profile
register
facebook
youtube
twitter instagram
baneris-aix-2-5445-4514-2008.gif

Calko: Ja tu Legends sacīkstēs nekļūdies un brauc pirmais, tu tāpat finišēsi otrais

Mārtiņš Jankovskis 25.08.2016 - 06:04 Calko: Ja tu Legends sacīkstēs nekļūdies un brauc pirmais, tu tāpat finišēsi otrais
Konstantīns Calko. Foto: No sportista personīgā arhīva

Aizvadītajās brīvdienās Biķernieku trasē divu dienu garumā norisinājās Baltijas autošosejas festivāls ''Riga Summer Race''. 20. augustā tika aizvadīta sacensību pirmā diena, kurā galvenais notikums bija ''ENEOS OIL 6H'' izturības sacīkstes. Par uzvarētājiem šoreiz kļuva lietuviešu komanda ''Rimo'', bet otro vietu izcīnīja "Rotoma Racing" vienība, kuras sastāvā startēja arī latviešu autobraucējs Konstantīns Calko. Svētdien Calko sēdās jau pie ''Legends'' automašīnas stūres, kur sportists 12 braucēju konkurencē, uzvarot abos braucienos, izcīnīja pirmo vietu. 

Kā pēc sacensībām portālam Go4speed atzina Calko, tad šīs esot bijušas perfektas brīvdienas, jo abās dienās izdevies kāpt uz goda pjedestāla.


Foto: Rawcar.com Photography

''Ļoti patika šis ''Riga Summer Race'' festivāls. Sestdien piedalījos izturības sacīkstēs, ko es mīlu visvairāk, bet svētdien startēju ar ''Legends'' mašīnu. Abās dienās izdevās kāpt uz goda pjedestāla, tāpēc neko vairāk nevar vēlēties. Esmu priecīgs uzvarēt mājas trasē," prieku pēc finiša neslēpa Konstantīns Calko.

Ja agrāk daudzi uz Legends automašīnām skatījās skeptiski, tad šobrīd jāatzīst, ka tieši šīs sacīkstes bija vienas no visskatāmākajām ''Riga Summer Race'' ietvaros, jo abos braucienos cīņas bija ārkārtīgi sīvas un neprognozējamas līdz pat pēdējiem metriem. Arī Calko uzskata, ka braukt ar Legends auto esot ļoti aizraujoši.
   

Foto: Rawcar.com Photography

''Šīs Legends mašīnas ir gandrīz līdzīgas, tāpēc, ja tu esi pirmais un pieļauj mazu kļūdu, tad tu uzreiz būsi kāds ceturtais. Bet, ja tu nekļūdies un brauc pirmais, tad tu finišēsi otrais, jo tas, kurš brauks aiz tevis aizmugurē, viņš būs ātrāks (smejas). Braucot ar Legends, tev visu laiku ir jādomā stratēģija un kādi pāris soļi uz priekšu. Izturības sacīkstēs tu sēdi mašīnā un brauc pusotru stundu, bet Legends sacīkstēs tev nav vietas kļūdām. Visu laiku ir jāstrādā un jādomā,'' nobeidz sportists.
Komentāri
Pašlaik komentāru nav!
Autorizējies vai reģistrējies, lai komentētu
Partneri:
aix-copy-2837-1940.png motul-partner-3110.png nrs-4325.png batcc-0816.png ar-4809.png vagi-2128.png srt-5914.png bmp2-1740.png