēt no pēdējās starta pozīcijas. Tikai trīs līkumus pims finiša viņam izdevās apsteigt Normundu Dobumu un izcīnīt uzvaru. Otrajā braucienā norisinājās cīņa starp A.Šēnfeldu un N.Dobumu, pārāks šoreiz bija N.Dobums un lai arī posma kopvērtējumā abiem vienāds puntu skaits, uzvara šoreiz tika N.Dobumam.


VAZ klases startā. Foto: Raimonds Volonts

Uz starta izgāja arī vienīgā Moskvich automašīna, taču otrajā braucienā tā izslīdēja no trases un izstājās. 
Komentāri
Pašlaik komentāru nav!
Autorizējies vai reģistrējies, lai komentētu
Partneri:
aix-copy-2837-1940.png motul-partner-3110.png nrs-4325.png batcc-0816.png ar-4809.png vagi-2128.png srt-5914.png bmp2-1740.png