profile
register
facebook
youtube
twitter instagram
baneris-aix-2-5445-4514-2008.gif

Baltijas izturības čempionātā Rīgā uzvar lietuvieši, latviešu komandām neveiksme

Go4speed 12.10.2016 - 11:08 Baltijas izturības čempionātā Rīgā uzvar lietuvieši, latviešu komandām neveiksme
Flash Racing pēc sadursmes spēja atgriezties trasē un finišēt sacīksēs. Foto: Kaspars Dziedātājs

Notikumiem bagāti Biķernieku trasē tika aizvadītas Baltijas autošosejas čempionāta 4H sacīkšu sezonas pēdējais posms, kur par uzvarētājiem kļuva „Rotoma Racing" komanda no Lietuvas. Labāko rezultātu starp 4 Latvijas komandām uzrādīja "Bruno Racing", izcīnot 2. vietu "A2000" klasē. 

Cerīgi noslēdzošās sacīkstes uzsāka latviešu komandas "Flash Racing" un "Zvaigzne Motorsport". "Flash Racing" jau kvalifikācijā uzrādīja pārliecinošu sniegumu un startēja no otrās pozīcijas 25 komandu konkurencē. Diemžēl pēc aptuveni stundas trasē, atrodoties 1. pozīcijā, ekipāža piedzīvoja sadursmi, kā rezultātā bija nepieciešami remontdarbi, kas aizņēma pārāk daudz laika. Rezultātā komanda sacīkstes noslēdza 5. vietā "Diesel" klasē. 

Zvaigzne Motorsport. Foto: Mihael Nikolaev

Veiksmīgs sacīkšu sākums bija arī "Zvaigzne Motorsport" komandai, kurai izdevās aizcīnīties līdz pat 2. vietai, tomēr komandu pievīla auto dzinējs un tika piedzīvota izstāšanās pēc nedaudz vairāk nekā pus distances veikšanas. Neskatoties uz to, "Zvaigzne Motorsport" spēja izcīnīt 6. vietu absolūtajā komandu kopvērtējumā sezonas griezumā.  

"Bruno Racing" komanda izrādījās veiksmīgākā starp latviešiem un, uzrādot stabilu sniegumu, finišēja 13. vietā absolūti un ieņēma 2. vietu savā klasē. Ceturtā latviešu komanda - "Alfa Club racing" komanda - piedzīvoja izstāšanos. 

Bruno Racing komanda izcīnīja otro vietu A2000 klasē. Foto: Mihael Nikolaev

4 stundu izturības sacīkstes sākās slapjā trasē, taču trajektorijas drīz vien sāka žūt un sacīkstes noslēdzās jau uz sausa seguma. Pēdējā posmā kopvērtējumā uzvaru izcīnīja lietuviešu „Rotoma Racing" (GT) komanda, kas ieguva pirmo vietu arī savā klasē. „4 RACE" (GT) komanda sezonas garumā saskārās ar dažādām tehniskām problēmām, bet pēdējā posmā beidzot uzrādīja lielisku rezultātu, kas viņiem ļāva kāpt uz pjedestāla otrā pakāpiena gan posma kopvērtējumā, gan savā klasē. Trešajā pozīcijā ierindojās „Juta Bauer Rally Team" (A3000+) ar rallija braucēju Ramūnu Čapkausku tās sastāvā, kas viņiem deva pirmo vietu savā klasē.

Sacīkšu laikā notika vairākas sadursmes, tāpat komandas cīnījās ar dažādām tehniskām problēmām un izstāšanos piedzīvoja 7 komandas.
Komentāri
Pašlaik komentāru nav!
Autorizējies vai reģistrējies, lai komentētu
Partneri:
aix-copy-2837-1940.png motul-partner-3110.png nrs-4325.png batcc-0816.png ar-4809.png vagi-2128.png srt-5914.png bmp2-1740.png