profile
register
facebook
youtube
twitter instagram
baneris-aix-2-5445-4514-2008.gif

Batraks otrais 'Fast Lap' 1.posmā, Šimins - desmitais

Mārtiņš Jankovskis 16.05.2017 - 20:28 Batraks otrais 'Fast Lap' 1.posmā, Šimins - desmitais
Foto: Artūrs Šimins

Lietuvā aizvadīts ''Fast Lap'' 1.posms, kurā startēja vairāki latviešu sportisti. Sacensībās kopā uz starta izgāja ļoti daudz braucēju, kuru vidū bija arī dažādi rallija braucēji, kā arī spēcīgi Lietuvas autošosejas braucēji. Visātrākais braucējs šoreiz bija Daiņius Matijošaitis, kurš ar savu 1000 Zs jaudīgo un speciāli šādām sacensībām būvēto ''Mitsubishi Lancer Evo IX'' uzstādīja jaunu trases rekordu. No latviešu braucējiem vislabāk klājās Artūram Batrakam, kurš jaudīgākajā 2500+ ielas klasē ar savu vairāk nekā 500 Zs jaudīgo ''Mitsubishi Lancer Evo VI'' vairāk nekā 30 braucēju konkurencē izcīnīja otro vietu. Tikmēr Ralfa Sirmača stūrmanis Artūrs Šimins ar gandrīz tikpat jaudīgu auto šajā pašā spēcīgajā klasē ierindojās desmitajā vietā.

Šajās sacensībās visi dalībnieki tiek sadalīti divās kategorijās – ielas un sporta, kur attiecīgi sportisti vēl tiek sadalīti klasēs pēc mašīnu motoru tilpumiem. Tad seko divi kvalifikācijas braucieni – pirmais, kura garums ir 30 minūtes, un otrais, kura garums ir 20 minūtes.


Batraks līksmo

''Kopumā gāja ļiti labi. Pirmajā braucienā finišēju otrais. Vienā brīdī nevarēju saprast, kāpēc auto sāk slīdēt. Nobraucot malā, secinājām, ka izkritusi ātrumkārbas eļļas noliešanas skrūve. Līdz ar to eļļa bija izlijusi gan pa motortelpu, gan arī trāpīja uz riepām, kas arī izraisīja slīdēšanu. Otrajā braucienā jau par simtdaļām cīnījos par pirmo vietu, taču vēlāk par mata tiesu nācās piekāpties Aļģirdam Gelžinim. Biju cerējis, ka vēlāk izdosies piedalīties arī Superlap (brauc ātrākie desmit braucēji, kur jāveic viens lidojošais aplis), taču šis brauciens nenotika, jo pasākums bija ievilcies. Kopumā sacensības ļoti interesantas, tāpēc ieteiktu jebkuram kādreiz pamēģināt. Šeit par 50 eiro sanāk katram braukt gandrīz vienu stundu. Šoreiz papildus bija liels tusiņš un šovi – motošovi, pa trasi braukāja Lietuvas policijas motocikli, monsterdragi u.t.t. Lielisks pasākums, kur var gan kārtīgi izbraukties, gan arī pēc tam atpūsties. Tagad gatavošos nākamajiem posmiem, kuros turpināšu cīnīties par tiem augstākajiem rezultātiem, jo mans mērķis ir uzvarēt šajā klasē,'' portālam Go4speed pēc sacensībām atklāja Artūrs Batraks.


Šimins trasē

Apmierināts ar savu rezultātu bija arī Artūrs Šimins. ''Gāja labi. Uz šīm sacensībām kopā ar Batraku biju devies, lai trenētos un mācītos, jo viņam šosejas pieredze ir lielāka. Savā klasē paliku desmitais, taču pēdējā braucienā pie apmēram 140 km/h liela ātruma izlidoju no trases, tāpēc tagad auto ir daži bojājumi. Nedaudz pietrūka pieredzes, lai būtu augstākā vietā, bet tieši tāpēc arī dodos uz šādiem pasākumiem, lai trenētos. Šis ir lielisks veids, kā atslēgties no rallijiem un pašam pabraukt. SRT komandā būvētais auto ir labs, tāpēc ir jāturpina tik braukt un krāt pieredze. Domāju, ka uz sezonas otro pusi rezultāts jau būs daudz labāks. Paldies Artūram, kurš pamācīja pareizās trajektorijas, jo tas deva vēlamo rezultātu,'' tā Artūrs Šimins.
Komentāri
Pašlaik komentāru nav!
Autorizējies vai reģistrējies, lai komentētu
Partneri:
aix-copy-2837-1940.png motul-partner-3110.png nrs-4325.png batcc-0816.png ar-4809.png vagi-2128.png srt-5914.png bmp2-1740.png