profile
register
facebook
youtube
twitter instagram
baneris-aix-2-5445-4514-2008.gif

Flash Racing izcīna uzvaru Diesel klasē Baltijas 4h izturības čempionātā

Go4speed 30.04.2017 - 22:53 Flash Racing izcīna uzvaru Diesel klasē Baltijas 4h izturības čempionātā
Foto: Raimonds Volonts

Pirmo NEZ un Baltijas autošosejas sacensību dienu Biķernieku trasē noslēdza Baltijas 4h izturības komandas, kas startēja mainīgos laika apstākļos. Pārliecinoši pirmās trīs vietas kopvērtējumā izcīnija lietuviešu komandas. Uzvaru Diesel klasē izcīnīja „Flash Racing Team” no Latvijas. 

29. aprīļa pēcpusdienā lietainos apstākļos starts tika dots šī gada pirmajām 4h izturības sacīkstēm, kurās uz starta izgāja 19 komandas, starp tām 3 latviešu. Slapjie laika apstākļi trasē bija izaicinājums, tomēr dalībnieki iztika bez lieliem starpgadījumiem. Cīņas tika noslēgtas jau gandrīz sausā trasē. 

Par pirmā posma uzvarētāju kopvērtējumā un GT klasē ir kļuva lietuviešu „Skuba Racing Team” ar Porsche automašīnu, uzvaru izcīnot vien pēdējā aplī.  Otro vietu kopvērtējumā un pirmo vietu savā klasē izcīnīja „Nero-GSR racing team” (A3000+) ar VW Golf GTI TCR. Trešajā pozīcijā kopvērtējumā un otrie savā klasē pagājušās sezonas vicečempioni „Rotoma Racing” (GT) komanda (BMW M3). 


Baltijas izturības čempionāts uz starta taisnes. Foto: Raimonds Volonts

Labākā no latviešu komandām šoreiz bija „Flash Racing Team” (Diesel 2) ar pilotiem Artūru un Vilni Batrakiem, kas sacensību gaitā rādīja lielisku sniegumu, pat uz brīdi atrodoties pirmajā pozīcijā. Pirmajā sezonas posmā sacensības tika noslēgtas augstajā piektajā vietā kopvērtējumā un pirmajā vietā starp Diesel klases automašīnām. „Bruno Racing Team” (A2000) ierindojās 12. vietā kopvērtējumā un pirmajā vietā A2000 klasē, savukārt tehniskas problēmas sacensību gaitā piemeklēja „Viptuning” komandu, kura pēc 78 veiktiem apļiem palika boksos. Tā kā komanda veica vairāk nekā 50% no distances tā saņēma čempionāta ieskaites punktus par 4. vietu A3000+ klasē. 


Sacensību pirmā posma uzvarētājs. Foto: Raimonds Volonts

Sacensību sākumā krietni priekšā izvirzījās „EST 1 Racing” (GT) komanda ar Porsche Cayman GT4, bet neilgi pēc pirmās pilotu maiņas automašīnai trasē beidzās degviela. Komanda pēc uzpildes sacīkstes turpināja, bet līderpozīciju atgūt viņiem neizdevās. Sacensību noslēgumā vienīgā Igaunijas komanda ierindojās sestajā vietā kopvērtējumā un ceturtajā vietā klasē. No trases neveiksmīgi izslīdēja lietuviešu „RM Klubas”(A2000) komandas automašīna, bet pilotam tomēr izdevās atgriezties trasē un sacensības varēja turpināt. 

Nākamais Baltijas 4h izturības posms norisināsies 28. maijā auto24ring trasē Igaunijā.

Komentāri
Pašlaik komentāru nav!
Autorizējies vai reģistrējies, lai komentētu
Partneri:
aix-copy-2837-1940.png motul-partner-3110.png nrs-4325.png batcc-0816.png ar-4809.png vagi-2128.png srt-5914.png bmp2-1740.png