profile
register
facebook
youtube
twitter instagram
baneris-aix-2-5445-4514-2008.gif

Ar vēl nepieredzētu karstuma vilni aizvadīts Dzintara Apļa trešais posms

Go4speed 29.06.2016 - 12:02 Ar vēl nepieredzētu karstuma vilni aizvadīts Dzintara Apļa trešais posms
Foto: Gints Grīnfogels

Ar līdz šim sacensībās vēl nepieredzētu karstumu pagājušajā nedēļas nogalē Pērnavas „auto24ring"  trasē norisinājās „Dzintara Apļa" trešais posms. Neraugoties uz temperatūrām, kas pārsniedza 30 grādu atzīmi, vēsturiskās automašīnas turējās godam un tika piedzīvoti vien pāris tehniski defekti.

Latvijas čempionāta trešajā posmā VAZ 1300, VAZ 1600, Volga, Formula Easter un Formula Mondial klasēs uz starta kopā stājās 41 sportists. Viskuplāk pārstāvētā klase šoreiz bija Volgas, kurās startēja 15 automašīnas, to starpā arī piloti no Lietuvas un Igaunijas. Dalībnieku sarakstos bija manāmi vairāki interesanti uzvārdi: Volgās pirmo reizi šosezon čempionāta posmā piedalījās pirmo sezonu līderis Antons Dolgopolovs. Tāpat Formula Mondial debiju piedzīvoja Latvijas autosportā labi zināmais Artūrs Priednieks.


Šēnfelds pirms Dolgopolova. Foto: Gints Grīnfogels

Līdz ar Antona Dolgopolova atgriešanos Volgās bija sagaidāms, ka viņš spēs mest izaicinājumu šosezon pārliecinoši startējošajam Aināram Šēnfeldam (Jap Factory). Kvalifikācija rādīja, ka  Dolgopolovam tas varētu būt pa spēkam, jo tieši viņš uzrādīja ātrāko laiku. Tiesa Šēnfelds atpalika vien par 0,006 sekundēm, kas solīja aizraujošu cīņu.

Pirmā brauciena pirmajos apļos Šēnfelds spēja tikt garām kvalifikācijas uzvarētājam, kura auto gan brauciena vidus daļā piemeklēja sveces defekts. Tādējādi pirmā brauciena trijnieks sekojošs - Šēnfelds, Normunds Dobums (929 Motors) un Andrejs Paupers (Autobrava Racing Team). Un arī otrajā braucienā tehniskas likstas - dzinēja karšana - Dolgopolovam liedza pacīnīties par augstākām vietām, kas nozīmēja, ka brauciens noslēdzās ar tādu pašu līderu rezultātu kā pirmais.


Pēteris Laipnieks pirms Šmita un Ābola. Foto: Gints Grīnfogels

VAZ 1300 klasē aizraujošas cīņas izvērtās starp Aivaru Laipnieku (ATR Racing) un Mārtiņu Lagzdiņu (MANO Motorsport), kuriem katram pa uzvarai. Trešais šoreiz posmā lietuviešu pārstāvis Juzef Malevski (MOTORAI LT-MR Motorsport). VAZ 1600 klasē arī šoreiz cīņas bija izteikti spilgtas, kas vairākiem pilotiem atkal beidzās ar avārijām. Šoreiz vissmagāk cieta lietuvieša Adomas Petrovas (MOTORAI LT-MR Motorsport) un Raita Veinšteina žiguļi.

Daudz veiksmīgāk sacensībās izvērtās Pēterim Laipniekam, kuram šis bija pirmais starts VAZ 1600 ieskaitē šosezon. Pirmo braucienu viņš uzvarēja pārliecinoši, tomēr otrajā braucienā par sevi lika manīt bremžu sistēma. Kā atzīst Laipnieks, tad bremzējot automašīnu vilka uz vienu pusi. Tomēr tā kā aiz viņa bija saspringta cīņa starp Kristapu Ābolu (MANO Motorsport) un Rūdolfu Šmitu (ATR Racing), tad Laipniekam ar šādām bremžu problēmām izdevās nosargāt pirmo vietu arī otrajā braucienā.


Petrovas un Veinšteina auto pēc avārijas. Foto: Gints Grīnfogels

Pēc uzvarām pirmajos divos posmos šajās sacensībās uz starta Formula Easter klasē neizgāja Andris Griķis, tāpat nestartēja arī Roberts Toms, līdz ar to viegla uzvara trešajā posmā igaunim Toivo Ninnas. Formula Mondial gan uz starta izgāja septiņi braucēji, starp kuriem arī trīs latvieši - Indulis Rukuts (VASAR), Italo Alsiņš (BALTIC FORMULA TEAM) un iepriekš minētais Artūrs Priednieks.

Vislabāk šoreiz veicās Rukutam, kurš posmā ierindojās aiz vēl arvien nenoķeramā igauņa Jaaka Kuula. Tāds pats punktu skaits arī otram igauņu līderim Taavi Kroon, savukārt Alsiņam ceturtais rezultāts. Lai arī pagājušajā posmā Alsiņam bija trešā vieta, viņš pēc šī posma atzina, ka par šo ceturto vietu priecājas vairāk, jo esot bijušas ļoti aizraujošas cīņas.


Rukuts pirms Kroon. Foto: Gints Grīnfogels

Pēc trīs sacensībām Pērnavā, Igaunijā, nākamās sacensības beidzot tiks aizvadītas „Dzintara Apļa" mājas trasē - Biķernieku kompleksajā sporta bāzē. Latvijas čempionāta ceturtais posms norisināsies 31. jūlijā. Sagaidāms, ka tieši šajā posmā redzēsim šīs sezonas kuplāko dalībnieku skaitu, jo visi dalībnieki ir noilgojušies pēc Biķernieku trases līkločiem. Posma ietvaros norisināsies arī Draudzibas kausa 2.  posms, tādēļ papildus gaidāmi vēl vismaz 20 dalibnieki no Krievijas, Baltkrievijas, Ukrainas, Moldovas, Vacijas un Gruzijas. 

Sīkāka informācija par „Dzintara Apli" meklējama seriāla mājaslapā - www.dzintaraaplis.lv.
Komentāri
Pašlaik komentāru nav!
Autorizējies vai reģistrējies, lai komentētu
Partneri:
aix-copy-2837-1940.png motul-partner-3110.png nrs-4325.png batcc-0816.png ar-4809.png vagi-2128.png srt-5914.png bmp2-1740.png