profile
register
facebook
youtube
twitter instagram
baneris-aix-2-5445-4514-2008.gif

Somu Legend Car braucējs: Biķernieku trasē auto ir jābūt perfektam

Go4speed 14.04.2017 - 11:17 Somu Legend Car braucējs: Biķernieku trasē auto ir jābūt perfektam
Aleks Halens. Foto no personīgā arhīva 

Aprīļa noslēgumā Biķernieku trasē atkal kuplā skaitā pulcēsies skatītāju iemīļotās miniatūrās Legend Car automašīnas. Tiem, kuriem pagājušajā vasarā sanāca apmeklēt NEZ Legend Car posmu Biķernieku trasē, noteikti pamanīja atraktīvo somu braucēju Aleksu Halenu (Aleksi Halen). Šogad viņš sola atgriezties Biķernieku trasē ar mērķi cīnīties par NEZ čempiona titulu. 

Pagājušajā gadā tu apmeklēji Rīgu pirmo reizi. Kādi iespaidi Tev radās par Biķernieku trasi, skatoties no Leģendu braucēja skatupunkta? 
Jā, pagājušogad pirmo reizi ieradāmies Rīgā, Biķernieku trasē. Jāsaka uzreiz, tā ir lieliska un ļoti ātra trase, un es to dievinu! Rīgas trasē ir jābūt ļoti labi sagatavotai automašīnai, jābūt spēcīgam dzinējam un pareiziem mašīnas regulējumiem. Mehāniķiem ir daudz darāmā, jo auto ir jābūt perfektam, jo Biķerniekos ir ļoti augsts vidējais ātrums. Trasē ir vairāki atslēgas līkumi. Viens no tiem ir ātrs kreisais pagrieziens(Tiltiņš). Katru apli šis līkums ir jāizbrauc maksimāli precīzi. Arī pēdējie līkumi ir ļoti svarīgi konkurētspējīgam apļa laikam. 


Aleks Halens pirmo reizi Biķernieku trasē. Foto: www.batcc.eu 

Tu esi ļoti pamanāms dalībnieku parkā, pateicoties savam fanu klubam. Kā tas viss sākās? 
Tas viss sākās ar manu dalību Legend Car čempionātā 2009. gadā. Bet savas sacīkšu gaitas uzsāku 1986. gadā, kad man bija 6 gadi. Sākumā braucu ar kartingiem, tad ar superkartiem, bet vēlāk piedalījos izturības sacensībās ar BMW automašīnu. Nokļuvu Legend Car čempionātā, jo tas ir viens no vislabākajiem sacīkšu veidiem pasaulē. Mans moto un dzinulis sacīkstēs - lai faniem būtu prieks un interesanti! Sacīkstēs galvenais ir līdzjutēji, ir svarīgi, lai faniem, kas atnākuši vērot sacīkstes, notikumi trasē būtu aizraujoši. Ceru, ka arī es un mans braukšanas stils patīk faniem. Vienmēr, kad dodos trasē, gribu skatītājiem parādīt īstu šovu. Un to jūs šogad arī redzēsiet! Ieradīsies arī vairāki mani fani, tā kā no problemo!

Tavs mērķis šogad ir izcīnīt čempiona titulu. Kuri būs tavi spēcīgākie konkurenti?
Mans mērķis ir šogad kļūt par NEZ Legend Car čempionu. Pērn ierindojos trešajā vietā. Pēdējā posmā Ahvenisto trasē bija nelielas tehniskas problēmas, bet šogad automašīnu sagatavosim labāk, jo es gribu šo titulu un ceru, ka šogad uz čempiona kausa būs mans vārds! Par konkurentiem - domāju, ka Matias Hertens (Mathias Herten) šobrīd ir viens no labākajiem braucējiem Somijā. Un, protams, viens no ātrākajiem būs Mika Rihimā (Miikka Riihimaa #13). Viņš ir ļoti labs braucējs, to varēja redzēt jau pērn Rīgā, kur viņš uzstādīja vienu no ātrākajiem apļa laikiem. Mēs daudz esam runājuši par to kā būt ātram trasē. Es esmu viņa treneris trasē. Tāpēc ceru, ka viņš iekļūs TOP-3. Protams, Latvijas pārstāvis Uldis Timaks, kurš ir viens no ātrākajiem Latvijas braucējiem. Viņš man patīk kā pilots un kā cilvēks. Konstantīns Calko ir starp favorītiem. Īsumā - Hertens, Marko Kilpia, Rihimā, Timaks un Calko.

Foto: www.batcc.eu 

Trīs iemesli, kādēļ tu brauc ar Leģendu?
Es varu pateikt daudz vairāk iemeslus, kāpēc jāizvēlas Legend Car automašīnas - tās ir ātras, skaļas un lieliski izskatās! Un, hei, tās patīk meitenēm! Tāpēc jābrauc ir ar automašīnām, kas patīk meitenēm! Legends ir viena no labākajām sacīkšu sērijām pasaulē. Arī braucēju līmenis ir ļoti augsts, un tas ir svarīgs atslēgas punkts - tu sacenties ar pasaulē labākajiem braucējiem. Tas arī ir iemesls, kāpēc mums patīk Legend automašīnas. Tas ir arī salīdzinoši lēts autosporta veids. Nav jāizterē tik ļoti daudz naudas, lai sacenstos.


Foto: www.batcc.eu 

Ar ko tu nodarbojies ārpus sacīkstēm? 
Ģimene man ir ļoti svarīga, tāpēc pavadu daudz laika kopā ar saviem tuvajiem. Man ir 5 gadus veca meita un 7 gadus vecs dēls, kā arī brīnumskaista sieva! Mans dēls nodarbojas ar motokrosu, arī es braucu ar krosa motocikliem, tā ir vēl viena mana aizraušanās. Vēl es spēlēju hokeju, tenisu un golfu. Somijā es esmu viens no motoru sporta pasākuma vadītājiem, vadu arī citus pasākumus. Vēl darbojos kā DJ un producents. Bet mana galvenā aizraušanās ir sacensības. 

Komentāri
Pašlaik komentāru nav!
Autorizējies vai reģistrējies, lai komentētu
Partneri:
aix-copy-2837-1940.png motul-partner-3110.png nrs-4325.png batcc-0816.png ar-4809.png vagi-2128.png srt-5914.png bmp2-1740.png