profile
register
facebook
youtube
twitter instagram
baneris-aix-2-5445-4514-2008.gif

Pēc brauciena ar Mārtiņu Sesku Latvijas izlases hokejistam 'nedaudz mīkstas kājas'

Go4speed 11.07.2016 - 23:06 Pēc brauciena ar Mārtiņu Sesku Latvijas izlases hokejistam 'nedaudz mīkstas kājas'
Publicitātes foto

Baltijas čempionāta auto šosejā (BaTCC) otrais posms risinājās Biķernieku trasē Rīgā. Tajā lieliski panākumi “LMT Autosporta Akadēmijas” sportistiem, Mārtiņš Sesks izcīnīja pārliecinošu uzvaru “Super 1600” klasē, bet Beate Klipa tagad kļuvusi par Latvijas čempionāta kopvērtējuma līderi.

“DeWalt Grand Prix” bija pirmās autošosejas sacensības Biķerniekos, un tās nelika vilties atnākušajiem skatītājiem. Sacensībās netrūka spraigu cīņu un interesantu momentu, kopumā bija vairāk nekā 70 automašīnu. “Kumho Challenge Super 1600” klasē piedalījās divi “LMT Autosporta Akadēmijas” jaunieši – Mārtiņš Sesks ar Peugeot 208 R2 automašīnu un Beate Klipa ar Ford Fiesta R2.

Sacensību atklāšanā “LMT Autosporta Akadēmijas” piloti iepriecināja bērnunama “Apīte” audzēkņus, sagādājot tiem neaizmirstamas atmiņas, ļaujot sajust adrenalīnu, izvizinot ar sporta auto Biķernieku trasē. Kā arī, M. Seska stūrmaņa vietu uz diviem apļiem, ieņēma Latvijas populārais hokeja vārtsargs Kristers Gudļevskis. Pēc brauciena viņš atzina, ka ātrums ir iespaidīgs, adrenalīna līmenis augsts un, tikko izkāpjot no auto, “kājas nedaudz mīkstas”. K. Gudļeviskis bija sacensību goda viesis un arī pēc pirmā brauciena sportistiem māja finiša karogu.


Publicitātes foto

Pārliecinošu sniegumu demonstrēja Mārtiņš Sesks, uzvarot kvalifikācijā, un pēc tam vadībā noriņķojot arī visus apļus abos braucienos. Sešpadsmit gadus jaunajam sportistam šīs bija tikai trešās autošosejas sacensības karjerā, un pirmās Biķerniekos, tādēļ viņa panākums bija liels pārsteigums.

“Lai gan sanāca pārliecinoši uzvarēt, pirmais brauciens bija ļoti spraigs līdz brīdim, kamēr galveno konkurentu Igoru Zubkovu piemeklēja tehnikas problēmas. Otrajā braucienā braucu stabili un, redzot, ka neviens manas pozīcijas neapdraud, galvenais bija braukt precīzi un pašam nepieļaut kļūdas. Lai arī šodien uzvarēju, ir nepieciešams vēl ļoti daudz treniņu uz asfalta. Diemžēl Latvijā šīs iespējas ir ierobežotas, tādēļ būs jābūt radošiem, piemeklējot labākās treniņu vietas,” tā pēc savas uzvaras sacīja liepājnieks Mārtiņš Sesks.

Otrās šosejas sacensības karjerā un pirmās Biķernieku trasē aizvadīja Beate Klipa. Ar katru nobraukto apli viņa jutās arvien pārliecinošāk, kas rezultējās ar trešo vietu otrajā braucienā un ceturto vietu posma summā. Šāds sniegums Beatei ļāvis izvirzīties Latvijas un Baltijas čempionāta līderpozīcijā!


Publicitātes foto

“Pirmā brauciena sākumā neveicās tik labi, kā vēlējos, tomēr tad attīstīju ātrumu un atradu savu ritmu, kā arī pa vienam apdzinu konkurentus. Nedaudz pietrūka laika, lai finišētu ceturtā,” savu sniegumu komentē Beate Klipa. “Otrajā braucienā jau biju drošāka, braucu ātri un ievēroju pareizās trajektorijas, kas ļāva izcīnīt trešo vietu. Šajā konkurencē un ņemot vērā manu mazo pieredzi autošosejā, ar rezultātu esmu apmierināta!”

Nākamās sacensības “LMT Autosporta Akadēmijas” sportistiem jau šonedēļ. Mārtiņš Sesks / Reinis Vilsons startēs Eiropas rallija čempionāta posmā “Rally Estonia” Otepes apkārtnē, kamēr Beate Klipa piedalīsies Ziemeļeiropas kroskartu čempionāta posmā Kouvolā, Somijā.
Komentāri
Pašlaik komentāru nav!
Autorizējies vai reģistrējies, lai komentētu
Partneri:
aix-copy-2837-1940.png motul-partner-3110.png nrs-4325.png batcc-0816.png ar-4809.png vagi-2128.png srt-5914.png bmp2-1740.png