profile
register
facebook
youtube
twitter instagram
baneris-aix-2-5445-4514-2008.gif

Roberts Rode pārsteidz ar uzvaru Baltijas autošosejas čempionāta GT klasē

Go4speed 29.05.2017 - 16:25 Roberts Rode pārsteidz ar uzvaru Baltijas autošosejas čempionāta GT klasē
Foto: Raimonds Volonts 

Lieliskos laika apstākļos 27. un 28. maijā Pērnavas auto24ring trasē tika aizvadīts Baltijas un Latvijas autošosejas čempionāta un vēsturisko automobiļu seriāla "Dzintara aplis" 2. posms. Kopā divās sacensību dienās uz starta izgāja vairāk nekā 130 sportisti. 


Pāvels Ščapovs. Foto: Raimonds Volonts 

Svētdien, 28. maijā, jaudīgajā Baltic Touring Cars klasē uz starta stājās 16 braucēji, to vidū arī trīs latviešu sportisti. Pārliecinošu uzvaru absolūti izcīnīja dāņu sportists Frederiks Holms ar Renault Megane V6 automašīnu, kuram šī bija debija Baltijas čempionātā. 

Par lielisku un nedaudz negaidītu sniegumu parūpējās latviešu braucējs Roberts Rode ar jaudīgo Nissan 200 SX automašīnu, izcīnot pirmo uzvaru uzvaru GT klasē un abos braucienos finišējot uzreiz aiz dāņu sportista. Pirmā posma uzvarētājs Artūrs Batraks otro posmu noslēdza otrajā vietā BTC2 ieskaites klasē, savukārt Pāvelam Ščapovam izdevās izcīnīt ceturto vietu GT klasē. Jāpiemin, ka šī ir pirmā Baltijas autošosejas čempionāta sezona, kurā Baltic Touring Cars klasē ir pārstāvēti arī braucēji no Latvijas.


Jānis Vanks. Foto: Raimonds Volonts

Latvijas un Baltijas čempionāta Kumho Tyre Challenge S1600 klasē otro uzvaru šosezon izcīnīja igaunis Stīvens Pūsts. Pirmajā sacensību braucienā tikai neilgi pirms finiša viņam izdevās apsteigt Kristapu Mietuli, bet otrajā braucienā S.Pūsts jau bija pārliecinoši ātrāks. Otro vietu Pērnavas trasē izcīnīja Kristaps Mietulis, bet trešais otrajā posmā bija Agris Petrovskis. 

Kristaps Mietulis. Foto: Raimonds Volonts 

Kumho Tyre Challenge Nacionālā klase Pērnavas trasē aizvadīja salīdzinoši mierīgus braucienus. Pārāks arī otrajā čempionāta posmā bija Jānis Vanks, uzvarot abus sacensību braucienus, otrais abos braucienos finišēja Aldis Fokrots, bet trešo vietu izcīnīja Gatis Drēviņš.  

Komentāri
Pašlaik komentāru nav!
Autorizējies vai reģistrējies, lai komentētu
Partneri:
aix-copy-2837-1940.png motul-partner-3110.png nrs-4325.png batcc-0816.png ar-4809.png vagi-2128.png srt-5914.png bmp2-1740.png