profile
register
facebook
youtube
twitter instagram
baneris-aix-2-5445-4514-2008.gif

Latviešu sportisti ar labiem panākumiem atklāj jauno NEZ Legend Car čempionāta sezonu

Go4speed 04.07.2016 - 20:49 Latviešu sportisti ar labiem panākumiem atklāj jauno NEZ Legend Car čempionāta sezonu
Foto: Indrek Allik

Aizvadītajā nedēļas nogalē Igaunijas „auto24ring” trasē norisinājās Somijas un Igaunijas autošosejas čempionāta posmi, kuriem paralēli tika aizvadīts NEZ (Ziemeļeiropas zonas) Legend Cars čempionāta pirmais posms. Uz starta stajās 44 dalībnieki no 5 valstīm, tajā skaitā pieci Latvijas pārstāvji.

Latviju pārstāvēja jau pieredzējušie Legend Car braucēji  Uldis Timaks un Konstantīns Calko, kā arī mūsu vispieredzējušākais autošosejas braucējs Jānis Horeliks, kurš uz sacensībām ieradās tieši no ASV Paikspīkas sacīkstēm. Tāpat arī valsts godu devās aizstāvēt mūsu jaunie kartingisti Ernests Veismanis un Mārtiņš Steinerts. 


Steinerts un Horeliks Pērnavas trasē cīnās par pozīcijām. Foto: Indrek Allik 

Jau trešdienas un ceturdienas treniņos Timaks un Calko spēja uzrādīt rezultātus, kas viesa pamatotas cerības uz visaugstākajiem panākumiem sacīkstēs. Pārējie latviešu braucēji visus treniņus cīnījās par vietām  pirmajā divdesmitniekā. Milzīgā dalībnieku skaita un konkurences dēļ, tas ir uzskatāms par ļoti labu rezultātu, ņemot vērā latviešu braucēju mazo pieredzi un specifiskās Legends mašīnas. 

1. jūlijā sacensību pirmajā braucienā Timaks un Calko spēja pamazām apsteigt vairākus konkurentus. Bet brīdī, kad Timaks un Calko jau ieņēma pozīcijas pirmajā pieciniekā, Calko veica apdzīšanas manevru un abu latviešu braucēju automašīnas saskārās, kā rezultātā Uldis Timaks zaudēja vairāk nekā 10 pozīcijas, bet Calko ar sabojātu automašīnu spēja finišēt sestajā vietā. Jānis Horeliks, Ernests Veismanis un Mārtiņš Steinerts finišēja viens aiz otra, ieņemot attiecīgi 24., 25. un 26. vietu. 


Konstantīns Calko ir viens no favorītiem uz uzvaru Biķernieku trasē. Foto: Indrek Allik

Sestdien, 2. jūlijā, tika aizvadīti vēl divi sacensību braucieni. Arī šoreiz Calko un Timaks bija līderu grupā. Pēc neskaitāmām apdzīšanām un cīņām visa brauciena laikā Calko finišā ieņēma sesto, bet Timaks astoto pozīciju. Jānis Horeliks finiša karogu ieraudzīja 23. pozīcijā, bet cieši aiz viņa sekoja Steinerts. Veismanim šoreiz 37. vieta.

Trešajā sacensību braucienā lielisku ātrumu un apdzīšanas demonstrēja Uldis Timaks, kurš pēc pāris apļiem atradās augstajā trešajā pozīcijā, sacensības gan noslēdzot kā sestais. Neveiksmīgi brauciens iesākās Calko, kurš startējot peletona vidusdaļā, centās veikt izcilu startu, tomēr noslāpa, uzsākot pakaļdzīšanos konkurentiem no pēdējām pozīcijām. Finišā Konstantīnam 18. vieta. Jānis Horeliks ieņēma 22. pozīciju, bet tūlīt aiz viņa rūtoto karogu ieraudzīja Steinerts.


Uldis Timaks. Foto: Indrek Allik

Jau šajā nedēļas nogalē, 10. jūlijā, Rīgā, Biķernieku trasē norisināsies otrais NEZ Legend Car čempionāta posms „DeWalt Grand Prix”, kurā bez ātrajiem Somijas un Gruzijas braucējiem uz starta redzēsim arī Legend Car pasaules čempionu Emilu Personu no Zviedrijas. Paralēli NEZ Legend Car sacīkstēm redzēsim tiks noskaidroti ātrākie Somijas, Latvijas, Lietuvas un Igaunijas čempionātu braucēji.

VIDEO: Ulda Timaka onbords no 2. brauciena
Komentāri
Pašlaik komentāru nav!
Autorizējies vai reģistrējies, lai komentētu
Partneri:
aix-copy-2837-1940.png motul-partner-3110.png nrs-4325.png batcc-0816.png ar-4809.png vagi-2128.png srt-5914.png bmp2-1740.png