profile
register
facebook
youtube
twitter instagram
baneris-aix-2-5445-4514-2008.gif

Kartingists Valters Zviedris papildinās latviešu sportistu rindas NEZ Legend Car čempionātā

Go4speed 20.03.2017 - 14:08 Kartingists Valters Zviedris papildinās latviešu sportistu rindas NEZ Legend Car čempionātā
Publicitātes foto 

2016. gada sezonā augsto ceturto vietu NEZ Legend Car čempionātā izcīnīja latviešu autošosejas braucējs Uldis Timaks, tāpat veiksmi izaicinājumiem bagātajā seriālā izmēģināja arī titulētais Konstantīns Calko, Jānis Horeliks un kartingists Ernests Veismanis. Šogad latviešu rindas NEZ Legend Car čempionātā papildinās vēl viens jaunais kartinga talants - Valters Zviedris. 

Vairākkārtējais Latvijas un Baltijas kartinga čempions šogad startēs vienā komandā ar Uldi Timaku. Pirmais NEZ posms norisināsies jau aprīļa beigās autošosejas sezonas atklāšanas posmā „DEWALT Grand Prix" Rīgā.

„Valters ar Uldi Timaku jau vairākus gadus brauc vienā kartinga komandā. Šogad Uldis piedāvāja Valteram startēt ar viņu kopā NEZ Legend Car čempionātā. Leģenda ir kaut kas starp kartingu un parasto sporta automašīnu un šī būs lieliska iespēja patrennēties. Galvenais šobrīd ir apgūt Biķernieku, Pērnavas un Somijas trases, lai kaut kad nākotnē, iespējams, startētu autošosejas sacensībās," stāsta Valtera tētis un menedžeris Aigars Zviedris. 

Valters Zviedris. Publicitātes foto

Līdz šim 16 gadus vecais Valters Legend Car automašīnā ir sēdējis tikai vienu reizi, pirms gada Pērnavas trasē. Tobrīd augums vēl neļāva pilnvērtīgi braukt un doma par Legend Car automašīnām bija jāatliek. Šobrīd Valters ir gatavs jaunajam izaicinājumam. Pirmie treniņi plānoti aprīlī un mēneša beigās redzēsim viņu NEZ un Baltijas autošosejas čempionāta „DEWALT Grand Prix" sezonas atklāšanas posmā Rīgā.  

Valters Zviedris savos 16 gados piedalījies vairākās augsta līmeņa kartinga sacensībās, tostarp, Francijā, Portugālē un Zviedrijā „CIK-FIA Academy Throphy 2016" sacīkstēs. Startējis divos „Rotax Eurochallenge" posmos Beļģijā un Itālijā, kur „RM International Open" klasē izcīnijis augsto 7. vietu, kas līdz šim ir labākais rezultāts Eiropas līmeņa sacensībās.  

Sportisa spēkrats jaunajai sezonai. Publicitātes foto 

Šajā sezonā Latviju Ziemeļeiropas zonas Legend Car čempionāta pārstāvēs vismaz četri sportisti - Uldis Timaks, Valters Zviedris, Ernests Veismanis un pieredzējušais autošosejas braucējs Jānis Horeliks. Tāpat ir iespējama vēl vairāku sportistu dalība. NEZ čempionāts šogad norisināsies trīs posmos - 29. - 30. aprīlī, Rīgā, 30. jūnijā - 1. jūlijā, Pērnavā un 23. - 24. septembrī Alastaro trasē Somijā. 

2016. gada sezonā augstāko rezultātu starp latviešu sportistiem NEZ Legend Car čempionātā uzrādīja Uldis Timaks, kurš ieņēma 4. vietu, savukārt Calko sezonas kopvērtējumā izcīnīja 6. vietu. Sagaidāms, ka arī šogad NEZ čempionātā par uzvaru cīnīsies vairāk nekā 40 sportisti no Skandināvijas, Krievijas un Baltijas.
Komentāri
Pašlaik komentāru nav!
Autorizējies vai reģistrējies, lai komentētu
Partneri:
aix-copy-2837-1940.png motul-partner-3110.png nrs-4325.png batcc-0816.png ar-4809.png vagi-2128.png srt-5914.png bmp2-1740.png